28-03-05: G&G2 selectie-wedstrijd bij de KC Scheldezoom

Tweede Paasdag en dan om 05.00 uur opstaan... Je moet maar gek zijn... Maar ja, als je om 08.00 uur in Bergen op Zoom moet zijn, dan heb je weinig keus. Eigenlijk wilde Thea deze wedstrijd eerst niet gaan doen, vanwege de reisafstand. Maar aangezien "de mannen" een aantal slechte wedstrijdresultaten hadden en die toch echt weggewerkt moeten worden, werd deze wedstrijd toch maar ingepland.

Zoals gebruikelijk werd gestart met de blijf-oefeningen. Sicco deed ze zoals altijd prima, met een snufje bij het zitten en een trage af bij het liggen. Jelle deed ze zowaar nog beter met alleen een snufje bij het zitten (hoewel Thea haar hart vasthield, want hij zat best wankel). Toen mocht Sicco voor het individuele programma aan de bak. Hij deed het netjes, maar mistte de Zit tijdens het volgen om het vak. Hij bedacht dat hij Jelle wel eens kon nadoen door er een Sta van te maken. Die voerde hij vervolgens prima uit, terwijl hij die nog nooit geoefend heeft! Maar helaas voor hem komt de Sta in het G&G2 reglement bij deze oefening niet voor en dus geen punten. De Af scoorde hij dan wel weer netjes. Het komen met Staan deed hij goed, zij het iets minder dan tijdens de training. Blijkbaar werkte Thea met haar lichaam in, maar dat was ze zich niet bewust. Kreeg Sicco daarom dat puntje aftrek of omdat hij iets doorliep?

Jelle heeft de laatste wedstrijden steeds de Zit tijdens het volgen als Sta uitgevoerd en dus geen punten gescoord. Ook dit keer bleef hij staan. Bij een tweede commando ging hij zitten, maar te laat. De Af ging deze keer gelukkig wel goed, dus geen nul. Ook hier werd bij het komen met Staan als opmerking gegeven dat Thea met het lichaam inwerkt. Dat kan bij Jelle best zijn, maar daarbij is Thea al blij dat hij stilstaat. En een 8 is best een mooie score!

Tussen de bedrijven door mocht Dasha lekker rondhobbelen. Ze heeft prima in de gaten dat iedereen, ondanks dat het niet mag, brokjes of ander lekkers in de jaszakken heeft. Wat een bietser wordt het, maar dat is beter dan een angsthaas. Toen Thea met haar en Sicco tussen de middag ging wandelen, werden ze verrast door een flinke regenbui. Gelukkig had Thea haar (waterdichte) winterjas aan, want met al die nattigheid was het toch wel koud.

Sicco mocht het middagprogramma beginnen met zijn ster-oefening, het vak sturen. Hij vertrok dapper richting vak, maar bleef ervoor wat hangen. Dus stuurde Thea hem verder. Daar had hij echter ineens nooit van gehoord. Hij begon wat rond te rommelen. Toevallig belandde hij in het vak, dus Thea riep Af. Daar reageerde hij niet op, hij was te druk aan het snuffelen, maar blijkbaar realiseerde hij zich wel dat Thea iets gezegd had want even daarna kwam hij dapper terughobbelen. Zucht. Dan maar weer een keer sturen. Maar toen kwam Sicco niet meer bij het vak in de buurt en liep hij bijna de ring uit. Een vette nul dus. Wat zonde! Dan maar apporteren. Sicco was aardig gek en blafte er enthousiast bij. Gelukkig bleef hij zitten tot hij het blok mocht halen. Ook bij het metaalapport was hij erg enthousiast en haalde het zowaar zonder te laten vallen terug. Het sorteren ging ook netjes. Op al deze onderdelen kreeg hij uiteraard wel de gebruikelijke aftrekpunten voor scheefzitten en kauwen. Ooit zal hij het afleren... Appèl op afstand ging eigenlijk beter dan verwacht. Sicco heeft de laatste tijd moeite met het staan. Hij had er nu ook een extra commando voor nodig, maar toen stond hij ook prima en zonder enige verplaatsing voor of achterwaarts.

Met enigszins bange vermoedens ging Thea met Jelle het middagprogramma in. Als Sicco al zo aan het rommelen was op het vak, wat moest het dan met Jelle worden. Ze had nog de pech dat er net op dat moment een groep honden werd uitgelaten in het bosrandje achter de ring. Jelle had ze natuurlijk in de gaten en was behoorlijk afgeleid. Hij ging zowaar toch richting vak, maar bleef ernaast staan kijken naar de honden. Met twee extra commando's lag hij gelukkig toch nog in het vak en had zowaar een 7. Het apporteren en sorteren gaat bij Jelle altijd goed, zij het met aftrek voor kauwen en scheef zitten. Bij het appèl op afstand deed hij het erg netjes, maar ging niet direct zitten toen Thea na terugkomst hem dat commando gaf. Ook was hij 1/4 hondlengte verschoven, maar dat is heel weinig voor zijn doen. Toch had hij maar een 7, wat Thea eigenlijk wel heel laag beoordeeld vond voor een zo netjes uitgevoerde oefening.

Doordat Jelle dit keer geen enkele nul had, scoorde hij hoger dan Sicco. Hij haalde zelfs zijn hoogste score van dit seizoen en evenaarde zijn hoogste score van vorig seizoen (hoewel toen het totaal aantal te behalen punten 20 lager was). Een prima prestatie dus. Sicco miste de 30 punten van zijn vak en kwam daardoor niet echt hoog uit. Toch had hij nog een score die boven de limiet voor het NK ligt, dus meetelt. Al met al dus best een goede dag. Gelukkig maar als je zo'n eind moet rijden.
Thuisgekomen plofte de meute vermoeid neer en kwam de hele avond niet meer in beweging.

G&G2-puntenlijst Sicco en Jelle

    Sicco Jelle
Oefening Coef. Punten Totaal Punten Totaal
2 Minuten zitten 2 9,5 19 9,5 19
4 Minuten liggen 2 9,5 19 10 20
Los volgen 4 7 28 8 32
Zit en Af (tijdens het volgen) 3 5 15 5 15
Komen met staan 4 9 36 8 32
Vak zenden met af 3 X X 7 21
Apport over de horde 3 7,5 22,5 7,5 22,5
Vlak apport (metaal) 2 8,5 17 9,5 19
Sorteren 4 7,5 30 10 40
Appèl op afstand 4 9 36 7 28
Omgang baas / hond 1 10 10 10 10
  32   232,5   258,5

(Keurmeesters Ton Hoffmann & Dirk Belder)


Laatst gewijzigd op:

frames