27-02-05: G&G selectiewedstrijd KC Pampus

De eerste wedstrijd van het jaar. Een koude dag, maar dat is voor onze mannen wel lekker. Vol goede moed ging Thea op pad. Hoewel ze twee dagen van huis geweest was (dus geen goede voorbereiding), leken de honden er geen last van te hebben. Dasha mocht ook lekker mee. Tussen de oefeningen van "de mannen" nam Thea haar mee het veld op, langs de wapperende linten. Dat deerde haar niks. De andere honden vond ze leuk en de mensen ook. Ze snuffelde nieuwsgierig aan iedereen en scoorde zo links en rechts wat lekkers. Die kleine meid wordt echt steeds vrijer! Met haar grappige grijnsje weet ze iedereen wel voor haar in te nemen.

De westrijden beginnen altijd met de blijf-oefeningen. Die gingen bij Sicco zoals gebruikelijk: volle bak. Jelle heeft er nog wel eens moeite mee, maar ook hij ging goed. Daarna kwam het volgprogramma en dat was op het lijf van Sicco geschreven. Volgen houdt hij nooit lang vol, dan raakt hij zijn aandacht kwijt. Doordat hij nu eerst de moeilijke dingen (langzame pas en slalom) mocht doen, gingen die goed. Het laatste stukje was met een snelle pas en dat vindt hij nog wel leuk, dus kon hij er redelijk goed bij blijven. Hij volgde wel wat wijd, maar de keurmeester vond het zowaar een 8 waard. Jelle liep vrij standaard: niet zo goed als op de training, maar wel heel behoorlijk.

Beide honden maakten vervolgens een fout op de posities tijdens volgen. Sicco ging bij de zit liggen en Jelle bleef op dat commando staan. De af deden ze beiden goed. Bij het komen met staan overtrof Jelle zichzelf en stond in één keer stil. Omdat Thea dit niet verwachtte, had ze er al een tweede commando tegenaan gegooid. Die was helaas onnodig, maar de 9 die Jelle scoorde betekent wel dat hij het eindelijk onder de knie lijkt te hebben. Sicco kan deze oefening goed, maar deed hem niet zo strak als hij kan en liep iets door.

Bij het middagprogramma ging het bij Sicco mis. Hij had volledig de kolder in zijn kop. Het vak haalde hij wel, maar hij lag er wat voor. Dus stuurde Thea hem verder. Dat doet hij normaal wel, maar nu vond hij het nodig om er nog een ommetje bij te maken en hij kwam dus eigenlijk toch nog iets uit het vak terecht. De keurmeester was schappelijk en gaf hem zowaar nog punten. Daarna volgde het hoog-apport. Sicco zeilde over de hindernis, pakte het blok en ging er vervolgens mee aan de haal. Na twee rondjes vond Thea het welletjes en ze gaf een scherp commando hoog-apport. Nooit te beroerd om een commando op te volgen, kwam Sicco netjes terug, sprong over de hindernis en ging met het blok voor zitten. Dus toch nog punten, maar wel een prut-oefening. Het metaal-apport liet hij vervolgens een keer vallen en het sorteerhoutje ging hij halverwege op staan kauwen zonder terug te komen. Dat deed hij wel na een extra commando, waarbij hij het houtje ook nog eens liet vallen. Uit zijn hele doen en laten sprak zijn kolder (niet echt dwarsliggen, maar gewoon de gekte in zijn kop). Het appèl op afstand ging matig, met veel extra commando's.

Jelle deed het beter, maar ging erg traag en snuffelend naar het vak. Hij kwam er echter wel en dat lukt hem niet elke wedstrijd. Het hoog-apport deed hij foutloos, hoewel hij voortijdig aan de voet ging. Dat werd hem echter niet aangerekend. Ook bij het metaal-apport en het sorteren ging hij voortijdig aan de voet. Dat is weer iets nieuws! Ach, ja, we moeten toch iets te trainen over houden... Appèl op afstand deed hij netjes, maar Thea vergat een down-commando te geven (waarmee hij naar achteren af gaat) en gaf in plaats daarvan het af-commando. En dan loopt hij altijd een paar pasjes naar voren. Dat was dus een nul. Foutje van de baas.

Al met al was het dus niet echt een geweldige wedstrijd, hoewel er bij Jelle wel vooruitgang te bespeuren is bij een aantal oefeningen. De noeste trainingsarbeid begint vruchten af te werpen. Helaas liet Sicco de vooruitgang die hij in de training heeft, niet in de wedstrijd zien. Hij is echter nog jong, dus hij heeft nog alle tijd om zichzelf te verbeteren. Met wat gemengde gevoelens ging Thea dus weer huiswaarts. Ondanks dat was het wel een gezellige dag met successen voor de beide andere club-genoten die meededen (respectievelijk een beker voor Hans en een diploma voor Rob).

G&G2-puntenlijst Sicco en Jelle

    Sicco Jelle
Oefening Coef. Punten Totaal Punten Totaal
2 Minuten zitten 2 10 20 10 20
4 Minuten liggen 2 10 20 10 20
Los volgen 4 8 32 8,5 34
Zit en Af (tijdens het volgen) 3 5 15 5 15
Komen met staan 4 8,5 34 9 36
Vak zenden met af 3 5 15 6 18
Apport over de horde 3 6 18 10 30
Vlak apport (metaal) 2 6,5 13 8,5 17
Sorteren 4 5 20 8 32
Appèl op afstand 4 6 24 X X
Omgang baas / hond 1 10 10 10 10
  32   221   232

(Keurmeesters Dirk Belder & Ton Hoffmann)


Laatst gewijzigd op:

frames