24-04-05: Agility-wedstrijd KC Deventer

Gisteren twee bekers en een Utje, wat zou het vandaag worden? André trok er dit keer alleen op uit, omdat Thea op zondag les geeft (G&G). Echt alleen was hij niet, want een hele delegatie van de club ging ook naar deze wedstrijd.

Het begon met een spel (tijd-fout-uit). Sicco liep prima en finishte zonder een foutje. Daarmee haalde hij zijn derde beker van dit weekende, want hij werd er 4e mee!

Daarna kwam het vast parcours. Ook dat ging perfect. Zonder enig foutje snelden André en Sicco rond. Bij een van de laatste toestellen, de kattenloop, ging het echter mis. André draaide iets te snel bij het laatste raakvlak weg om de bocht naar de volgende sprong te maken. Hierdoor schoot Sicco over het raakvlak en had dus een fout. Jammer, geen Utje.

Als laatste kwam de jumping. Sicco had flink de smaak te pakken. Hij heeft toch al de neiging om een flink kef-concert te houden voordat hij start, maar dat deed hij nu nog eens extra uitbundig. Hij vloog over het parcours. Helaas vond hij de tunnel, die hij niet moest hebben, net iets leuker dan de sprong die hij wel moest hebben. Dus een disk. En dus geen derde Utje vandaag.

Zo gaat dat met onze Sicco: als hij foutloos is, valt hij in de prijzen. Maar als jonge Belg heeft hij nog wel eens iets teveel kolder in de kop en dan komt er een onverwachtse frats. Ook is hij heel gevoelig en alert, dus een minieme beweging van de baas is al genoeg om hem een latje te laten tikken of een foute richting uit te laten gaan. Dat biedt echter ook mogelijkheden om hem heel precies te sturen. En dat komt ongetwijfeld nog!
Volgende week Assen, wie weet wat dat brengt...

De rest van de club deed het trouwens voor een deel ook goed: door twee clubgenoten werden maar liefst 5 eerste prijzen in de wacht gesleept!

Resultaten Sicco

Onderdeel

Plaats Tijd WAF Opmerking
Spel 4 48:22 0 0 0  
Vast parcours 11 36:43 0 0 1 raakvlak kattenloop gemist
Jumping DISK     tunnel i.p.v. sprong

(Keurmeester Jan Langius)
(Aantal deelnemers: 80)


Laatst gewijzigd op:

frames