23-04-05: Agility-wedstrijd KC Amsterdam

Het Agility-buitenseizoen is weer begonnen. André heeft dit weekend zowaar twee wedstrijden gepland. De zaterdagwedstrijd ging Thea als supporter mee. Ook Dasha mocht mee. Jelle is niet zo'n aangenaam gezelschap in dergelijke drukte en mocht dus op het huis passen.

Hoewel we vroeg bij de KC Amsterdam waren, was het al flink druk. Het kleine veld stond al volgebouwd met tenten. We vonden nog een klein plekje in een hoekje. Dat bleek uiteindelijk een perfecte locatie, direct aan de juiste wedstrijd-ring met wat schaduw voor de honden.

Gewoontegetrouw werd begonnen met het Spel. Dat was dit keer eigenlijk gewoon een Vast Parcours. Sicco deed het prima, maar tikte net een latje. Ondanks dat werd hij toch nog 9e. Dat bleek uiteindelijk goed voor de 9e en laatste beker bij dat onderdeel!

Daarna was het Vast Parcours aan de beurt. De start daarvan was direct op onze tent gericht en dat leek dus niet zo gunstig. Ook wilde Thea nog wat foto's maken en dat was vanuit de tent niet echt goed mogelijk. Dus ging ze ruim voor de start op pad om een andere plek te vinden. Dat bleek niet mee te vallen, want ze wilde ook niet te opvallend staan om Sicco niet af te leiden. Uiteindelijk kwam ze aan de andere kant van de ring terecht, achter een parasol en een kunststof bench. Het was weliswaar vrij dicht bij de palen, maar ze kon prima achter de bench schuilen, dus bleef ze daar staan. André stond al die tijd in de buurt van de start en had niet gezien waar Thea heen ging. Hij ging met Sicco goed van start en kwam foutloos langs de eerste moeilijkheidjes in het parcours. Tot André's verbazing vloog Sicco echter uit de palen (dat doet hij anders nooit!) En daarna nog een keer! Dat werd toch niet meer wat, dus liep hij door en scoorde een disk. Wat was het geval? Sicco had wel degelijk in de gaten waar Thea stond en kwam zo goed als zeker daardoor uit de palen. Zonde!! Anders had het vrij zeker een Utje kunnen worden.

André had wel enigszins de balen in, maar nu weten we dus dat ook Sicco sterk reageert op Thea. Met die wetenschap werd de strategie voor het laatste onderdeel, de Jumping, uitgedacht. De start was weer pal voor de tent, maar dit keer van de tent af. Besloten werd dat Thea maar gewoon bij de tent zou blijven. Dat bleek een prima keuze, want Sicco liep geweldig en liet zich nergens meer door afleiden. Er zaten diverse moeilijkheidjes in het parcours, maar Sicco kwam foutloos en binnen de tijd rond. Een Utje! Lange tijd bleef Sicco zelfs op kop staan in het klassement. Er werden slechts 4 Utjes op de Jumping gelopen. Slechts één Border Collie bleek Sicco's tijd te kunnen verslaan. Dat leverde dus de 2e prijs op voor André en Sicco en nogmaals een beker. Wat een succesvolle dag!

Aan het eind van de dag werd er ook nog een piekenrace gelopen. Voor een halve euro kon je een parcoursje afleggen met wat sprongen en een tunnel. Thea loopt geen Agility en heeft daarin geen enkele ervaring. Wel loopt ze met Sicco G&G-wedstrijden en heeft ze dus een prima band met hem. Voor de gein liep ze met Sicco in de piekenrace. De eerste keer piepte Sicco over een sprong in plaats van door de tunnel te gaan. De tweede keer kwam ze rond met slechts één latje eraf. De derde keer was Sicco zo opgefokt, dat hij twee latten tikte en de verkeerde sprong als laatste nam. Dat kwam omdat Thea hem niet kon bijhouden en te weinig weet van de afstandscommando's. Maar toch hadden beide lol gehad en daar ging het om.

Resultaten Sicco

Onderdeel

Plaats Tijd WAF Opmerking
Spel 9 37:53 0 0 1 latje 2e sprong eraf
Vast parcours DISK     fout op de palen
Jumping 2 33:28 0 0 0 winnaar had 32:44

(Keurmeester Ton van der Laan)
(Aantal deelnemers: 93)


Laatst gewijzigd op:

frames