22-05-05: NVBH Agility-wedstrijd in Deurne

Op de tweede dag van het "Belgen-weekend" deden André en Thea beiden mee met de Agility-wedstrijd. André natuurlijk met Sicco en Thea met Jelle.

Thea mocht beginnen en wel als nummer 1 ! Het eerste onderdeel was het spel en het was dit keer een Gambling. Thea had geen idee wat dat was en moest dat dus even uitgelegd krijgen. Oké, je mocht dus zelf het parcours bepalen en voor elke goed genomen hindernis kreeg je een bepaald aantal punten.
Thea had bij het verkennen een route bedacht en ging aldus van start. Tot de kattenloop ging het goed maar daarna was ze ineens kwijt hoe ze moest lopen. Dus liep ze een beetje rommelig van het een naar het ander. Jelle snapte er niet al teveel van, maar liep braaf mee. Raakvlakken gingen allemaal fout, maar de palen gingen goed.
Als nummer 12 deden André en Sicco wat later voor hoe het wel moest en ze haalden een derde prijs!

Het tweede onderdeel was het Vast Parcours. Thea mocht weer als eerste van start. Ze liep een goed begin, maar bij de palen ging het mis. Jelle was wat afwezig en miste de insteek. Met enige moeite wist Thea hem er weer bij te krijgen, maar toen was ze helemaal kwijt hoe ze ook alweer moest lopen. Van de kant werd hard "Wip" geroepen en dat hielp, want daardoor vond ze het parcours weer terug. Ze finishte met de nodige fouten en een erg trage tijd, maar zonder Disk.
André leek met Sicco weer op de prijzen af te stormen, maar helaas weigerde Sicco bij een sprong en bij het corrigeren ervan sprong Sicco vanaf de verkeerde kant erover. Helaas, een Disk.

Het laatste onderdeel, de Jumping, was vrij laat op de middag. Jelle was totaal niet meer met de kop erbij. Thea probeerde hem nog wel op te peppen, maar dat lukte niet echt. Doordat hij nu helemaal niet meer vooruit te branden was, kwam ze bij enkele sprongen wat met hem in de knoop. Met de nodige foutjes en flinke aanmoedigingen voor Jelle ging het echter zonder Disk en nog net binnen de MPT (max. parcourstijd). André met Sicco gingen als een speer en zeer vloeiend door de Jumping. Helaas ging er op de één-na-laatste spong een latje af, dus 1 fout. Als hij dat latje had laten liggen was hij 3e geworden... Tja zo gaat dat bij Agility.

Al met al was het een vermoeiend weekend en een lange dag, maar erg leuk, dus: Volgend jaar weer!

Resultaten Jelle en Sicco

Onderdeel

SPT/MPT Hond Plaats Tijd WAF Opmerking
Spel   Jelle 39 42:14   Gambling, 110 pt; Thea was haar parcours kwijt
Sicco 3 39:33   Gambling, 280 pt
Vast parcours 48/70 Jelle 24 63:59 0 1 3 2 weigeringen palen, raakvlak
Sicco DISK     terugspringen sprong
Jumping 39/60 Jelle 30 51:85 1 0 1 latje + weigering
Sicco 17 31:20 0 0 1 1 latje

(Keurmeester Adri van den Bosch)
(40 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames