22-01-05: NVBH Agility-wedstrijd in Heteren

De eerste wedstrijd van het jaar was dit keer een Agility-wedstrijd. André deed met Sicco mee. Dasha mocht ook mee, maar Jelle bleef thuis.
De wedstrijd was in een binnenbak van een manege. Droog maar wel koud. André en Thea hadden een plekje ingericht met stoeltjes en een bench vlakbij de ring. Dat deerde Sicco echter totaal niet. Als hij eenmaal loopt, denkt hij aan niks anders dan het parcours.

Het begon met een spel. André was als een van de laatste aan de beurt. Er werden veel disks gelopen, want er zaten best wat moeilijkheidjes in. Het bleek echter geen probleem voor Sicco te zijn. Hij stormde zijn rondje foutloos. Even ervoor had Sicco's zusje, Indra, ook gelopen. Zij had het ook prima gedaan met een scherpe tijd. Sicco wist deze tijd nog net iets te verbeteren. Uiteindelijk bleek de familie Irresistible Black het prima gedaan te hebben: Sicco een 2e plaats en Indra een 3e plaats.

Hierna kwam het Vast Parcours aan de beurt. Dit was ook een vrij lastig parcours met een aantal lastige bochtjes. André en Sicco liepen feilloos langs alle moeilijke punten. Het laatste deel bestond uit wat sprongen en een tunnel, alles min of meer in één lijn. Geheel onverwachts ging Sicco daar in de fout. Waarschijnlijk heeft hij een sprong niet goed kunnen zien, omdat die vrij ver in de hoek van de manegebak stond en hij er van opzij op aan kwam lopen. Hoe dan ook, hij ging er niet heen, maar sloeg linksaf naar de palen. André haalde hem daar op tijd van terug, maar toen sprong Sicco vanaf de verkeerde kant over het gewraakte sprongetje. Disk. Shit. Darna ging er nog een latje ergens af, maar de concentratie is dan ook weg.

Als laatste kwam de Jumping aan bod. Dit was een echt race-parcours met slechts enkele lastige puntjes. Bij race-parcoursen tikt Sicco echter nog wel eens een latje. En dat deed hij nu dus ook. De moeilijke punten waren een makkie voor hem, maar net dat ene latje kostte hem dus een Utje. Jammer!

Ondanks dat gingen we toch met een voldaan gevoel naar huis. Dit was pas Sicco's 4e wedstrijd en hij heeft al 2x prijs gelopen. Dat is toch iets om trots op te zijn!

Onderdeel

Plaats Tijd WAF Opmerking
Spel 2 28:90 0 0 0  
Vast parcours Disk ..... 0 0 2 sprong vanaf verkeerde kant, daarna latje
Jumping 16 28:42 0 0 1 1 latje

(Keurmeester Piet Plasman)


Laatst gewijzigd op:

frames