19-06-05: G&G-selectiewedstrijd bij de KC Kennemerland

De een na laatste wedstrijd van dit seizoen. Dit keer met maar één hond ingeschreven voor de wedstrijd. Na zijn wangedrag bij de vorige wedstrijd heeft Thea besloten Jelle terug te trekken uit het wedstrijdcircuit. Dasha mocht dit keer wel weer mee, want de loopsheid was over.

Het begon met de blijf-oefeningen. Thea merkte tot haar onaangename verrassing dat ze die precies tegenover haar tent moest doen. Dasha zat dus zogezegd op de eerste rij. En dat liet ze horen ook! Gelukkig liet Sicco zich er niet door afleiden en bleven ook de andere honden netjes zitten. Een van de andere wedstrijdlopers wist Dasha stil te krijgen en Sicco volbracht de oefening keurig. De af-blijf leverde weer een ander probleem op. Sicco lag bijna geheel links en Thea moest helemaal naar rechts uit zicht. Dus draaide Sicco mee en kreeg hij daar aftrek voor.

Bij het individuele programma bleek het vak weer een onoverkomelijk probleem. Sicco had twee commando's nodig voordat hij zat en dat was ook nog eens nadat Thea de hoek al om was. Verder ging hij zitten op het af-commando, dus dat was een vette nul. Het volgen was ook erg slordig en afgeleid. De slalom ging vlak voor de tent langs. Thea had Dasha tijdelijk even ergens anders gestald, maar dat bleek ook niet zo'n succes, want Sicco bleef maar kijken naar de tent "waar is ze nou?". Het afstoppen deed hij goed, maar door de enorme vaart die hij had schoot hij wel wat door. Blijkbaar vond de keurmeester dat niet leuk, want hij kreeg maar een 5.

Het middagprogramma begon met het vak en dat ging deze keer weer prima, Sicco lag strak in het midden. Wel ging die grapjas half overeind wat snuffelen, wat dus kostbare punten kostte. Het hoog-apport stond vlak langs de kant van de ring. Sicco sprong al iets in voordat hij mocht gaan, wat al puntjes kostte. Voordat hij terug sprong werd hij afgeleid door iets aan de kant. Het leek er hierdoor op dat hij langs de sprong zou gaan, dus Thea gaf een extra commando Hoog. Dat ging verder wel goed, maar dus geen volle score.
Het metaal ging goed, behalve dat Sicco volgens de keurmeester wat traag terug kwam. Hij gaat in volle vaart heen, maar zal met een metaal in zijn bek niet gaan rennen. Dus komt hij rustig teruggehobbeld. Hij liet het blok niet vallen, dus dat was eigenlijk best netjes. En ach, hij kefte er weer wat teveel bij en dat kostte ook punten. Maar ja, hij vindt apporteren nu eenmaal erg leuk.
Bij het sorteren gaat het de laatste tijd steeds meer fout. Sicco heeft meer plezier in het kauwen op het stokje dan in het terugbrengen. Nu liet hij hem daarbij ook nog eens tweemaal vallen, dus dat was een nul. Dat wordt trainen op het terugbrengen!
Als laatste kwam het afstands-appèl aan de orde. Dat is altijd een drama met Sicco: hij ligt en is niet meer overeind te krijgen. Dit keer ging hij zowaar in één commando zitten. Daarna had Thea echter drie commando's nodig om hem te laten staan. Het af ging daarna wel goed, die gaat eigenlijk altijd goed. Ondanks de vele extra commando's dus eigenlijk niet slecht gezien zijn problemen met deze oefening.

Tja, wat voor score kun je verwachten met twee nullen? Een slechte en dat was het dus weer. Jammer, volgende keer beter.
De KC Kennemerland organiseerde deze wedstrijd voor de eerste keer ter gelegenheid van hun 75-jarig bestaan. Het terrein was prima, met een bomenrij die perfect schaduw gaf op deze erg warme dag. Groot minpunt was echter het feit dat er geen enkele uitlaatmogelijkheid voor de honden was.

G&G2-puntenlijst Sicco

    Sicco
Oefening Coef. Punten Totaal
2 Minuten zitten 2 10 20
4 Minuten liggen 2 8 16
Los volgen 4 6,5 26
Zit en Af (tijdens het volgen) 3 X X
Komen met staan 4 5 20
Vak zenden met af 3 8,5 25,5
Apport over de horde 3 8 24
Vlak apport (metaal) 2 8 16
Sorteren 4 X X
Appèl op afstand 4 7 28
Omgang baas / hond 1 10 10
  32   185,5

(Keurmeesters Jan Mulder & Ton Hoffmann)
(16 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames