22-01-05: NVBH Clubkampioenschappen G&G

De laatste wedstrijd van het jaar en gelukkig binnen, want de weersvoorspellingen zijn niet best. Thea deed met Dasha mee in de G&GB en met Sicco in de G&G2. André ging mee als supporter (en chauffeur).

Sicco begon het ochtendprogramma met twee zeer stabiele blijf-oefeningen. Dasha had meer moeite om er iets stabiels van te maken. Ze bleef wel liggen, maar toen Thea terugliep ging ze zitten. daarvoor zijn 5 punten afgetrokken, best veel.

Sicco's ochtenddeel begon hij heel actief. Meestal keft hij alleen bij het middagdeel, maar vandaag had hij er zin in. Hij volgde wel wijd en slordig, maar erg attent. Het was een lang volgparcours en hij hield er zowaar het hele eind de kop bij. Het vierkant met de posities ging helaas niet vlekkeloos. De zit ging goed, maar bij de af ging hij zitten. Thea dacht dat het door André kwam, die een foto stond te nemen. Sicco zag hem en was dus lichtelijk afgeleid. Het komen met staan ging prima, maar Sicco ging scheef naast zitten. Ook heeft hij dan de gewoonte om met zijn neus Thea's hand aan te raken. In de wedstrijden trekt ze haar hand dan meestal weg. Dat zag de keurmeester als een extra commando. Dus geen 10, maar een 9.

Dasha begon met een keurige sta. Wel scheef, maar dat doet ze nu eenmaal zo. Het betasten ging vrij bruusk en hoewel ze het netjes toeliet, was ze er toch van onder de indruk geraakt. Ze liep haar volgparcoursje daarna wat afgeleid en niet op haar kunnen. Het volgen met zit ging daardoor ook de mist in, ze was te aarzelend om op het commando te reageren.

Dasha mocht als eerste beginnen met het middagprogramma. het volgen heeft ze wel eens slechter gedaan, maar het was niet veel soeps. Ze zag Sicco in zijn bench, ze zag de baas en verder nog van alles, maar volgen, tja... Vervolgens moest ze komen op bevel. Dat ging prima, maar wel scheef naast. En toen terug plaats. Ze liep aarzelend in de richting, zag iets buiten het vak (een dennetakje), liep er heen en wist vervolgens niet meer hoe het verder moest. Thea probeerde haar door te sturen, maar dat lukte niet. Toen riep Thea haar terug en zette haar opnieuw in. Dat lukte, maar toen wilde het draakje pas na het derde commando af. Tot Thea's verbazing kreeg ze toch nog punten voor deze oefening. Vervolgens kwam het apporteren. Toen Thea haar neerzette, zag Dasha een bekende aan de kant. Ze bleef naar hem kijken toen Thea weg liep. Thea probeerde nog haar aandacht te trekken door het blokje op de (asfalt)grond te laten vallen. Helaas, geen aandacht. Toen Thea Dasha riep met een apport, kwam ze vlot aanzetten, maar zonder enige aandacht voor het blok en met veel aandacht voor de "zijlijn". Ze liep het blok dan ook straal voorbij en ging ook niet meer terug om het te halen. Thea maakte er toen maar een training van en na enig opjutwerk nam Dasha het blokje wel weer mee. Zucht, niet veel soeps dus.

Sicco was goed in de stemming. Hij begon met een turbostart naar het vak. Daar aangekomen liep hij vervolgens door en rommelde wat aan. Hij kwam wel weer terug in het vak, maar reageerde niet op het af commando van Thea. Dus een nul. Bij een tweede inzet kwam hij wel in het vak terecht, maar die telde niet meer mee. Daarna ging het hoog apport met veel enthousiasme. En ook slordig, want op de terugweg raakte hij met zijn poten de sprong weer eens. Dat scheelt hem niks, dus hoe leer je dat nou af? Het metaal kreeg hij wat aftrek voor blaffen, maar verder deed hij het vlekkeloos. Het sorteren ging ook vlekkeloos op het kauwen na. En het afstands-appèl ging óók vlekkeloos en dat is de laatste tijd toch wel een probleem geweest. Maar vandaag niet, hij ging perfect en zelfs zonder enige verplaatsing.

Door de nul op het vak had Thea er weinig hoop op dat Sicco zijn prestatie van vorig jaar (2e plaats) zou kunnen evenaren. André had er meer hoop op, want er gingen veel combinaties de fout in. Uiteindelijk bleken er slechts drie (!) combinaties punten voor het vak gescoord te hebben. Van die drie hadden er twee een nul voor het sorteren. De derde had geen nullen, maar overall veel verliespunten. Tot Thea's stomme verbazing bleek Sicco zowaar eerste geworden te zijn!! Super! Geen goede score, maar als de rest het slechter doet, ben je toch de beste. En dus ging de familie Fiks weer zeer tevreden naar huis met een prachtige plaquette om de prijzenkast nog wat voller te maken. Een betere afsluiting van het jaar kun je je niet wensen!

G&GB-puntenlijst Dasha

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
Omgang hond-hond 2 10 20  
Staan en betasten 2 8,5 17,5 Scheef staan, zit voor commando
Gebit tonen 2 10 20  
2 Minuten liggen (in zicht) 3 5 1`5 gaat zitten
Volgen aan de lijn 5 7,5 37,5 Goed tempo, attente hond, snuf, beetje achter volgend soms
Los volgen 5 8,5 42,5 Vlot attent volgend hondje, 1x EC, soms wat los
Zit tijdens volgen 3 X X loopt mee
Komen op bevel 4 9,5 38 scheef naast
Terugzenden plaats 3 5 15 trager als komen, ec, opnieuw, 3x ec af
Vlak apport 2 X X training
Omgang baas / hond 1 10 10  
  32   207,5  

(Keurmeesters Monique Barten & Ton Hoffmann)
(5e plaats, 5 deelnemers)

G&G2-puntenlijst Sicco

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
2 Minuten zitten 2 10 20  
3 Minuten liggen 2 10 20  
Los volgen 4 7,5 30 Goed tempo, hond volgt attent, wat scheef/dweilen, door gedrevenheid wat slordig beeld
Zit en Af (tijdens het volgen) 3 7 21 zit i.p.v. af
Komen met staan 4 10 40 scheef naast + arm
Vak zenden met af 3 X X com af hond buiten vak, hond rent op en neer, opnieuw inzetten
Apport over de horde 3 8 24 hapt
Vlak apport (metaal) 2 7,5 15 bijten, licht aanraken horde
Sorteren 4 9 36 bijten
Appèl op afstand 4 10 10  
Omgang baas / hond 1 10 10  
  32   250,5  

(Keurmeesters Ton Hoffmann & Monique Barten)
(1e plaats, 13 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames