16-10-05: G&G-selectiewedstrijd HDG Zoete Lieve

Alweer de derde wedstrijd voor Dasha. Ze begon netjes met het volgen om de groep. Ze had bijna geen belangstelling voor de andere honden. Ondanks dat kreeg ze toch een aftrekpuntje voor snuffelen tijdens het volgen en het daarbij door Thea gebruikte rukje aan de riem. De vorige keer was ze veel meer aan het rommelen en kreeg ze een 10, dus de keurmeesters weten ook niet goed hoe ze hier één lijn moeten trekken... Nou ja, dat is nu eenmaal zo bij een juriesport. Dasha haalde daarna een volle bak voor de af-blijf. Best knap als je bedenkt dat het hondje naast haar ging zitten, piepen, staan en lopen én Dasha het ook erg vreemd vond dat bij het veld naast haar ineens al die bazen achter zo'n vreemd schot gingen staan. Een beetje grommend zag je haar denken "wat moeten die mensen daar?!" Thea hield haar adem in, maar gelukkig bleek die kleine smurf liggen.
Ook Sicco begon goed met een volle bak voor beide blijf-oefeningen.

Omdat beide honden een hoog startnummer hadden, was het vervolgens een tijdje wachten voor het vervolg. Dasha mocht beginnen. Ze liet een matig stukje volgen zien met veel gesnuffel en weer een aantal gemiste rechterbochten. Bij het staan en betasten was er een mannelijke ringmeester. Deze persoon kende ze echter, ze had hem de dag ervoor nog op een Agility-wedstrijd gezien. Dit was dus niet echt een probleem. Wel had ze weer een extra commando Staan nodig. Thea snapt niet waarom, want normaal staat ze in één commando. Het scheef staan werd haar deze keer niet aangerekend.

Sicco begon zijn volgparcours aardig, maar zakte later weer helemaal af. Hij kreeg zowaar toch nog een 7. Bij de posities om het vak had hij een tweede commando Zit nodig. Dit had de keurmeester echter niet door en hij gaf alleen een opmerking dat Thea voortaan eerder het zitcommando moest geven. Ach ja, een beetje mazzel moet je af en toe hebben. Het komen met staan deed Sicco vervolgens keurig.

Dasha begon haar middagprogramma met een heel behoorlijk stukje los volgen. Nog niet het niveau dat ze op eigen veld heeft, maar het zeg er zo netjes uit, dat de keurmeester het een 8,5 waard vond. Vanuit het vak kwam ze uiteraard als een speer aanzetten, maar ze bleef aan de voet staan. Thea moest haar met een zit-commando laten zitten. Vervolgens moest ze terug-plaats. Hoewel Thea eigenlijk verwachtte dat ze dit niet zou doen (het gaat de laatste tijd erg slecht) liep ze zowaar een heel eind de goede richting in. Vervolgens keek ze een keer om en bleef wat aarzelend staan. Een tweede commando van Thea deed haar het laatste stukje afleggen en ze ging keurig bij de riem liggen. Ja, ja, het wordt nog wel eens wat met ons meisje. Helaas vond ze toen dat ze al heel goed gepresteerd had. Bij het volgen met zit was haar concentratie weg. Doordat ze teveel aan het rondkijken was, mistte ze het zitcommando en liep door. Helaas een nul. Vervolgens moest ze nog apporteren. Ze ging keurig op het blokje af, maar dat lag blijkbaar op een héél lekker plekje. Ze bleef er snuffelen en was pas na vele extra commando's weer in beweging te krijgen. Toen vergat ze het blokje nog mee te nemen. Dat haalde ze nog wel op, maar de nul was al genoteerd. Dat is dan weer zonde, want ze kan het heel goed.

Na lang wachten was eindelijk Sicco aan de beurt. Hij begon boven verwachting met een run op het vak én een landing in het vak. Daar ging hij vervolgens wat rommelen en snuffelen, dus het werd geen volle bak. Maar het is lang geleden dat hij punten op deze oefening haalde, dus Thea was erg tevreden. Vervolgens verdween dat gevoel als sneeuw voor de zon, want Sicco begon te donderen. Bij het apporteren beet hij weer op het blok, iets dat hij in de trainingen niet meer doet. Ook het sorteerhoutje moest eraan geloven. En met het metaal ging hij eerst spelen en vervolgens wilde hij er een feestrondje mee maken. Dat voorkwam Thea door een scherp commando. Maar dat waren dus geen hoge cijfers, die hij daarmee haalde. Bij het appèl op afstand bleef hij vervolgens weer eens ouderwets liggen. Uiteindelijk deed hij wel alle posities, maar dat was te laat, dus een nul.

Het was dus weer geen goede wedstrijd voor Sicco. Wel zijn minst slechte tot nu toe. En Dasha scoorde met haar 234 punten weer boven de diploma-grens en bewees zo dat ze het diploma echt verdient. Met wat gemengde gevoelens ging Thea dus naar huis: Sicco beter dan voorheen, maar nog steeds niet goed en Dasha wel redelijk, maar ze kan het toch echt beter... Ach, het is ook nog maar een kleine muts, geduld, dan komt het wel. Maar zo jammer dat ze niet laat zien wat ze al allemaal kan.

G&GB-puntenlijst Dasha

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
Omgang hond-hond 2 9 18 correctie, snuf
Staan en betasten 2 9 18 EC
Gebit tonen 2 10 20  
2 Minuten liggen (in zicht) 3 10 30  
Volgen aan de lijn 5 6,5 32,5 Achter, Riem correctie, rechtsom achter, EC
Los volgen 5 8,5 42,5 Vlot attent volgend hondje, 1x EC, soms wat los
Zit tijdens volgen 3 X X loopt mee
Komen op bevel 4 9 36 traag zit
Terugzenden plaats 3 9 27 EC
Vlak apport 2 X X snuf, teveel commando's
Omgang baas / hond 1 10 10  
  32   234  

(Keurmeesters Jan Mulder & Dirk Belder)
(7e plaats, 16 deelnemers)

G&G2-puntenlijst Sicco

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
2 Minuten zitten 2 10 20  
3 Minuten liggen 2 10 20  
Los volgen 4 7 28 Goed tempo, hond voor, is attent, soms iets los. Langzame pas: baas loopt naar hond toe, Slalom: R iets los
Zit en Af (tijdens het volgen) 3 8 24 Comm. te laat, hond corrigeert zit , iets schuin
Komen met staan 4 10 40  
Vak zenden met af 3 9 27 draait tijdens af
Apport over de horde 3 8 24 hapt
Vlak apport (metaal) 2 5 10 laat los, gaat liggen, EC
Sorteren 4 5 20 lang zoeken, EC los, hapt, bijt
Appèl op afstand 4 X X te late reactie
Omgang baas / hond 1 10 10  
  32   223  

(Keurmeesters Piet v.d. Meulengraaf & Jan Mulder)
(12e plaats, 23 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames