15-10-05: Cynophilia Agility-eindwedstrijd KC de Kempen

Vanwege de eerste prijs die Sicco op het Vast parcours had in zijn eerste B1-wedstrijd mocht hij meedoen aan de eindwedstrijd van Cynophilia. Als nieuwkomer in zo'n sterk veld heb je natuurlijk niet al te hoge verwachtingen, maar het is uiteraard een hele eer om voor deze wedstrijd uitgenodigd te worden. Overigens deed Sicco's nestzusje Indra ook mee, dus je kunt wel zeggen dat Sicco uit een goed nest komt!

De dag begon met een Jumping. Het parcours was pittig, maar niet ondoenlijk. Het veld was echter nat en er gingen diverse combinaties (zowel honden als bazen) onderuit. Er zat één punt in, waar André heel snel van richting moest veranderen en tevoren vreesde hij al dat hij hier wel eens uit kon glijden. André en Sicco begonnen het parcours goed. Maar helaas ging André in de gevreesde bocht onderuit. Hierdoor kwam hij slecht uit, waardoor hij Sicco niet goed in de palen gestuurd kreeg. In plaats daarvan vloog Sicco de tunnel in en dat leverde hem dus een Disk op. Jammer!

Het Vast Parcours leek een makkie te worden. Er gingen heel veel small-combinaties foutloos rond. Bij de Large bleek echter dat er toch wel wat lastige stukken in het parcours zaten. Veel combinaties gingen de fout in. Sicco is de laatste tijd niet zo vast op zijn raakvlakken. André besloot dus rechts naast de kattenloop te gaan lopen. Het voordeel daarvan is dat Sicco dan vaster op zijn raakvlak is. Nadeel was, dat hij daarna van André af links de tunnel in moest. Aangezien Sicco nogal tunnel-gek is, dacht André dat dit wel zou gaan lukken. Helaas voor hem vloog Sicco niet links, maar rechts over een sprong. Dat was dus Disk nummer twee. Verder tikte Sicco nog wat latjes en ramde hij de laatste lat (een dubbelsprong) eraf, omdat hij totaal verkeerd timede.

Tja, twee Disks. Maar de dag was erg leuk en het was een genot om al die toppers te zien lopen. Daarbij hielp het weer ook nog mee met een stralend zonnetje. We zullen maar zeggen: volgend jaar weer!

Resultaten Sicco

Onderdeel

SPT MPT Plaats Tijd WAF Punten Opmerking
Vast parcours 42:00 65:00 Disk       Tunnel in i.p.v. palen
Jumping 34:00 52:00 Disk       Sprong i.p.v. tunnel

(Keurmeester Wilfried Claes)
(68 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames