15-05-05: Agility-wedstrijd KC Pampus

In een druilerige regen gingen we op weg naar de KC Pampus. Dat werd er ter plekke niet beter op, want bijna de hele ochtend heeft het geregend. Bah! Maar goed, tent op gezet en alles zo goed en zo kwaad als het ging droog gezet. Met wat paraplu's erbij was de wedstrijd ook nog best te volgen.

Er werd begonnen met de Jumping. Het was een beetje een race-parcours, dus André had niet al te hoge verwachtingen. Het eerste stuk ging goed. Daarna kwam na een sprong een scherpe draai naar de palen. Daar waren al veel combinaties op stukgegaan, dus André was voorbereid. Hij haalde Sicco een stuk terug, maar ondanks dat vloog Sicco verkeerd de palen in. En dat deed hij tot drie keer toe! Dat was dus een disk. Jammer, want de rest ging eigenlijk best goed.

Vervolgens kwam het Vast Parcours. Daar zat tweemaal de Schutting bij. Sicco is de laatste tijd aan het rommelen met zijn raakvlakken, dus ook daar waren de verwachtingen niet al te hoog gespannen. En inderdaad, hij mistte de afsprong van de schutting. En wat later tikte hij ook nog een latje, maar verder ging het goed. Maar met twee fouten kom je niet hoog in het klassement.

Het Spel was een klassieke tijd-fout-uit. Helaas zat er ook een schutting in en wel als 4e toestel. En wederom vloog Sicco over het raakvlak. En op de terugweg over de schutting nog een keer. Dat wordt trainen, André!

Na de reguliere wedstrijd was er nog een piekenrace. Dat was natuurlijk wel weer wat voor Thea. Het parcours begon wat vreemd met de tunnel en dat was ook meteen het einde. Op aanraden van Chantal liet Thea Sicco bij de start voor de tunnel liggen. Dat hield hij echter niet lang vol. Na het nodige gekef vond hij het tijd en stormde de tunnel in. Gelukkig kon Thea hem daarna opvangen en ging de rest van het parcours eigenlijk wonderbaarlijk goed. Ze kwamen foutloos rond! Enthousiast (overmoedig) geworden ging Thea voor een tweede keer. Toen kwam ze echter met Sicco in de knoei, waardoor hij een sprong mistte. Die wist ze wel te herstellen, maar een topprestatie zat er niet meer in. Toch was het weer even leuk om te doen.

Resultaten Sicco

Onderdeel

SPT MPT Plaats Tijd WAF Opmerking
Spel     21 34:47 4 pnt raakvlak schutting gemist
Vast parcours 48:00 75:00 12 34:58 0 0 2 raakvlak schutting, 1 latje
Jumping 36:00 60:00 Disk     te vaak wijgering op palen

(KeurmeesterJan Langius)
(61 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames