13-11-05: G&G-selectiewedstrijd bij de HSV Tiel

Met twee G&G-diploma's op zak kan je weekend niet meer stuk. Maar tohc nog maar even een wedstrijdje lopen. Omdat Dasha loops was, nam Thea alleen Sicco mee. Eens kijken wat hij er vandaag van zou bakken.

Sicco begon meteen met een vette nul. Hij was al erg snuffelig en ging bij de zit-blijf al snuffelend binnen enkele seconden liggen. De af ging wel goed, maar hij reageerde eerst niet op de zit. Tja, dat begon al niet best.

Het individuele programma begon ook al wat twijfelachtig. Hoewel Sicco er een 7 voor kreeg, volgende hij heel wijd en erg ver achter. Zou hij het ooit nog eens leren..... Bij het vierkant bleef hij heel ver achter volgen en moest Thea hem er met een extra commando bij houden. Vervolgens ging hij wel zitten, maar Thea dacht eerst van niet en gooide er een extra commando tegenaan. Jammer. Bij de af bleef hij zitten, dus dat was geen hoge score waard. Het afstoppen deed hij wel netjes, maar voor de start was hij erg snuffelig.

Na de middag leek het vaksturen al bij voorbaat gedoemd te mislukken: vrij hoog gras met inimini-pionnetjes. En inderdaad, Sicco hobbelde wel in de goede richting, maar dwaalde vervolgens alle kanten uit. Behalve de prutspionnetjes, had hij er ook niet echt de kop bij. Bij het apporteren heeft hij nogal de neiging om vooraf te blaffen. Thea is hem dat aan het afleren en hij blafte inderdaad nauwelijks vooraf. Maar dus nu wel achteraf en dat is weer iets nieuws. Zucht. Maar hij gaat wel vooruit in het apporteren. Bij het sorteren liet hij het houtje vallen. Daarvoor gaf Thea een extra commando Vast en daarna nog een om hem het kauwen te verbieden. dan maar even optreden, de puntjes zijn toch al teveel verspild. En tenslotte het appèl op afstand. TJa, hij bleef dus weer als een blok liggen. Toen hij uiteindelijk ging zitten hoefde het niet meer. Hij deed daarna nog wel een sta en een af, maar verplaatste ook nog eens een halve hond naar achteren (zijn specialiteit). Een nul dus.

En dan eindig je met drie nullen en dus erg laag. Zo laag, dat het Sicco's diepterecord voor dit seizoen is. Jammer van zo'n prutseind aan een goed weekend. Maar Sicco was niet helemaal zoals hij anders is, ongetwijfeld speelde er een loops meisje door zijn hoofd...

G&G2-puntenlijst Sicco

Oefening Coef. Punten Totaal Opmerkingen
2 Minuten zitten 2 X X liggen
3 Minuten liggen 2 9 18 EC zit
Los volgen 4 7 28 hond volgt wat wijd soms, re+rok even los, vp en lp OK, slalom wat achter
Zit en Af (tijdens het volgen) 3 8 24 achter lopen+ ex comm, EC+traag zit, blijft zitten bij af
Komen met staan 4 9,5 38 snuffelen bij start
Vak zenden met af 3 X X na af uit vak
Apport over de horde 3 9 27 nahappen
Vlak apport (metaal) 2 10 20  
Sorteren 4 5 20 Vallen, 2xEC
Appèl op afstand 4 X X niet zitten, teveel commando's, 1/2 hond naar achteren
Omgang baas / hond 1 10 10  
  32   176  

(Keurmeesters Monique Barten & Ton Hoffmann)
(20e plaats, 24 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames