13-03-05: G&G-selectiewedstrijd KC Amsterdam

Zondagochtend 06.00 uur, de wekker. Dat gebeurt alleen als er een wedstrijd voor de boeg is. Met de hele hondenmeute toog Thea op pad. Net op weg toch nog maar even teruggegaan om een regenhoedje mee te nemen, want er was flink slecht weer voorspeld. Uiteindelijk bleek het niet nodig, want het bleef bij één hagelbui. De dag was weliswaar koud, maar droog.

Sicco mocht zoals gewoonlijk de spits afbijten en deed dat keurig met volle bak voor de beide blijf-oefeningen. Jelle heeft de laatste tijd wat moeite met de Zit-blijf, dus dat was spannend. Gelukkig bleef hij zitten. Toen Thea bij de af-blijf net uit zicht verdwenen was, kreeg ze echter te horen "je hond zit". Zucht, moeilijk geval, zo'n Belg...
Bij de individuele oefeningen liet Sicco een redelijk volgparcours zien, niet slecht, maar hij kan beter. Bij de "zit tijdens volgen" had hij een tweede commando nodig, maar de "af "deed hij netjes. Het afstoppen ging goed, hoewel hij het in de training nog beter doet.
Vervolgens mocht Jelle zijn kunsten vertonen. Hij kan beter volgen dan Sicco, maar was iets afgeleid. Toch kreeg hij een 9, dus de keurmeester was soepel vandaag. Bij de zit en af tijdens volgen, had Thea vooraf nog even geoefend, omdat Jelle van de "zit" vaak een "sta" maakt. Hij ging echter keurig zitten, dus er leek geen vuiltje aan de lucht. In de ring schakelde hij echter naadloos over op het G&G3-programma en voerde een perfecte "sta" uit waar het "zit" moest zijn en een "zit" waar het "af" moest zijn. Zucht, moeilijk geval zo'n Belg...
Daarentegen overtrof Jelle zichzelf bij het afstoppen. Waar hij meestal een nul scoort, haalde hij nu echt een tien! Heeft dat oefenen met de bal toch effect!

Het middagprogramma begon met het vak sturen. Veel honden misten het vak, omdat de pylonnetjes klein waren en slecht zichtbaar. Sicco kan die oefening heel goed en had er geen enkele moeite mee. Hij stoof op het vak af, maar liep vrij ver door. Thea riep af en hij plofte neer. Het leek erop dat hij er net achter lag, maar bij nadere controle door de keurmeester lag alleen zijn staart buiten het vak en dat mag. En dus een tien. Vervolgens bracht hij keurig het apporteerblok in één keer terug. Geen feestrondje dit keer (gelukkig maar). Het metaalapport liet hij een keer vallen, maar dat doet hij meestal. Bij het sorteren blijkt er in de koude periode minder lucht aan het stokje te zitten, want Sicco aarzelt steeds wat. Ook nu liet hij het stokje even vallen om toch de anderen nog even te checken. Maar toen bracht hij het juiste stokje ook netjes terug. Met wat kauwen, maar het stokje ging tenminste niet aan splinters, dus we gaan vooruit. Bij de afstandcommando's had hij een extra commando nodig voor de "sta" en ging hij iets voortijdig af. Dat werd hem echter niet aangerekend.

Jelle begon met een nul voor het vak. Hij kwam er wel, maar ging net iets teveel op de rand liggen. Een halve dij eruit is eruit en dus een nul. Jammer. Daarna ging het apporteren en sorteren prima. Bij de afstandscommando's vergat Thea dit keer niet om "down" te zeggen in plaats van af en Jelle ging dus netjes rechtstandig omlaag. Doordat hij bij het zitten iets naar voren kwam, was hij een halve hondlengte verschoven. Maar eindelijk weer eens punten op deze oefening.

In de uitslag zonder het los volgen zag Thea dat ze met Sicco 7e stond. Zijn volgwerk was niet echt geweldig geweest, dus ze rekende erop dat ze wel wat plaatsjes zou zakken. Een zevende plek zou echter leuk zijn (er waren 7 prijzen). Bij de prijsuitreiking ging de 7e plek echter naar iemand anders en ook de 6e plek ging voor Sicco's neus voorbij. Jammer, dacht Thea, dat is dan een 8e plek en dus net buiten de prijzen. Tot haar verbazing werd haar naam echter genoemd voor de 4e plek. Met zowaar een 7,5 voor het volgen had Sicco de 4e plaats veroverd! Trots als een pauw ging Thea met de beker naar huis. En het puntentotaal, 275, is het hoogste wat Sicco ooit gehaald heeft, dus we maken echt vorderingen!

En Jelle? Met 3 nullen kom je niet ver. Toch had hij nog 221 punten, wat betekent dat hij behalve de nullen slechts 19 punten verloren had. Waar hij punten voor haalt, zit hij ook meteen hoog. En daardoor had hij dus nog niet eens een dieptepunt in zijn scores. Gekke Belg!

G&G2-puntenlijst Sicco en Jelle

    Sicco Jelle
Oefening Coef. Punten Totaal Punten Totaal
2 Minuten zitten 2 10 20 10 20
4 Minuten liggen 2 10 20 X X
Los volgen 4 7,5 30 9 36
Zit en Af (tijdens het volgen) 3 7 21 X X
Komen met staan 4 10 40 10 40
Vak zenden met af 3 10 30 X X
Apport over de horde 3 10 30 9 27
Vlak apport (metaal) 2 7 14 9 18
Sorteren 4 7 28 10 40
Appèl op afstand 4 8 32 7,5 30
Omgang baas / hond 1 10 10 10 10
  32   275   221

(Keurmeesters Dick Lodder & Ton Hoffmann)


Laatst gewijzigd op:

frames