10-04-05: G&G2 selectiewedstrijd KC de Kempen

Tja, weer een vroegertje. Om 05.00 uur op op je vrije zondag is niet niks. Maar goed, het is voor het goede doel, nl. de wedstrijd. Geldrop is een eind rijden, dus dan moet je vroeg weg. Spullen ingeladen "mannen" mee en weg. Dasha bleef dit keer thuis, omdat André haar 's middags mee wilde nemen naar de opening van een nieuwe Agility-vereniging bij ons in de buurt. Omdat Thea al het vermoeden had dat Dasha het hier niet mee eens zou zijn, had ze Dasha met een heerlijke nieuwe kluif in de bench achtergelaten. Maar madame was het er dus ECHT niet mee eens en heeft er een fijn orkestje van gemaakt tot ca. 09.00 uur... Lekker uitslapen voor André!

Maar goed, de wedstrijd. De ochtend begon voorspoedig met beide honden die de blijf-oefeningen netjes deden. Toen mocht Sicco beginnen met het individuele programma. Het volgen bakte hij werkelijk niets van: heel weid, erg veel snuffelen, diverse keren even weg. Geen idee waarom hij voor dat prutswerk een 7,5 kreeg, want een 5 of misschien een nul zou beter de werkelijkheid weerspiegelen! De posities om het vak gingen weer slecht, de zit mistte hij weer, ondanks flink trainen. Komen met staan deed hij wel prachtig. Jelle deed het eigenlijk bijna hetzelfde. Hij volgde iets beter, maar ook erg slecht. Hij bleef zelfs een keer helemaal staan alsof het een volg-oefening met staan was. Ook hij kreeg om onbegrijpelijke redenen een 7,5. Ook bij hem ging de zit om het vak de mist in. En ook hij wist een mooie komen met staan te doen. Ze eindigden allebei met een mooie score het ochtendprogramma.

Dan ga je met goede moed het middagprogramma in. Sicco mocht weer beginnen. Hij speerde op het vak af, maar vloog erdoorheen. Thea gaf in een reflex het af-commando, dat Sicco netjes opvolgde. Maar toen lag hij er dus buiten en had dus een nul. Jammer. Daarna mocht Sicco apporteren en hij had er zin in. Een blafconcert en wat hupjes leveren dan puntenaftrek op, maar verder deed hij het met veel beleving. Het metaal bracht hij zelfs terug zonder het te laten vallen. Bij het sorteren moest het houtje het natuurlijk ontgelden, maar het was hardhout dus het ging niet aan splinters. Kost natuurlijk wel punten. Appèl op afstand is een beetje het zorgenkindje bij Sicco. Hij is niet uit de af-positie te krijgen! Doordat hij schrok van de ringmeester, kwam hij wel in zit en vloog hij in sta. De af doet hij dan altijd wel. Dus wel punten, maar met moeite. Maar goed, we zijn hard bezig met die oefening, dus het komt wel een keer. Erg jammer van dat vak, want die kan hij wel erg goed!

Toen mocht Jelle de arena in. Hij begon met een voor zijn doen best aardige vak-oefening. Hij had een extra commando nodig en een klein omweggetje, maar toen lag hij er echt in. Punten! Blijkbaar had hij daarmee zijn kruit verschoten. Het hoogapport ging erg traag, het metaal nog trager met veel gesnuffel en hij liet het ook nog vallen. Dat doet hij anders nooit! Het sorteren deed hij ook zeer ongebruikelijk. Normaal pikt hij het juiste houtje er moeiteloos uit, maar nu liet hij het nog een keer vallen en rommelde eerst nog even door voordat hij er mee terug kwam. Wat een prutswerk! Hij was er duidelijk met zijn hersens weer eens niet bij. Dat bleek nog duidelijker met het afstandsappèl. Die ging de laatste tijd best leuk. Dit keer hoorde hij echter niet eens de commando's zo was hij met zijn omgeving bezig. Bij het derde commando van Thea, wat meer een brul was, schrok hij wakker en vloog overeind en naar Thea toe. Die zat daar niet echt op te wachten... Het was weer een typische Jelle-actie, wat wij noemen "watten in de kop". Niet bewust dwarsliggen, maar gewoon afwezig, niet bereikbaar. Dus de wedstrijd verprutst.

Met een matige wedstrijd voor Sicco en een slechte wedstrijd voor Jelle ging Thea dus niet bepaald tevreden naar huis.

G&G2-puntenlijst Sicco en Jelle

    Sicco Jelle
Oefening Coef. Punten Totaal Punten Totaal
2 Minuten zitten 2 10 20 10 20
4 Minuten liggen 2 10 20 10 20
Los volgen 4 7,5 30 7,5 30
Zit en Af (tijdens het volgen) 3 6 18 7 21
Komen met staan 4 10 40 10 40
Vak zenden met af 3 X X 7 21
Apport over de horde 3 8 24 8,5 25,5
Vlak apport (metaal) 2 8 16 5 10
Sorteren 4 8 32 6 24
Appèl op afstand 4 5 20 X X
Omgang baas / hond 1 10 10 10 10
  32   230   221,5

(Keurmeesters Piet v.d. Meulengraaf & John van Hemert)


Laatst gewijzigd op:

frames