05-05-05: Team-wedstrijd Agility bij de Maurikse HSV

Alweer voor het derde jaar deden we mee met deze teamwedstrijd. We hadden weer twee teams ingeschreven, beide in de Large. Jelle zou aanvankelijk niet meedoen, maar omdat er een hond was uitgevallen mocht hij als vervanger toch mee. We hadden de laatste tijd echter het plan gevat om Thea met Jelle te laten lopen. Ze wilde er deze keer wel een start mee maken, maar dat moest eerst even met de rest van het team worden afgestemd. Thea heeft immers nog nooit behendigheid gelopen, afgezien van twee piekenracejes en een keer een stukje van een paar minuutjes met Jelle op de training. Het was dus maar afwachten wat dat zou gaan worden. De rest van het team vond het echter goed, want ook zij hadden niet bepaald de illusie dat ze in de prijzen zouden lopen. We hadden nl. een sterk team en een beginners-team. André liep met Sicco in het sterke team en Thea mocht dus met Jelle in het beginners-team meedoen.

We begonnen met het Vast Parcours. Best spannend als je nog nooit een volledig parcours gelopen hebt! Kun je het hele parcours onthouden, begrijpt Jelle wat je bedoelt, kun je de wissels een beetje logisch maken? Allemaal vragen die Thea vooraf had.
Al vrij vroeg was Thea met Jelle aan de beurt. Sprong, sprong, breed, palen. Dat ging goed. Alleen mistte Jelle de laatste paal, maar Thea wist dit te herstellen. Foutje, maar verder nog geen problemen. Na de palen ging het scherp naar links naar een tunnel. Ook dat ging goed. Toen een sprong en de schutting. Daar mistte Jelle het raakvlak van de afloop, blijkbaar blokte Thea hem niet genoeg af. Door naar de band, die ging ook goed. Daarna scherp terug naar een sprong. Jelle ging echter scherp in de remmen en hield halt. Ja hoor, hij moest natuurlijk weer poepen! Typisch iets voor Jelle. Shit, disk. Nadat de rommel opgeruimd was, ging Thea het parcours nog maar even afmaken. Sprongen, de wip, de slurf, de katteloop, het ging allemaal goed. Maar toen moest Jelle scherp terugdraaien en pakte hij de katteloop terug. Oeps, foutje van de baas. Uiteindelijk nog de laatste twee sprongetjes gedaan en toen zat het eerste parcours erop. Eigenlijk helemaal niet slecht. Als je nog nooit een parcours gelopen hebt, kun je niet verwachten foutloos rond te gaan. Dan is het al mooi als je best aardig rond komt en dat was toch echt wel gelukt. Jammer van die hoop, maar verder was Thea tevreden. En het viel André ook dik mee hoe netjes Jelle met Thea het parcours liep. Hij is natuurlijk wel gewend om met haar te trainen, maar dat is toch echt een andere discipline.

Enige tijd later mochten André en Sicco aan de bak. Sicco was weer lekker gek. Ondanks dat ging hij goed door het eerste stuk. Helaas vond hij dat hij een schutting moest pakken op een iets te vroeg moment. Jammer André, ook een Disk. De rest van André's team liep gelukkig wel goed, zodat het team wel hoog in het klassement terecht kwam (10e plaats). De rest Van Thea's team deed hetzelfde als zij: allemaal disk.

De Jumping was in de andere ring. Thea mocht weer vroeg van start. Het begin ging prima, mooi sterretje, een breed, foutloos door de palen, wat sprongen en toen de tunnel. Hé, waarom staat de keurmeester ervoor??!! Stomverbaasd hield Thea halt. Wat was er aan de hand? Ze was van start gegaan voordat het fluitje geklonken had... Dus moest ze weer opnieuw beginnen. Weer terug naar de start, weer het sterretje, de breed, weer foutloos door de palen, maar toen ramde Jelle een lat eraf en zo te horen ging de zijkant van de sprong ook tegen de vlakte. Maar daarvoor was Thea te druk om dat goed te kunnen zien. De rest van het parcours ging foutloos. Jammer van die lat en dat fluitje! Als ze de eerste keer door had mogen lopen, was ze waarschijnlijk foutloos rond gekomen! De rest van haar team haalde allemaal weer gezellig een Disk, dus waren Thea en Jelle de enige die een score haalden. Niet slecht voor een beginner!

André ging met Sicco prima op de Jumping. Hij ging foutloos rond en was zelfs één tiende sneller dan Djilly, een zeer snelle Border uit zijn team. Dat leverde hem een fraaie 20e plek op. En dat in een gemengd veld van alle klassen door elkaar! Ja, ja, laat die Sicco maar rennen! De rest van André's team deed het ook goed en ze haalden zelfs een 4e plek.

De estafette werd in volgorde gedaan van slechtste team tot dat moment oplopend tot beste team. Thea's team had de eer om als eerste te mogen starten... Vooraf was de tactiek besproken en Jelle startte tussen twee teefjes op de derde etappe. De eerste combinatie ging goed rond, met slechts één foutje. De tweede combinatie deed precies hetzelfde, ook één foutje. Toen was Jelle aan de beurt. Hij ging goed rond, maar bij de palen kwam zijn oude euvel boven: zijn concentratie was minder dan 's morgens. Hij mistte dus een paaltje. Thea zette hem opnieuw in en jutte hem bewust wat op. Dat ging goed en hij finishte verder zonder fouten. Ook dus één fout. De laatste combinatie kreeg weer een disk, omdat de hond de laatste tijd niet meer wil springen. En dat is lastig in Agility...

Team na team mocht starten, maar André's team werd maar steeds niet omgeroepen. Uiteindelijk bleken ze 9e te staan, dus behoorlijk aan de top. De eerste combinatie ging foutloos rond, André had met Sicco het tweede stuk en wist dit ook bijna foutloos te lopen. Alleen sprong Sicco te vroeg van de schutting en mistte daardoor zijn raakvlak. Dat kan echter nooit veel geweest zijn, want vanaf de zijkant leek het of hij het wel genomen had. Maar de keurmeester vond van niet en dat is het enige dat telt. Eén foutje dus. De derde combinatie ging foutloos rond. Helaas ging de laatste combinatie in de fout op een verkeerde sprong en kreeg dus een Disk.

Bij de prijsuitreiking bleek het team van André het behoorlijk goed gedaan te hebben. Ze werden 8e en mochten dus een mooie beker in ontvangst nemen. En dus evenals de afgelopen drie wedstrijden ging Sicco weer met een beker naar huis! En Jelle? Die ging met zijn team met de poedelprijs naar huis. Toch fraai laatste geworden, maar dat lag zeker niet aan Jelle!

Resultaten Jelle en Sicco:

Onderdeel

SPT/MPT Hond Plaats Tijd WAF Opmerking
Vast Parcours 42/80 Jelle DISK     ging na de band poepen
Sicco DISK     verkeerde hindernis (schutting)
Jumping 37/60 Jelle 81 39:05 0 0 1 latje
Sicco 20 30:98 0 0 0 prima
Estafette   Jelle     0 0 1 fout op palen
Sicco     0 0 1 Raakvlak afloop schutting gemist

Team-resultaten (plaatsing):

Hond Team Vast Parcours Jumping Estafette Totaal
Sicco HSVD Rakkers 10 4 19 8
Jelle HSVD Kanjers 45 43 30 45

(Keurmeesters Adri v.d. Bosch en Ton van de Laar)
(180 deelnemers, 45 teams)


Laatst gewijzigd op:

frames