03-07-05: G&G selectiewedstrijd KC Woerden

De laatste wedstrijd van het seizoen, althans voor Thea. Op zich hing er niets meer van deze wedstrijd af, maar het zou leuk zijn om toch nog een keer een leuke score te halen.

De blijfoefeningen gingen zoals altijd bij Sicco: stabiel en goed, dus volle bak. Het was nog wel even spannend, want hij zag dat Hans met Bengel in de andere ring liep (G&G3) en had er toch wel veel belangstelling voor. Elke vrijdagmiddag gaan wij nl. samen wandelen met de honden, dus die kennen elkaar erg goed en Sicco heeft dan meteen de associatie met een van zijn geliefde spelletjes: Border Collie achterna zitten. En dat mag in een wedstrijd nu net niet.

Sicco had startnummer 1, dus hij mocht de spits afbijten met de individuele oefeningen. Hans had echter met Bengel ook startnummer 1. Toen Thea wilde starten zag ze Sicco wel heel erg intens naar de andere ring kijken. Gelukkig vond de keurmeester het goed om even te wachten. Hij moest toch nog even zijn koffie opdrinken. En toen ging het dan van start. Tjonge-jonge! Dan heb je een G&G2-hond, dus die zou moeten kunnen volgen. Dat kan hij ook wel een beetje, maar blijkbaar niet vandaag. Al zwalkend, snuffelend, bochten missend en met veel extra commando's ging het over het veld. Op het keurrapport stond "dweilen" en dat was het! De vijf was dan ook behoorlijk gematst!
Het vak ging wonder boven wonder niet eens zo slecht. Het afstoppen ging zelf prima. De ochtendscore was dus uiteindelijk niet eens zo slecht.

In de middag was het al behoorlijk warm. Thea hoopte dat Sicco hierdoor wat rustiger zou zijn en wat minder zou keffen. Dat bleek vergeefse hoop. Hij kefte de hele boel weer bij elkaar. Dat wordt elke wedstrijd erger, want nu blafte hij zelfs bij het ochtendprogramma.
Het vaksturen leek goed te gaan, Sicco ging er rechtstreeks op af en kwam er keurig in. Toen Thea echter "Af" riep, draaide hij zich om en kwam teruggehobbeld. En toen werd het rommelen en extra commando's en uiteindelijk lag hij er wel in. Maar dat levert dan niks meer op, dus alweer een nul. Het Hoog-aport dreigde fout te gaan, want Sicco had duidelijk in zijn kop om er weer een feestrondje mee te gaan maken. Een extra commando bracht hem echter weer op het goede spoor. Het metaal liet hij weer eens vallen, maar het sorteerhoutje bracht hij in één keer terug en dat heeft hij de laatste tijd wel minder gedaan. De afstandcommando's zijn altijd een gok of het lukt. Sicco doet ze om een of andere duistere reden meestal niet. Thea moest erg ver weg staan. De zit ging goed, maar de sta ging niet. De af dan weer wel.

Het eindresultaat is een matig resultaat, niet echt slecht, maar ook niet goed. En in ieder geval niet het gevoel lekker gelopen te hebben. Nou ja, volgend seizoen beter.

G&G2-puntenlijst Sicco

    Sicco
Oefening Coef. Punten Totaal
2 Minuten zitten 2 10 20
4 Minuten liggen 2 10 20
Los volgen 4 5 20
Zit en Af (tijdens het volgen) 3 7 21
Komen met staan 4 10 40
Vak zenden met af 3 X X
Apport over de horde 3 8 24
Vlak apport (metaal) 2 7 14
Sorteren 4 8 32
Appèl op afstand 4 6 24
Omgang baas / hond 1 10 10
  32   225

(Keurmeesters Ton Hoffmann & Els de Jonge)
(22 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames