03-04-05: Dasha en Jelle scoren allebei

Dasha haalt Beginners-diploma

Ondanks eigenlijk te weinig trainingsarbeid die Thea erin gestoken heeft, scoorde Dasha toch erg goed bij het Beginners-examen. Dit is een club-examen, wat als eerste stapje richting G&G geldt.het bevat basis-appèl-oefeningen, zoals Aandacht , Hierkomen, Gedrag naar andere honden, Gedrag naar mensen, Staan en betasten en Gebit laten zien. Verder zitten er al een aantal echte G&G-onderdelen in, zoals volgen, Af-blijf, Zit-blijf, Plaats-sturen.

Dasha deed het allemaal netjes, hoewel ze bij de Zit-blijf steeds ging liggen. Dit doet ze vaker als ze niet helemaal begrijpt wat de oefening is. Doordat Thea met haar Clicker-traint, gaat Dasha dan uitzoeken wat dan wel de bedoeling is. Vaak probeert ze dan het liggen. Bij de aandachtsoefening deed ze dit ook, maar ze bleef oogcontact houden en scoorde daar dus volle bak. Het sterkste onderdeel van Dasha is haar volg-werk. Wat liep ze weer prachtig! Ze bleef er prima met haar aandacht bij, liep prachtig strak naast Thea en scoorde dus een tien. Uiteindelijk haalde ze 88 van de 90 punten, een prachtige score!

Jelle haalt tweede prijs Agility

Zowel Jelle als Sicco deden mee met de clubwedstrijd die steeds als afronding van de cursussen gehouden worden. Als eindscore telt het resultaat van deze wedstrijd én van de andere onderlinge wedstrijden die die cursus gehouden zijn. Door het slechte weer was dat er echter maar één geweest. André had daar niet aan mee kunnen doen, omdat Thea toen met de honden naar een wedstrijd was. Hij liep dus aardig achter in score. Ondanks dat wist Jelle zich flink in het klassement omhoog te werken. Hij miste weliswaar een raakvlakje op het Vast Parcours, maar deed de Jumping foutloos. Sicco had weer aardig de kolder in de kop en tikte twee latten in het Vast Parcours en eentje in de Jumping. Daar wordt je geen kampioen mee, joh!
Uiteindelijk bleek Jelle prima zaken gedaan te hebben, want hij sleepte de tweede prijs in de wacht.

En zo eindigt een succesvol weekend voor alle drie: Sicco een beker op zaterdag, Dasha een diploma op zondag en Jelle een prijsje op zondag. Ga zo door jongens (en meisje)!


Laatst gewijzigd op:

frames