02-04-05: Agility-wedstrijd KC Scheldezoom

Nadat Thea een week ervoor naar Bergen op Zoom gegaan was voor een G&G-wedstrijd, was het nu de beurt aan André om er voor de Agility heen te gaan. IJzingwekkend vroeg toog hij op pad, uitgeleide gedaan door een blaf en jank-concert van Dasha. Zij was het er niet mee eens dat ze thuis moest blijven, terwijl haar grote vriend Sicco wel mee mocht. Dat Jelle ook thuis bleef deed haar niet veel, ook niet toen hij gezellig met haar mee ging huilen. Gelukkig voor Thea, die nog in bed lag, stopte het duo na korte tijd.

Door allerlei weg-opbrekingen heen wist André toch nog op tijd bij de KC Scheldezoom aan te komen. Zoals meestal begon de dag met een spel. Of het nu kwam door het gedoe in het verkeer of door het erg vroege tijdstip van opstaan, feit was dat André nog niet helemaal op scherp stond toen hij aan de start verscheen. Sicco stond blijkbaar ook niet op scherp, of juist teveel, want hij tikte het eerste het beste latje (sprong 1) eraf. Dat is bij een tijd-fout-uit niet handig. De rest van het spel ging wel goed, maar dat telt dan niet meer mee.

Op naar het tweede onderdeel, het Vast Parcours. Daar kun je Utjes op scoren, dus dat is belangrijk. Ondanks dat het een pittig parcours was met een kritische keurmeester, wist Sicco het grandioos te lopen. De lastige draai naar de palen vormde voor hem geen enkel probleem. Ook de wissel die André achter de wip langs maakte ging goed en Sicco bleef keurig op het raakvlak staan. In een razendsnelle tijd kwamen ze over de finish. Omstanders gaven aan dat het foutloos was. Dat werd later bevestigd door de uitslagen. Inderdaad foutloos en daarmee was het eerste Utje binnen. En dat niet alleen! Sicco bleek de derde tijd gelopen te hebben en viel dus in de prijzen!

Als laatste kwam de Jumping en ook daar kun je tegenwoordig Utjes op halen. Het Parcours lag Sicco echter niet zo goed. Het was een echt "race-parcours" en dan gaat Sicco meestal latjes tikken. Na drie sprongen vooruit moest een tunnel genomen worden. Meestal is Sicco erg in voor een tunnel, maar dit keer gaf hij de voorkeur aan sprong nummer vier. André kon hem er niet van weerhouden, omdat hij nog niet ter plekke was. Als Sicco gaat, is hij zo snel dat hij niet bij te houden is. Dat is dan ook nog een nadeel van een "race-parcours". Helaas was dit dus een disk. Dat er verderop in het parcours ook nog een latje af ging maakte niet meer uit.

Bij de prijsuitreiking mocht André een fraaie kleine "cup met de grote oren" in ontvangst nemen alsmede een mooi Utje in het rashondenlogboek. KC Scheldezoom: t'is wel ver weg, maar het loont de moeite!

Resultaten Sicco

Onderdeel

Plaats Tijd WAF Opmerking
Spel 30 37:59 0 0 1 latje 1e sprong eraf
Vast parcours 3 37:50 0 0 0 tijd winnaar: 36:35
Jumping DISK     sprong i.p.v. tunnel

(Keurmeester Piet Plasmans)


Laatst gewijzigd op:

frames