31-10-04: G&G-selectiewedstrijd KC Gorinchem

Het tweede rechtstreekse G&G2-duel tussen Sicco en Jelle. Het eerste duel was prut, want daar scoorden ze allebei ondermaats. Dit keer was het dus voor beide tijd om te laten zien wat ze werkelijk waard zijn!

Het begon goed, allebei deden ze de zit-blijf perfect. Sicco had ook volle bak voor de af-blijf, maar Jelle verloor een puntje, omdat hij op zijn andere bil rolde (een onhebbelijkheid, die hij de laatste tijd steeds heeft).
Het los volgen ging bij Sicco ouderwets rommelig en hij heeft mazzel dat hij er nog punten voor kreeg. Jelle ging erg goed , maar kreeg slechts een 7,5, wat een beetje onderbedeeld is. Het vierkant met de posities ging bij Sicco goed (wat traag in positie en wat snel weer mee), maar Jelle miste de zit. Hij bleef keurig staan, maar dat levert niks op, althans niet in de G&G2.
Bij het komen met staan kwam Sicco weer als een kanonskogel aanzetten. Dit keer reageerde hij wel op het eerste commando, maar liep toch nog iets door. Ook Jelle deed het voor zijn doen prima en bleef (na enige extra commando's) zowaar staan.

Aan het eind van het ochtendprogramma stond Sicco op 101 punten en Jelle op 90, dus Sicco liep voor. Maar dat zonder de punten voor het los volgen en die zouden de balans ongetwijfeld in het voordeel van Jelle doen uitslaan.

Bij het middagprogramma ging het bij Sicco meteen mis. Hij miste zijn vak, terwijl hij daarin eigenlijk heel stabiel en goed is. Op een of andere manier kwam hij erachter terecht, dus een nul. Jelle bakte er helemaal nisk van en ging naar de keurmeester in plaats van naar het vak. Na vele extra commando's lag hij uiteindelijk in het vak, maar dat leverde niks meer op. Ook een nul dus.

Bij de rest van het middagprogramma was Sicco in vorm. Hij had er ook echt zin in, wat zich weliswaar uittte in wat springerig gedrag tussen de oefeningen door, maar tijdens de oefeningen was hij prima gefocust. Het hoog-aport ging goed, maar omdat hij iets naar de zijkant ging, gaf Thea een extra commando Hoog bij het terugkomen. Ook zat hij tever weg met het blok, dus geen volle bak, maar toch een goede score. Het metaalapport deed hij zoals hij (echt!) nog nooit gedaan heeft: vlekkeloos, dus een tien. Bij het sorteren had Sicco de laatste tijd wat moeite, wat bleek uit het laten vallen van het houtje, het verder snuffelen en dan toch weer dat houtje pakken. Dit keer ging het echter prima, Sicco kwam zonder aarzelen met het juiste houtje terug. Wel op zijn eigen manier, al kauwend en het houtje krakend, dus geen volle bak. De dinstant control ging goed, maar bij het staan loopt hij altijd een paar pasjes naar achteren, dus geen volle score.

Jelle deed het na het vak ook beter. Hij haalde de volle score voor het hoog-apport en deed het metaal-apport ook goed Alleen is hij niet zo snel ,dus kreeg hij daar aftrek voor. Ook hij kauwt op het sorteerhoutje, maar niet zo erg als Sicco, dus kreeg hij een puntje meer. Appèl op afstand ging bijna fout, omdat hij niet direct op de Zit reageerde. Een extra commando was nodig. De sta ging goed, slechts een klein pasje. Daarna probeerde Thea de "down". Op "af" gaat Jelle normaal gesproken liggen, maar daarbij kruipt hij tegenwoordig wel eens naar voren. Thea heeft hem daarom de laatste tijd geleerd om op "down" naar achteren te gaan liggen. Dat had ze alleen nog niet op die afstand geprobeerd. Jelle moest even denken, maar ging toen netjes down. Niet helemaal mooi naar achteren, maar wel rechtstandig omlaag, dus geen verplaatsing. Dat leverde hem toch nog een nette score voor dit onderdeel op.

En toen ging het om de onderlinge scores van Jelle en Sicco. Zonder het los volgen bleek Jelle op 200 punten te staan en Sicco op 213. Dus een lichte voorsprong voor Sicco, maar die had zijn volgen verprutst. Het kon dus nog alle kanten op.
Uiteindelijk haalde Sicco net een puntje meer dan Jelle. Pas in zijn tweede G&G2-wedstrijd weet hij dus zijn oudere maatje al te verslaan! Wat een talentje!

G&G2-puntenlijst Sicco en Jelle

 

  Sicco Jelle

Oefening

Coef. Punten Totaal Punten Totaal

2 Minuten zitten

2 10 20 10 20

4 Minuten liggen

2 10 20 9 18

Los volgen

4 5 20 7,5 32

Zit en Af (tijdens het volgen)

3 7 21 6 18

Komen met staan

4 7,5 30 6 24

Vak zenden met af

3 X X X X

Apport over de horde

3 8 24 10 30

Vlak apport (metaal)

2 10 20 9 18

Sorteren

4 8 32 9 36

Appèl op afstand

4 9 36 6,5 26

Omgang baas / hond

1 10 10 10 10

 

32   233   232

(Keurmeesters Dirk Belder & Jan Mulder)


Laatst gewijzigd op:

frames