31-05-04: G&G1- en G&G2-wedstrijd bij de KC Rotterdam

Na het diploma-werk van zaterdag was het weer eens tijd voor een wedstrijd. Gewoon nog in de G&G1 (Sicco) en G&G2 (Jelle), want daar maken we het seizoen in af.

Jelle leek zaterdag al iets uit zijn dip te komen en nu begon het ochtendprogramma ook veelbelovend. Hij bleef zowaar zitten bij de zit-blijf, ondanks dat de honden om hem heen er een potje van maakte (een liep weg en de ander ging liggen). Ook de af-blijf ging goed en de posities tijdens het volgen gingen vlekkeloos. Het volgen zelf was niet zo briljant, maar het werd toch nog aardig beoordeeld. Het hoogapport ging goed, maar blijkbaar had Jelle de horde aangeraakt, want hij kreeg er 2 punten aftrek voor.

Sicco liep 's morgens ook goed, hoewel hij wat problemen met het staan en betasten had. Of eigenlijk: de ringmeester deed zo aarzelend, dat Sicco het helemaal niet meer zag zitten. Toen de ringmeester er de brui aan wilde geven, heeft Thea Sicco in stand gezet en haar verzocht de hond toch te betasten. Dat ging vervolgens probleemloos en Thea kreeg toch nog een redelijke waardering. Het volgen was weer ouderwets slecht, dus de 6,5 was zeker niet te streng beoordeeld.

s'Middags liep het allemaal wat minder. Het werd ook warmer met flink wat zon erbij en dan zijn onze mannen meestal niet in topvorm. Sicco mocht als eerste. Thea liep hem even lekker in en hij was aardig attent. Toen ze echter klaar stond om de ring in te gaan, liep tot haar verbazing ineens de volgende kandidaat in de ring. Thea was bij de verkeerde ingang gaan staan (wel degene waar het bordje "Ring 3" bij stond...) en omdat de ringmeester haar catalogus kwijt was en wel wist dat er een paar nummers uitgevallen waren, maar niet wist welke, heeft ze niet eens gekeken of nummer 107 (Thea met Sicco) er wel was. Slordig! Nu kakte Sicco weer in en of het daardoor kwam of niet, hij liep erg slecht: heel wijd, hij miste een rechtsomkeert en was totaal niet attent. Thea verwachtte eigenlijk een 0, maar het werd tot haar verbazing nog een 6. De rest ging met de gebruikelijke slordigheden, het keffen bij het apporteren en toch weer te vroeg starten (de donder), maar gelukkig had Harry de Vries dat niet door. En hij wilde het blok bijna niet loslaten, dus moest Thea een vinger gebruiken om zijn bek wat te openen. Ook dat had Harry de Vries niet door, Thea kreeg wel extra aftrek omdat het blok minder dan 10 meter weg lag. Tja, gooien ... t'is een vak apart ...

Jelle was in de middag weer helemaal afwezig. Hij liep slecht te volgen, had extra commando's nodig bij de posities, vergat het metaal-apport op te pakken (na 2 extra commando's ging dat uiteindelijk wel) en was weer niet af te stoppen. Het vaksturen ging ook de mist in, maar dat had Thea niet anders verwacht na het G&G3-examen (dan haalt Jelle pion en vak steevast door elkaar). Twee nullen in het middagprogramma, jammer van de totaalscore. Toch eindigde Jelle hoger dan hij de laatste tijd gedaan heeft. Hij komt er wel weer!

G&G1-puntenlijst Sicco

Oefening

Behaalde
punten
Coefficient Totaal
punten

Gedrag t.o.v. andere honden

10 1 10

Staan en betasten

7,5 2 15

Gebit tonen

10 1 10

3 Minuten liggen

10 3 30

Volgen aan de lijn

6,5 3 19,5

Los volgen

6 4 24

Komen op bevel

9,5 3 28,5

Terug plaats

10 2 20

Vlak apport

6 2 12

Omgang baas / hond

10 1 10

 

Totaal 22 179

(Keurmeesters Dick Lodder & Harry de Vries)

G&G2-puntenlijst Jelle

Oefening

Behaalde
punten
Coefficient Totaal
punten

2 Minuten zitten

9 3 27

4 Minuten liggen

9,5 2 19

Los volgen

7 4 28

Af bij volgen

10 2 20

Sta bij volgen

10 2 20

Vak zenden

X 3 X

Zit/Sta/Af/Aansluiten

7 3 21

Vlak apport - metaal

7 3 21

Apport over de horde

8 2 16

Komen met af

X 3 X

Sorteren

9 2 18

Omgang baas / hond

10 1 10

 

Totaal 30 200

(Keurmeesters Dirk Belder & Dick Lodder )


Laatst gewijzigd op:

frames