29-02-04: G&G1- en G&G2-wedstrijd bij KC-Pampus

Wat een kanjers hebben wij! Allebei prima gepresteerd in de GG-wedstrijd bij KC-Pampus. Jelle heeft alle verwachtingen overtroffen door er met een beker vandoor te gaan.

Omdat Jelle nogal grillig is in zijn presteren, had Thea vooraf geen enkele verwachting. Ze hield er rekening mee dat alles fout kon gaan. Het ging eigenlijk meer om gewoon eens met een wedstrijd mee te doen en om wat ervaring op te doen. Dat gold ook voor Sicco, hoewel daar nog wel een klein verborgen agendaatje bij kwam kijken. Sicco's zusje Brandy deed ook mee. Beide zijn ze met evenveel punten geslaagd voor het GG1-examen, maar Sicco was een paar maandjes eerder. Thea vond daarom dat Sicco dus nu maar moest winnen van zijn zusje. Dat leek een aardig realistisch doel.

Het begon allemaal flink koud op een half besneeuwd veld. Vanwege de kou waren alle blijf-oefeningen in tijd gehalveerd. Jelle moest beginnen met de zit-blijf. Normaal gaat hij erbij liggen, maar vandaag bleef hij parmantig zitten. De eerste volle bak binnen! Toen de af-blijf. Ook daar scoorde hij maximaal. Dat begon al goed. Het individuele gedeelte deed hij prima. Hij was helemaal niet afgeleid, zoals verwacht, maar liep als een plaatje.

Daarna was het rennen naar de GG1,want die waren al begonnen. Thea miste daardoor haar startgroep, maar kon bij de volgende groep meedoen met het volgen om de groep en de af-blijf. Sicco deed het heel netjes en bleef strak liggen. Helaas schrok hij van de bazin van de hond naast hem. Die kwam op het eind van de af-blijf vlot naar de hond teruglopen en daardoor kwam Sicco overeind. Beetje puntenaftrek, jammer, maar geen ramp.
Na wat wachten was het individuele programma van Sicco aan de beurt. Het aangelijnd volgen ging gewoontegetrouw rommelig, maar de keurmester vond het nog wel voldoende. Het staan en betasten ging netjes. Bij het gebit tonen stak Sicco zijn tong naar de keurmeester uit, die dit wel een grappige actie vond.

's Middags kwam het tweede deel van de indivuduele programma's. Jelle overtrof zichzelf. Waar hij normaal wel eens wat moeite heeft om te herinneren wat een vak is, ging hij er nu strak naartoe en ging prima in het midden liggen. Een extra commando bij het gaan zitten, staan ging moeiteloos en af ging keurig zonder zich te verplaatsen. bij het aansluiten vond hij het te lang duren voordat Thea hem riep en kwam alvast aanrennen. Metaalapport ging prima (beetje scheef, maar ja), sorteren keurig (oké, een beetje kauwen) en het afstoppen ging niet slecht, hij lag binnen 3 hondlengtes.

Sicco was bijna helemaal op het laatst aan de beurt. Los volgen maakte hij weer een soort simultaan-volgen van, met een meter afstand tussen baas en hond. Zo leek het voor Thea, maar blijkbaar viel dat mee, want de keurmeester gaf een voldoende. De terugplaats ging zoals gebruikelijk met veel vuur en vlam. Volle bak voor het terug-plaats. Goed zo, Sicco! Apporteren is ook heel erg leuk en dat liet Sicco blijken, hij zette zijn schelle kefje weer op en startte weer veel te vroeg. Waarom ook wachten als het ding is weggegooid, nergens goed voor..

En toen kwam de prijsuitreiking. Thea stond dit aan te horen, toen ze bij de GG2 ineens haar naam hoorde: derde prijs!!! Dit kwam als een volkomen verrassing. Je weet natuurlijk wel dat het best lekker ging, maar dat het zó goed ging...
Omdat Jelle niet altijd even makkelijk is met vreemde honden, had Thea hem alvast in de auto gedaan. Daar had ze nu spijt van, want nu kon Jelle zijn welverdiende podiumplaats niet eens betreden.

En Sicco? Die heeft van zijn zusje gewonnen. Door verhuizing en veel drukte had Gert weinig met Brandy kunnen trainen, waardoor ze niet optimaal presteerde. Ook voor Brandy geldt echter: ze is nog erg jong en het gaat er bij zulke jonge honden meer om dat ze wat wedstrijdritme krijgen.Sicco werd in de eindklassering 24e van in totaal 43 gestarte combinaties.

G&G1-puntenlijst Sicco

Oefening

Behaalde
punten
Coefficient Totaal
punten

Gedrag t.o.v. andere honden

10 1 10

Staan en betasten

9,5 2 19

Gebit tonen

10 1 10

3 Minuten liggen (1,5 min)

9,5 3 28,5

Volgen aan de lijn

6,5 3 19,5

Los volgen

6,5 4 26

Komen op bevel

9,5 3 28,5

Terug plaats

10 2 20

Vlak apport

9 2 18

Omgang baas / hond

10 1 10

 

Totaal 220 189,5

(Keurmeesters Dick Loddder & Jan Mulder)

G&G2-puntenlijst Jelle

Oefening

Behaalde
punten
Coefficient Totaal
punten

2 Minuten zitten (1 min.)

10 3 30

4 Minuten liggen (2 min.)

10 2 20

Los volgen

9 4 36

Af bij volgen

7,5 2 15

Sta bij volgen

9 2 18

Vak zenden

10 3 30

Zit/Sta/Af/Aansluiten

6,5 3 19,5

Vlak apport - metaal

9,5 3 28,5

Apport over de horde

8,5 2 17

Komen met af

7,5 3 22,5

Sorteren

6 2 12

Omgang baas / hond

10 1 10

 

Totaal 300 258,5

(Keurmeesters Dirk Belder & Ton Hoffmann)

      Sicco Jelle


Laatst gewijzigd op:

frames