25-04-04: G&G1- en G&G2-wedstrijd bij KC-Woerden

Elk voorjaar heeft Jelle een paar weken dat hij slecht presteert. In die periode zit hij nu, dus liep het vandaag weer van geen meter.Er waren een aantal omstandigheden aan te wijzen waardoor het hem moeilijk gemaakt werd om zijn concentratie op te brengen: het veld was erg klein en de ringen stonden erg dicht op elkaar, het was erg warm weer, waar hij niet tegen kan en alle honden waren bijzonder snuffelig (we hadden het vermoeden dat er een loopse hond op het veld was geweest). Toch mogen die zaken geen reden zijn om slecht te presteren. Maar voor een hond in slechte doen was het voldoende. Jelle liep ook nog steeds met een poot in het verband, doordat hij een week eerder in iets scherps gestaan had. Thea had echter niet de indruk dat hij daar enige hinder of afleiding door had.

Het begon goed met de zit-blijf, waarbij Jelle netjes bleef zitten. De af tijdens volgen ging weer de mist in, hij ging zitten. De sta ging wel goed. Bij het apport over de hindernis ging hij verrassend genoeg weer langs de hindernis terug. Als je daar niet op verdacht bent, omdat hij dat nooit doet, ben je te laat met je commando Hoog. Helaas, een 0. Aan het volgen had Thea al gemerkt dat hij niet in goede doen was, hij was niet alert en liep met name bij de rechterbochten veel uit de pas. 's Middags bij het vaksturen ging hij wel richting het vak, maar hij wilde er meteen weer uit lopen. Thea gaf snel het commando Af, maar daardoor belandde hij net buiten het vak. Helaas, weer een 0. De distant control ging goed en het aansluiten ook, maar daarvoor kreeg hij aftrek, volgens de scorelijst omdat hij was gaan zitten (en Thea maar denken dat dat ook goed was gegaan, maar dat zie je niet als je doorloopt).
Het afstoppen ging wel aardig. Thea gaf (bewust) heel snel al een tweede commando en daardoor lag hij net binnen 3 hondlengtes.
Het metaalapport is nooit een probleem, maar dit keer ging het mis. Toen Jelle het apport moest halen, was er een hond in de ring ernaast in het vak met zijn riem aan het spelen. Jelle was totaal afgeleid. Met een extra vingerknipje bij het wegsturen wist Thea hem wel in de juiste richting te krijgen, maar bij het blok bleef hij staan en stond hij naar die andere hond te Kijken. "Vast" Geen reactie. "Apport" Oh, ja, hij was aan het apporteren. Jelle pakte het blok en was toen weer helemaal afgeleid. Gedachteloos ging hij met het blok in de bek liggen. Pas toen Thea daarna in de handen klapte en hem riep, kwam hij met het blok aanlopen en ging (scheef) voorzitten. Dat levert dus niet echt veel punten op!

Sicco was ook erg afgeleid en snuffelde heel veel. Bij het aangelijnd volgen ging het al niet best, maar het los volgen ging totaal de mist in: heel veel extra commando's en dan nog meters achter, blijven staan om te snuffelen, totaal de rechterbochten missen... Een vette 0 dus. Erg frustrerend als je juist op dat onderdeel flink getraind hebt! Zijn ster-oefening, het terugplaats, verprutste hij ook door te blijven staan snuffelen en pas bij het tweede commando te gaan liggen (half buiten het vak en vrij ver van de riem, nog mazzel dat hij er punten voor kreeg). Met maar 144,5 punten zwaar onder zijn niveau. Ach, ja, meer dan één hoogtepunt in een weekend is natuurlijk ook een beetje teveel gevraagd!

Het was verder een gezellige dag, met (voor de mensen) een heerlijk zonnetje. Thea heeft nog een aantal trainingstips gekregen, waar ze denkt wat problemen mee te kunnen oplossen, dus we gaan er deze week weer vol goede moed tegenaan. En zo is deze wedstrijd toch weer goed voor een stukje ervaring en wat goede tips. En het is gewoon leuk om wedstrijden te lopen.

G&G1-puntenlijst Sicco

Oefening

Behaalde
punten
Coefficient Totaal
punten

Gedrag t.o.v. andere honden

10 1 10

Staan en betasten

9 2 18

Gebit tonen

10 1 10

3 Minuten liggen

10 3 30

Volgen aan de lijn

7,5 3 22,5

Los volgen

X 4 X

Komen op bevel

8 3 24

Terug plaats

5 2 10

Vlak apport

5 2 10

Omgang baas / hond

10 1 10

 

Totaal 22 144,5

(Keurmeesters Dirk Belder & Jan Mulder)

G&G2-puntenlijst Jelle

Oefening

Behaalde
punten
Coefficient Totaal
punten

2 Minuten zitten

9 3 27

4 Minuten liggen

10 2 20

Los volgen

7 4 28

Af bij volgen

X 2 X

Sta bij volgen

10 2 20

Vak zenden

X 3 X

Zit/Sta/Af/Aansluiten

9 3 27

Vlak apport - metaal

5 3 15

Apport over de horde

X 2 X

Komen met af

9 3 27

Sorteren

8,5 2 17

Omgang baas / hond

10 1 10

 

Totaal 30 191

(Keurmeesters Dirk Belder & Piet v.d. Meulengraat)


Laatst gewijzigd op:

frames