24-04-04: Internationale Tentoonstelling Lingen (Duitsland)

Wat showen betreft hebben we nog weinig gedaan met Sicco. Op aanraden van kennissen hadden we ingeschreven voor de tentoonstelling in Lingen. Over het algemeen komen daar niet veel Belgen, waardoor de concurrentie niet zo groot is. Wij wilden tenslotte graag een U-tje halen om met Sicco te kunnen fokken.

Na een voorspoedige reis kwamen we in Lingen aan. De concurrentie bleek te bestaan uit twee andere reuen, ook in de open klasse. Verder waren er 3 teven ingeschreven, waaronder het zusje van Sicco, Brandy. De twee andere reuen waren al 3 en 4 jaar oud en toonden erg mooi, met beide een fraaie kraag. André en ik dachten allebei: nou, dat wordt een derde plaats. Maar goed, de keuringen begonnen en Sicco deed zijn best. Hij liep zowaar eens niet in telgang, maar draafde bijna alles in een mooie vlotte draf. Wel was het even moeilijk om hem goed neer te zetten, want André stond even aan de verkeerde kant van de ring. Hierdoor ging Sicco met zijn kont naar de keurmeester staan (schijt aan alles?...). Toen André de juiste positie had ingenomen, had Sicco niet de attentie die hij anders heeft. Wij vonden dat hij zijn oortjes niet zo mooi oprichtte, maar blijkbaar kon het de keurmeester toch bekoren. Tot onze verrassing plaatste ze Sicco op de tweede plaats en kregen we zelfs een uitmuntend. Omdat er slechts 3 reuen waren kreeg Sicco ook nog eens het RCAC en RCACIB. Onze dag kon niet meer stuk!

Helaas liep het voor Brandy wat minder goed. Als ervaren show-hond, met diverse kampioenschapspunten en de laatste tijd alleen U-tjes, kreeg ze zomaar een ZG. Ondanks dat er meerdere mensen aan de kant vonden dat zij het mooiste was, werd ze slechts tweede. En met een ZG krijg je geen CAC, dus dat ging aan haar neus voorbij. Vreemde beslissing van de keurmeester. Wie heeft er gelijk? Als wij naar ons keurrapport kijken, vinden wij niet dat de keurmeester een sterke indruk maakt: erg mager rapportje, we hadden graag wat meer commentaar gehad.
Maar goed, zo gaat dat in een jury-sport: de een profiteert en de ander heeft pech.

Keurverslag Sicco

gute Größe - typischer Kopf - gut gestellte Ohren - dunkle Augen - gepflegtes Gebiß -
gute obere Linie - gute Brusttiefe - schöne Winkelungen - Haar und Farbe korrekt - gute Präsentation
Kwalificatie: 2U RCAC RCACIB - Res. VDH-ChA Klasse: Open

(Keurmeester Steffi Kirschbichler)
(3 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames


Laatst gewijzigd op:

frames