19-12-04: G&G-clubkampioenschappen NVBH:

De clubkampioenschappen van de NVBH, een "Belgisch" onderonsje. Thea deed met Sicco en Jelle mee en André en Dasha gingen als supporters mee. Vooraf gaven de organisatoren aan dat vooral de olympische gedachte geldt: meedoen is al winnen, de verliezers zitten thuis. Gezien het grillige presteren van onze mannen, was dat ook zo'n beetje de gedachte die Thea had toen ze inschreef voor deze wedstrijd: meedoen voor de lol.
De wedstrijd werd gehouden in een veilinghal in Bleiswijk. Het galmde er wel een beetje, maar de temperatuur was prima (je kon zonder jas lopen). Onze mannen zijn gewend om binnen te trainen, dus dit was voor hen niet echt heel vreemd.

Sicco mocht weer beginnen en hij scoorde volle bak bij de blijf-oefeningen. Jelle kwakkelt er de laatste tijd wat mee en ook deze keer ging het mis: twee nullen. Sicco mocht vervolgens laten zien wat hij van het volgen bakte. Thea vond het niet veel soeps, maar volgens de omstanders viel het mee. Sicco mistte de Zit bij het vak, maar scoorde bij het afstoppen een tien.
Jelle deed het bij het volgen erg netjes. Bij het vak ging hij wat traag zitten, maar scoorde verder goed. Het afstoppen verdiende hij zowaar ook punten voor.

Het middagprogramma vindt Sicco altijd leuker dan het ochtendprogramma, want apporteren en vak zenden vindt hij erg leuk. Hij begon dan ook met een spurt naar het vak. Ondanks een extra commandootje kreeg hij een tien. Bij het hoog-apport gooide Thea het blok voor de verandering eens goed, zodat het uit zicht lag. Sicco ging met een fraaie sprong over de horde en bracht het blok netjes terug. Thea had het kunststof blok gebruikt, omdat Sicco daar iets minder fel op is. Ze hoopt dat Sicco dichter voor zou komen zitten en beter zou loslaten. Dat loslaten ging wel, maar hij zat toch wel een eindje weg. Het metaal-apport ging vlekkeloos, op iets scheef zitten na. Sorteren ging wat minder. Sicco vond het houtje vlot, maar kwam al kauwend terug en liet het bij het voorzitten uit de bek vallen. Ook zat hij wel erg ver weg. Het zit-sta-af ging de laatste tijd slecht, omdat Sicco niet ging zitten. Dit keer deed hij dat wel vlekkeloos, maar ging vervolgens niet staan (dat was dus de laatste tijd heel weinig getraind). Na 3 commando's stond hij. De af ging vervolgens wel weer goed.

Jelle begon met een mazzeltje op het vak. Hij ging aarzelend heen en was bij het vak de kluts een beetje kwijt. Hij liep wat te snuffelen en wist eigenlijk niet goed waar hij heen moest. Per ongeluk scharrelde hij het vak in en daar reageerde hij wel heel goed op het commando af. En dus had hij zowaar een heel leuk puntentotaal op dit onderdeel. Bij het apporteren over de hindernis ging er iets onverwachts fout. Thea gooide het kunststof blok en dat brak vervolgens in tweeën. En dat terwijl het nog niet eens zo oud is! Gelukkig mocht Thea met een ander blok de oefening nogmaals doen. Jelle wilde dit blok niet meteen oppakken, dus er was een extra commando vast voor nodig. Toch nog een 9. Bij het metaal kreeg hij zelfs een 10. Het sorteren ging ook goed, maar Jelle kreeg iets aftrek voor scheefzitten. Bij het appèl op afstand had Thea pech. Precies op dat moment kwam er iemand met een jolige Groenendaeler langs, waardoor Jelle helemaal afgeleid was. Hij deed de posities wel, maar kwam teveel naar voren, dus een nul.

En toen kwam de prijsuitreiking. André had na het bekijken van de meeste combinaties meteen al gedacht dat Sicco in de prijzen zou lopen. Er waren namelijk veel nullen gevallen en Sicco had overal wel punten gescoord. Na het bekijken van de punten, leek het Thea ook wel dat er een prijsje in zat. Volgens André kon het wel een vierde of derde prijs zijn. Dat leek Thea echter stug, zo goed had Sicco nu ook weer niet gelopen. De verrassing was dus des te groter toen bleek dat Sicco de tweede prijs had. Zijn eerste G&G-prijs! Apetrots nam Thea de mooie plaquette in ontvangst. Wat een kanjer is onze Sicco toch! Jelle had met zijn 3 nullen toch nog een 8e plaats weten te veroveren in het veld van 15 deelnemers.

Er zijn nog twee leuke details te melden:G&G2-puntenlijst Sicco en Jelle

 

  Sicco Jelle

Oefening

Coef. Punten Totaal Punten Totaal

2 Minuten zitten

2 10 20 X X

4 Minuten liggen

2 10 20 X X

Los volgen

4 7,5 30 8,5 34

Zit en Af (tijdens het volgen)

3 6,5 19,5 9 27

Komen met staan

4 10 40 7 28

Vak zenden met af

3 10 30 8 24

Apport over de horde

3 9,5 28,5 9 27

Vlak apport (metaal)

2 9,5 19 10 20

Sorteren

4 5 20 9,5 38

Appèl op afstand

4 7 28 X X

Omgang baas / hond

1 10 10 10 10

 

32   265   208

(Keurmeesters Jan Mulder & Ton Hoffmann)


Laatst gewijzigd op:

frames