17-10-04: G&G-selectiewedstrijd HSV de Nevelhorst

Het eerste rechtstreekse G&G2-duel tussen Sicco en Jelle. Dat is eigenlijk je eigen wedstrijd hebben in een wedstrijd. Tevoren schatte Thea in dat Jelle dit seizoen eerst nog beter is dan Sicco, maar dat Sicco aan het eind van het seizoen beter zal zijn. We zullen zien!

De dag begon erg regenachtig, maar gelukkig bleef het gedurende de gehele wedstrijd droog. Thea ging dit keer alleen, dat wil zeggen, zonder mede-wedstrijdlopers of supporters. Wel had ze de hele hondenroedel mee. Omdat Dasha er ook bij was, moest er een bench mee. Dan maar meteen ook een bench voor Jelle, dan kan hij tenminste geen andere honden mollen. Tel daarbij de visparaplu, een stoeltje, een grote tas en het transportkarretje en de auto zat vol. Thea was ruim op tijd vertrokken, omdat ze in haar eentje al die troep moest opbouwen. Dat ging gelukkig voorspoedig, dus was er ook nog tijd voor een bakkie koffie.

Sicco mocht de wedstrijd beginnen en Jelle kon dan steeds proberen zijn score te verbeteren. De zit-blijf scoorden ze beide volle bak, hoewel Jelle nogal onrustig was. Bij de af-blijf bleef Sicco keurig liggen, maar Jelle zat al voordat Thea uit zicht was. Achteraf hoorde ze dat de ring ernaast het commando zit was gegeven en dat Jelle daarop gereageerd had. Puntje om te trainen dus.

Jelle kan beter volgen dan Sicco en scoorde daar dus beter op, hoewel Sicco het eerste stuk best goed deed en Jelle juist een paar keer een steekje liet vallen en een keer zelfs helemaal een bocht mistte (afgeleid door een wapperend zeil?). Het volgen om het vierkant met de posities is voor beide geen probleem. Althans, normaal gesproken. Sicco bakte er niks van en nam steeds pas na het tweede commando de positie in. Dus een nul. Jelle verprutste op dezelfde manier de zit, maar deed de af wel goed.
Het komen met staan leverde voor beide een nul op. Sicco reageerde pas op het tweede commando, maar doordat hij in turbovaart aan kwam, was hij ondertussen al ver doorgeschoten. Jelle reageerde op zijn gebruikelijke wijze door door te sukkelen. Verder ging hij ook nog eens zitten.
Vak zenden ging bij beide goed, bij Sicco nog iets beter, maar volle bak is volle bak.

Bij het hoogapport gooide Thea bij Sicco het blok iets scheef. Doordat het een zeer smal sprongetje was, zag Sicco het blok liggen. En aangezien hij nu eenmaal erg fel op het blok is, ging hij er direct heen, zonder de sprong te nemen. Op de terugweg nam hij voor de leut nog wel de sprong, maar dat leverde natuurlijk niks meer op. Hierdoor wijs geworden gooide Thea het blok bij Jelle iets naar de andere kant, waardoor hij het niet zag liggen. Hij sprong vervolgens netjes over de horde en apporteerde het blok naar behoren. Schijnbaar had hij de horde aangetikt en ook zat hij scheef naast, dus geen volle bak. Bij metaal-apport kregen beide een 8,5. Jelle pakte het blok niet direct op en Sicco liet het een keer vallen. Verder zaten ze allebei scheef voor. Dat Sicco het nogmaals liet vallen voordat Thea het kon aanpakken is hem niet aangerekend (vreemd, want normaal ziet Dirk dat wel). Sorteren was bij Sicco rommelig. Hij pakte het stokje, liet het weer vallen, kraakte het ook nog eens en zat scheef voor. Jelle deed het iets beter door meteen het goede stokje te pakken, maar beet ook op het houtje en zat ook scheef voor.

Al met al waren het 4 dure nullen voor Sicco en 3 dure nullen voor Jelle. Dan kom je uit op een prutscore en dat was het. Brandhout jongens, volgende keer moet het beter!

G&G2-puntenlijst Sicco en Jelle

 

  Sicco Jelle

Oefening

Coef. Punten Totaal Punten Totaal

2 Minuten zitten

2 10 20 10 20

4 Minuten liggen

2 10 20 X X

Los volgen

4 6,5 26 8,5 34

Zit en Af (tijdens het volgen)

3 X X 7 21

Komen met staan

4 X X X X

Vak zenden met af

3 10 30 10 30

Apport over de horde

3 X X 8 24

Vlak apport (metaal)

2 8,5 17 8,5 17

Sorteren

4 6 24 8 32

Appèl op afstand

4 X X X X

Omgang baas / hond

1 10 10 10 10

 

32   147   188

(Keurmeesters Piet v.d. Meulengraaf & Dirk Belder)


Laatst gewijzigd op:

frames