16-05-04: G&G1- en G&G2- en Agility-wedstrijd tijdens het Belgenweekend

Na een voor de honden wat onwennig nachtje in de auto en een voor ons erg gerieflijke nacht in een prima pension togen we richting het Nederlands Hippisch Centrum in Deurne voor de tweede dag van het Belgenweekend. De verwachtingen waren laag, want het beloofde warm weer te worden en er was veel afleiding op het veld. Vooral Jelle kan in dergelijke omstandigheden totaal onbereikbaar worden en dus niet in de beste wedstrijdstemming.

Jelle leek onze bange voorgevoelens te logenstraffen, want hij begon met een prima 5e plek op het spel bij de Agility. Niet supersnel, maar al wel beter dan de laatste trainingen. Helaas werd het warmer en drukker en presteerde Jelle later niets meer. Afwezig miste hij de band en sprong erdoorheen terug. Later verprutste hij de paaltjes en had dus twee disks.
Bij de G&G2 leek het eerst goed te gaan, want hij bleef zowaar zitten bij de zit-blijf. Toen was echter de koek op. Bij de af-blijf maakte hij er ook een zit-blijf van (dat doet hij anders nooit...). Het los volgen kreeg hij een 7,5, maar eigenlijk was het minder waard, want hij was vrij afwezig. De rest van het ochtendprogramma ging eigenlijk best goed, ondanks dat Thea er geen goed gevoel over had, omdat Jelle weinig attent was. Het middagprogramma maakte hij een potje van. Totaal afwezig, "watten in de kop". Drie nullen waren het gevolg (vak, zit-sta-af en afstoppen). Ook het metaalapport werd een prutspartij. Bij het sorteren liep hij al snuffelend het juiste houtje voorbij, maar vond hem gelukkig later toch nog en kreeg zelfs 10 punten.

Sicco kan beter tegen dergelijke omstandigheden. Hij kan beter tegen warmte en maakt zich niet zo druk in een drukke omgeving. Op één puntje na (voor het staan en betasten, waar hij een stapje deed) had hij volle bak voor het ochtendprogramma! Inclusief een 10 voor het volgen! Die was ook eigenlijk niet terecht, want hij was best af en toe afgeleid en zat scheef of iets achter. Maar goed, toch een leuk gezicht op je scorelijst.
Het tweede deel ging minder, maar ook niet slecht. Bij het hierkomen had hij teveel vaart en botste tegen Thea op. Dat kostte hem 1,5 punt (wel zwaar bestraft). Terug plaats ging goed, maar wat scheef en met een kleine aarzeling bij het gaan liggen. Het los volgen ging niet vlekkeloos, maar toch gaat het elke wedstrijd wat beter en nu kreeg hij, ondanks de afleiding een 7!
Toen kwam het apporteren. Zodra Sicco het apporteerblok zag, ging het kefmachientje aan. Hij wist zich nog wel te beheersen tot hij het commando kreeg, maar toen schoot hij naar het blok, kwam ermee terug en bedacht zich toen. Trots ging hij er vervolgens een rondje mee lopen en eindigde bij de ringmeester. Een paar extra commando's later leverde hij met enige tegenzin toch het blok bij Thea in. Toch nog 5 punten. En ach, een dolletje op zijn leeftijd moet kunnen.
Uiteindelijk haalde Sicco een score van 189,5 punt en werd hij 9e. Knappe vent!

's Middags hebben we voor de gein ook nog beide honden laten testen op hun aanleg voor schapenwerk. Beide hadden hier echter geen belangstelling voor. Ze stonden bij de schapen, waren volgens de herder heel rustig en stabiel, maar toonden geen enkele interesse. Geen ramp, want ze hoeven niet alles te kunnen. En het is lekker makkelijk, want er zit dus geen jagersbloed in ze, dus je kunt veilig langs een wei lopen.

G&G1-puntenlijst Sicco

Oefening

Behaalde
punten
Coefficient Totaal
punten

Gedrag t.o.v. andere honden

10 1 10

Staan en betasten

9 2 18

Gebit tonen

10 1 10

3 Minuten liggen

10 3 30

Volgen aan de lijn

10 3 30

Los volgen

7 4 28

Komen op bevel

8,5 3 25,5

Terug plaats

9 2 18

Vlak apport

5 2 10

Omgang baas / hond

10 1 10

 

Totaal 22 189,5

(Keurmeesters Piet v.d. Meulengraaf & John van Hemert)

G&G2-puntenlijst Jelle

Oefening

Behaalde
punten
Coefficient Totaal
punten

2 Minuten zitten

10 3 30

4 Minuten liggen

X 2 X

Los volgen

7,5 4 30

Af bij volgen

10 2 20

Sta bij volgen

10 2 20

Vak zenden

X 3 X

Zit/Sta/Af/Aansluiten

X 3 X

Vlak apport - metaal

5 3 15

Apport over de horde

9 2 18

Komen met af

X 3 X

Sorteren

10 2 20

Omgang baas / hond

10 1 10

 

Totaal 30 163

(Keurmeester Piet v.d. Meulengraaf )


Laatst gewijzigd op:

frames