14-11-04: G&G-selectiewedstrijd HSV Tiel:

Alweer een duel tussen onze mannen. Dit keer was het toch weer wat minder inspirerend. Sicco begon met twee prima blijf-oefeningen. Toen was het racen om Jelle op tijd in de ring te krijgen en dat had Thea waarschijnlijk beter niet kunnen doen. Dan maar even een rondje overslaan. Nu begon Jelle met beide blijf-oefeningen te verprutsen. Hij kreeg ondanks dat hij overeind was gekomen toch nog punten voor de af-blijf. Nieuwe reglement? Daar staat dat hij een nul had moeten krijgen, maar Piet denkt daar blijkbaar anders over. Nou ja, mazzeltje.

Vervolgens deed Sicco het best leuk op de overige ochtend-onderdelen. Het volgen ging niet echt goed, maar voor zijn doen ook niet slecht. Bij het vierkant ging hij traag zitten en bij de af draaide de mafkees zich 180 graden om! Toch nog een nette score. Bij het afstoppen kwam hij weer supersnel aanrennen. Op het eerste commando ging hij wel in de remmen, maar Thea dacht dat het te weinig was en gooide er nog een commando tegenaan. Dat was volgens de omstanders niet nodig geweest.
Jelle deed het na de slechte blijfoefeningen erg goed. Het volgen ging netjes, hoewel hij het nog beter kan. Het vierkant ging erg goed en hij nam zelfs heel snel de posities in. Volle score dus! Bij het afstoppen overtrof hij zichzelf echter nog meer: in één commando met slechts een paar pasjes extra en hij stond!

En toen kwam het middagprogramma. Sicco begon met het vak en bleef iets teveel voorin hangen. Op het commando Af ging hij nog twee stapjes terug en lag toen 10 cm buiten het vak. Helaas, een nul. Bij de hoogtesprong gooide Thea het blok weer teveel opzij, waardoor Sicco er dus weer langs ging (en dat ondanks dat ze inde training erop geoefend heeft en hij dan wel de hindernis pakt bij een helemaal scheef liggend blok!). Weer een nul dus. Daarna volgende het metaalapport en dat liet hij een keer vallen en hij ging scheef zitten. Het sorteren ging goed, maar het houtje komt nooit ongeschonden uit de strijd, dus deze keer ook niet. Tijdens de distant control klonken er een paar harde geluiden achter Sicco (ze waren aan het rommelen in de ring ernaast met een hindernis). Hij schrok daar zo van, dat hij van zijn plek schoot en dus weer een nul had.

Jelle begon ook helemaal verkeerd met een nul op het vak. Hij was weer helemaal kwijt wat dat vak ook al weer was (zucht...). Vervolgens deed hij beide apporten netjes, hoewel Dirk weer opgeschreven heeft dat hij de hindernis aangeraakt heeft. Niks gehoord. Het sorteren ging goed, ook met de nodige tandafdrukjes in het houtje. De distant control is sinds kort een probleem, omadt Jelle wat pasjes maakt bij de sta. Dat ging dus ook deze keer fout en hij verschoof in totaal wat teveel, dus een nul.

Uiteindelijk dus weer slechte scores voor beide mannen. Jelle was het minst slecht en kan zich dus winnaar noemen, maar met een dergelijke score stelt dat natuurlijk niks voor. Jammer, weer geen goede dag. Dan maar weer op naar de volgende.

G&G2-puntenlijst Sicco en Jelle

 

  Sicco Jelle

Oefening

Coef. Punten Totaal Punten Totaal

2 Minuten zitten

2 10 20 X X

4 Minuten liggen

2 10 20 8 16

Los volgen

4 7 28 8 32

Zit en Af (tijdens het volgen)

3 7 21 10 30

Komen met staan

4 8 32 8 32

Vak zenden met af

3 X X X X

Apport over de horde

3 X X 7,5 22,5

Vlak apport (metaal)

2 6 12 10 20

Sorteren

4 7 28 7 28

Appèl op afstand

4 X X X X

Omgang baas / hond

1 10 10 10 10

 

32   171   190,5

(Keurmeesters Piet v.d. Meulengraaf & Dirk Belder)


Laatst gewijzigd op:

frames