13-06-04: G&G1- en G&G2-wedstrijd bij KC Culemborg

Zoals gebruikelijk bij wedstrijden was het weer vroeg dag en vertrokken we weer op een tijdstip waarop je normaal nog niet wakker bent. Je moet wat voor je sport over hebben, zeggen we dan maar.
Het zou een redelijke dag moeten worden, maar het begon allemaal best frisjes, met een flink wolkendek en zelfs wat spetjes regen. Niet lekker voor de mensen, maar des te beter voor de honden.

Doordat de startnummers van Jelle en Sicco nogal dicht bij elkaar lagen, was dit wat lastig met de blijf-oefeningen. Thea kon met Sicco echter wat eerder meedoen en zo loste dit probleem zich op. Sicco had er zin in, waardoor hij eigenljk wat teveel aan het rommelen was en bij het volgen om de groep wat aftrek kreeg. Bij de af en blijf ging hij te vroeg liggen en kreeg daar ook wat aftrek.
Jelle deed erg zijn best en scoorde volle bak bij beide blijfoefeningen. Bij het volgen bleef hij af en toe wat achter en was een paar keer even de aandacht kwijt. Bij het staan en af tijdens volgen verloor hij wat punten voor respectievelijk een pasje en traag werken. Bij het hoog-apport was hij even afgeleid en om te voorkómen dat hij langs de hindernis terug zou lopen, gaf Thea een extra commando Hoog. Dat kostte wel een punt, maar nu ging hij er wel netjes over. Waarschijnlijk was het echter niet nodig geweest. Maar als je enkele wedstrijden denkt dat hij er wel over springt en hij gaat er vervolgens langs, dan wordt je er toch iets argwanender in.

Voordat Sicco aan het individuele programma begon, had Thea hem even opgewarmd met wat volgwerk en een speeltje. Dat leek te helpen, want hij liep erg netjes en kreeg zowaar een 8 voor het aangelijnd volgen. Het betasten ging wat minder goed, want de ringmeester handelde nogal aarzelend. En dan gaat onze Sicco in de achteruit. Geef hem geen kans om na te gaan denken, want dan wordt de oefening ineens eng. Toen Thea hem vasthield, ging het betasten wel goed. Daarne zocht de keurmeester nog even contact met hem en dat vond hij ook goed. Je moet ook gewoon doorzetten en niet gaan aarzelen.

In de middag werd het wat warmer weer en er kwam zelfs een zonnetje door. Of het daardoor kwam is onduidelijk, maar de puf was bij beide mannen wat minder. Sicco verviel weer in zijn ouderwets "simultaan-lopen" in plaats van het volgen. Zucht...daar train je je dan suf op... Komen op bevel deed hij perfect, maar bij het terug plaats ging hij eerst niet liggen. Daar was dus een extra commando voor nodig. Vlak apport deed hij vervolgens perfect, zonder vroegtijdig inspringen (ja, ja, training levert soms toch wel wat op!).

Jelle had 's middags duidelijk wat anders in zijn hoofd. Hij was erg afwezig en stond steeds naar de zijkant te kijken waar wat tentjes stonden en mensen liepen. Eerst kon hij zijn vak niet vinden, maar na veel extra commando's kwam hij er per ongeluk toch nog in terecht. De distant control ging goed, maar bij het aansluiten schoot hij te ver door. Bij het metaal apport rook hij een keer aan het apport en ging toen naar de zijkant staan kijken. Een extra commando was nodig om hem het ding te laten terugbrengen. Toen ging hij scheef zitten en ging ook nog scheef aan de voet. Bij het sorteren was hij er ook niet bij en kwam zéééér traaag terug en ging slecht aan de voet. Het afstoppen ging, gezien zijn stemming, nog niet eens al te slecht. Hij lag, na een extra commnando en traag reageren, toch nog binnen 3 hondlengtes. Dat betekende voor vandaag geen enkele nul!

Uiteindelijk had Sicco met 183 punten een beetje zijn gemiddelde niveau te pakken. Jelle had met zijn 241 punten eindelijk weer eens een score boven de 200 én zelfs een score boven de grens van 225 punten. Heel langzaam, voetje voor voetje, lijkt hij toch weer een beetje de oude te worden. We gaan dus maar met vol vertrouwen de volgende wedstrijd tegemoet!

G&G1-puntenlijst Sicco

Oefening

Behaalde
punten
Coefficient Totaal
punten

Gedrag t.o.v. andere honden

8,5 1 8,5

Staan en betasten

6 2 12

Gebit tonen

10 1 10

3 Minuten liggen

9,5 3 28,5

Volgen aan de lijn

8 3 24

Los volgen

5,5 4 22

Komen op bevel

10 3 30

Terug plaats

9 2 18

Vlak apport

10 2 20

Omgang baas / hond

10 1 10

 

Totaal 22 183

(Keurmeesters Jan Mulder & John van Hemert)


G&G2-puntenlijst Jelle

Oefening

Behaalde
punten
Coefficient Totaal
punten

2 Minuten zitten

10 3 30

4 Minuten liggen

10 2 20

Los volgen

7 4 28

Af bij volgen

8 2 16

Sta bij volgen

9,5 2 19

Vak zenden

5 3 15

Zit/Sta/Af/Aansluiten

8 3 24

Vlak apport - metaal

8,5 3 25,5

Apport over de horde

9 2 18

Komen met af

6,5 3 19,5

Sorteren

8 2 16

Omgang baas / hond

10 1 10

 

Totaal 30 241

(Keurmeesters Dirk Belder & John van Hemert


Laatst gewijzigd op:

frames