11-07-04: G&G1- en G&G2-wedstrijd bij KC Hoogeveen

De laatste selectiewedstrijd van het seizoen, althans voor ons. De echt laatste twee wedstrijden moeten we missen vanwege de vakantie (nou ja, moeten...). Dit keer togen we naar de KC Hoogeveen. Het was een héél klein beetje een thuiswedstrijd voor Sicco, want hij is in die buurt geboren en is als pup een aantal keren op die vereniging geweest. Verder heeft hij daar de nestdag met al zijn broertjes en zusjes gehad.
In juli verwacht je warmte en zon, maar het pakte wat anders uit: veel wind, een stevige bui en verder frisjes. Ideaal weer voor onze belgen. De vissersplu (die Thea als tent gebruikt) had het wel zwaar en kwam aan het einde van de dag met een verbogen stok uit de strijd.

Sicco moest beginnen met het volgen om de groep en de af-en-blijf. Hoewel hij veel belangstelling voor de andere honden had, kreeg hij toch een 10. De blijf ging zoals gebruikelijk: volle bak. Jelle ging ook goed en haalde bijna volle bak voor de zit-blijf en af-blijf. Bij de af-blijf draaide hij een keer van de ene bil op de andere en dat kostte hem een half punt.

Sicco deed het netjes met het aangelijnd volgen. Het commando staan was hij weer eens vergeten en hij stond pas na 3 commando's en een armgebaar. Doordat de ringmeester zeer doortastend was, ging het betasten prima. Te goed, want hij vond haar wel leuk en hobbelde na de betasting achter haar aan. Slechts een 6 voor deze oefening dus.

Jelle deed het netjes, maar verloor wat kleine puntjes. Bij de af tijdens volgen ging hij traag liggen en wat hij bij de sta tijdens volgen verkeerd deed is niet zo duidelijk. Waarschijnlijk een keer gesnuffeld of zo.

In het middagprogramma liep Sicco heel behoorlijk te volgen. Toen een windvlaag de afzetlinten flink deed rammelen, schrok hij echter flink en spurtte vooruit. Met een enkel commando "volg" was hij echter weer bij de les en dat leverde hem zowaar een hele nette score voor het volgen op. Hij leert het nog wel eens! Bij de plaatsoefening ging hij niet meteen liggen, kwam met donderend geweld voor (Thea schoof wel 20 cm naar achteren door de botsing) en ging als een speer weer terug naar zijn plaats. Daar bleef hij half liggend half zittend kijken met een blik van "waar blijft die bal?". Dus een extra commando af. Bij het vlak apport bleef hij met gierende remmen wachten op het apportcommando. Voor de verandering kefte hij eens niet! Toen hij mocht, haalde hij het blok op en ging er netjes mee voor zitten. Daarna sprong hij meteen overeind en wilde al gelijk aan de voet. Dat kostte hem een half punt (viel nog mee).

Voor Jelle lag het vak voor de verandering schuin. Toen Thea iemand zag oefenen in de middagpauze, heeft ze als proef ook eens even geoefend. Dat bleek te werken, want Jelle ging vrij goed terug naar zijn plaats. Daar was hij even afgeleid, waardoor Thea 3 commando's nodig had voor de Zit, maar de Sta, Af en aansluiten gingen prima. Bij het metaalapport pakte hij het wel meteen op, maar ging er scheef mee voorzitten. Het afstoppen is nog steeds een drama. Na 4 commando's lag hij eindelijk, maar toen was hij de 3 hondlengtes al lang voorbij. Dus nul punten. Bij het sorteren beet hij wat op het houtje en ging weer scheef voorzitten.

Uiteindelijk haalde Sicco een score die iets boven zijn gemiddelde ligt en Jelle scoorde ruim boven zijn gemiddelde. Beide deden het dus goed! Sicco heeft zich nu gekwalificeerd voor het NK G&G1. Jelle heeft zich niet gekwalificeerd, maar hij heeft de laatste wedstrijden een goed herstel van zijn dip laten zien, dus er is goede hoop voor de toekomst.
In ieder geval: op naar het NK op 5 september!

G&G1-puntenlijst Sicco

Oefening

Behaalde
punten
Coefficient Totaal
punten

Gedrag t.o.v. andere honden

10 1 10

Staan en betasten

6 2 12

Gebit tonen

10 1 10

3 Minuten liggen

10 3 30

Volgen aan de lijn

7 3 21

Los volgen

7 4 28

Komen op bevel

9,5 3 28,5

Terug plaats

9,5 2 19

Vlak apport

9,5 2 19

Omgang baas / hond

10 1 10

 

Totaal 22 187,5

(Keurmeesters Dirk Belder & Ton Hoffmann)


G&G2-puntenlijst Jelle

Oefening

Behaalde
punten
Coefficient Totaal
punten

2 Minuten zitten

10 3 30

4 Minuten liggen

9,5 2 19

Los volgen

8 4 32

Af bij volgen

9 2 18

Sta bij volgen

9,5 2 19

Vak zenden

10 3 30

Zit/Sta/Af/Aansluiten

8 3 24

Vlak apport - metaal

9 3 27

Apport over de horde

10 2 20

Komen met af

X 3 X

Sorteren

8,5 2 17

Omgang baas / hond

10 1 10

 

Totaal 30 246

(Keurmeesters Ton Hoffmann & Dirk Belder)


Laatst gewijzigd op:

frames