10-10-04: Jonkheer Gockingawedstrijd: teamwedstrijd voor gemengde G&G/Agility-clubteams

Altijd leuk weer een wedstrijdje, dus André en Thea waren ook weer van de partij. De dag begon enigszins verkeerd, doordat beiden zich versliepen en dus een uur later uit bed rolde dan gepland. Snel-snel alles in gereedheid brengen, honden uitlaten en ervandoor. De rest van het team was alvast op weg gegaan, maar gelukkig konden die ingehaald worden voordat de colonne in Hilversum arriveerde. Oeps, toch nog alles onder controle, maar nu toch echt even een bakkie koffie!

De teamwedstrijd zat ingewikkeld in elkaar. Er deden 4 Agility-combinaties mee, waarvan de honden allemaal een ander ras moesten zijn en ook nog in 3 verschillende klasses moesten lopen. Dan deden 6 G&G-combinaties mee: 3 G&G1 (met 3 verschillende rassen), 2 G&G2 (met 2 verschillende rassen en 1 G&G3. Thea en André besloten om Jelle op de G&G2 in te zetten en SIcco op de Agility. Dus liep André met Sicco en Thea met Jelle. Een makkelijk dagje dus, want normaal lopen beide met twee honden. Maar als complicerende factor kwam erbij dat dit keer Dasha ook mee was en die moest natuurlijk tussendoor ook eten, uitgelaten worden of zomaar uit haar benchje om te socialiseren.

Nadat de gehele afvaardiging van de HSVD zich geïnstalleerd had, was een enorm tentenkamp ontstaan. De tenten in een cirkel en ertussen allerlei stoeltjes, honden aan de kurketrekker en behalve Dasha nog twee pups. Kortom, een heerlijk zooitje ongeregeld!

Jelle en Thea begonnen. Jelle deed de Zit-blijf keurig. Bij de af-blijf draaide hij om zijn bil naar het scherm toe waarachter Thea stond. Bij haar terugkeer draaide hij weer bij en zo verloor hij een puntje. Het volgen ging netjes, wel met hier en daar even een afwezig moment. Het apporteren ging wat minder: eerst was een extra commando nodig voordat Jelle het ijzer oppakte en toen liet hij het ook nog een keer vallen.

Toen mochten Sicco en André in actie komen. Wat een genot om Sicco zo door de palen te zien spetteren! Door noeste trainingsarbeid had André het ook voor elkaar dat Sicco bij de start netjes bleef wachtten én dat hij bij de schutting niet meteen eraf sprong, maar op de top bleef wachten en vervolgens netjes het raakvlak pakte. Ze liepen samen een prima vast parcours, met helaas net een missertje van het laatste raakvlakje van de katteloop. Maar wel een 4e plek!

's Middags was Jelle weer eerst aan de beurt. Hij deed de posities om het vierkant netjes, maar vergat dat hij daarna weer mee moest met volgen. Bij het afstoppen overtrof hij zichzelf en bleef zowaar staan! Weliswaar na de nodige passen, maar hij had puntjes te pakken. We gaan vooruit! Het vak wist hij ook te vinden, zij het krapjesaan. Apport over de horde ging goed, maar Thea aarzelde of hij wel terug zou springen en waagde er maar een extra commando aan. Ook zat hij natuurlijk weer scheef. Bij het sorteren begon hij op totaal de verkeerde plek te snuffelen, ondanks dat hij gezien had waar de houtjes neergelegd waren. Gelukkig vond hij de houtjes op tijd en bracht de juiste terug. Wel met een paar tandjes erin, maar een kniesoor die daarop let.

Sicco en André liepen vervolgens een onovertroffen goede jumping en die werd inderdaad door niemand overtroffen: een eerste plek! "De buit is binnen" moet Sicco gedacht hebben, want van het spel bakte hij niet veel meer. Nou ja, dat telde toch niet mee.

Uiteindelijk werd Jelle nog 7e bij de GG2 en daardoor liep hij net een prijs mis, want t/m de 6e plek kregen een prijs. Sicco mocht echter een fraaie beker in ontvangst nemen voor een tweede plek op de gecombineerde uitslag van het vast parcours en de jumping. Knappe vent!

Ons team had de hele dag erg veel lol. Het liep niet altijd even goed en bij sommige onderdelen ronduit slecht, maar het weer zat mee, het hele evenement was erg gezellig en ook door je fouten leer je heel veel. Vooral de niet-wedstrijdlopers waren een hele ervaring rijker en hebben meer geleerd dan in een gewone trainingsles. En zo slecht waren we niet! Uiteindelijk werd ons team in de over-all uitslag 4e!! Klasse jongens! Dat nodigt uit tot meer en dat zijn een aantal combinaties zeker van plan.

G&G2-puntenlijst Jelle

Oefening

Behaalde
punten
Coefficient Totaal
punten

2 Minuten zitten (in zicht)

10 2 20

3 Minuten liggen (uit zicht)

9,5 2 19

Los volgen

8 4 32

Vlak apport (metaal)

6 2 12

Zit en Af (tijdens volgen)

8,5 3 25,5

Komen met staan

5 4 20

Van zenden met af

9 3 27

Apport over horde

8 3 24

Sorteren

7 4 28

Appèl op afstand

X 4 X

Omgang baas / hond

10 1 10

 

Totaal 32 217,5

(Keurmeesters Ton Hoffmann & Dirk Belder)

Uitslag Agility Sicco

Onderdeel

Plaats Tijd WAF Opmerking

Vast parcours

4 41:01 0 0 1 raakvlak katteloop gemist

Jumping

1 31:26 0 0 0  

Spel

DISK     Verkeerde kant de tunnel in

(Keurmeester ...)


Laatst gewijzigd op:

frames