09-05-04: G&G1- en G&G2-wedstrijd bij KC- de Kempen

Een wekker die om half 5 's morgens afgaat... Wie staat er nu op zo'n onchristelijk tijdstip op?!? Tja, als je wedstrijden loopt en ze zijn wat uit de buurt, dan moet je vroeg van huis... Jelle lijkt nog steeds niet helemaal terug in zijn goede doen, ook al is het hele erge snuffelige gedrag wel wat verminderd. Nou ja, we zien wel wat het wordt, de verwachtingen zijn laag.

Het leek best goed te beginnen met de zit-blijf, maar in de laatste secondes plofte Jelle helaas toch weer op zijn buik. Het was voor hem al vrij warm in de zon en hij raakt gewend aan het wedstrijdritme. Vervolgens ging het eigenlijk best goed, hij haalde overal volle bak. Alleen het los volgen ging erg traag, met veel afwezig gedrag, dus niet alert in de bochten en hier en daar een snuffel. Bij het apport over de hindernis ging hij eindelijk weer ouderwets goed heen en terug over de hindernis. 's Middags ging het vaksturen precies zo fout als de vorige keer: hij liep netjes richting midden van het vak, maar draaide vervolgens naar buiten en belandde net buiten het vak. Helaas, een nul. De distant control en het aansluiten gingen goed, maar het metaal-apport vond Jelle vandaag niet iets om spontaan op te rapen. Een extra commando was hiervoor nodig en dus een punt aftrek.
Het afstoppen had Thea veel geoefend en het ging wat beter. Daar was in de wedstrijd niks van terug te zien. Door Jelle's afwezig gedrag, daalde het commando traag af in zijn hersenen en had hij dus teveel hondlengtes nodig om te gaan liggen. En dat ondanks 3 commando's en een handgebaar. Harde kop, die hond.
Bij het sorteren presteerde Jelle het om alle houtjes (die in een kring lagen) twee keer af te snuffelen, voordat hij erachter kwam dat het juiste houtje in het midden lag. Maar wel binnen de tijd, dus volle bak.

Met Sicco had Thea veel geoefend op het volgen en het ging in de trainingen eigenlijk erg goed. Om hem nog even goed te motiveren, liep Thea tevoren even in en gebruikte Sicco's favoriete speeltje daarbij. Of dit nu werkt of dat het de trainingsarbeid is, die zich begint terug te vertalen, is niet duidelijk. Feit is dat "onze Siccie" een 8,5 scoorde! Absoluut top voor hem (en misschien ook wel wat overgewaardeerd, maar je mag ook wel eens een voordeeltje hebben).
Staan en betasten is niet Sicco's favoriete onderdeel. Hij vindt het meestal eng om door vreemden betast te worden. Ook nu kreeg hij een puntje aftrek, omdat hij wat terugdeinsde. Het staan ging de laatste tijd ook wat aarzelend en Thea had vaak een extra commando nodig. Nu leek het er ook even op, want Sicco reageerde eerst niet op het commando Staan. Toen Thea al ademhaalde voor een tweede commando, ging hij toch nog staan!
Het los volgen tijdens het middaggedeelte ging iets beter dan normaal en dat vertaalde zich in een heuse 7! Toch was ook dit wat overgewaardeerd, want Sicco was erg afgeleid en liep flink wijd. Maar er zit vooruitgang in en daar gaat het om. Tijdens het komen op bevel kwam er plotseling een knetterende bromfiets langs, waardoor Sicco zich rot schrok. Oortjes gingen naar achteren, staart omlaag en hij schoot vooruit en pardoes voorbij Thea. Met een boogje kwam hij vervolgens aan de voet. Helaas ging het voet erg slordig. Ook bij het apporteren ging dit slordig en in beide gevallen leverde dit puntenaftrek op. Het terugplaats ging ouderwets en als een turbo: volle bak. Bij het apporteren kon Sicco eindelijk eens het geduld opbrengen om op het commando Apport te wachten. Thea heeft hier de laatste tijd speciaal op getraind en dan is het fijn als dat in de wedstrijd tot uiting komt.
Uiteindelijk haalde Sicco het hoogste aantal punten dat hij ooit heeft gescoord: 193,5. Goed zo, vent, jij komt er wel!

Het was erg rustig bij de KC de Kempen, maar daardoor niet minder gemoedelijk. Op naar de volgende wedstrijd.

G&G1-puntenlijst Sicco

Oefening

Behaalde
punten
Coefficient Totaal
punten

Gedrag t.o.v. andere honden

10 1 10

Staan en betasten

9 2 18

Gebit tonen

10 1 10

3 Minuten liggen

10 3 30

Volgen aan de lijn

8,5 3 25,5

Los volgen

7 4 28

Komen op bevel

8 3 24

Terug plaats

10 2 20

Vlak apport

9 2 18

Omgang baas / hond

10 1 10

 

Totaal 22 193,5

(Keurmeesters Piet v.d. Meulengraaf & Joop de Reus)

G&G2-puntenlijst Jelle

Oefening

Behaalde
punten
Coefficient Totaal
punten

2 Minuten zitten

X 3 X

4 Minuten liggen

10 2 20

Los volgen

6 4 24

Af bij volgen

10 2 20

Sta bij volgen

10 2 20

Vak zenden

X 3 X

Zit/Sta/Af/Aansluiten

10 3 30

Vlak apport - metaal

9 3 27

Apport over de horde

10 2 20

Komen met af

X 3 X

Sorteren

10 2 20

Omgang baas / hond

10 1 10

 

Totaal 30 191

(Keurmeesters Piet v.d. Meulengraaf & Jan Mulder)


Laatst gewijzigd op:

frames