06-04-03: Verslag nestdag Sicco

Zondag 6 april 2003 zijn we naar de nestdag geweest van Sicco. Gert en Gea Meerholz hadden deze georganiseerd bij de KC Hoogeveen. Na 's morgens nog even met Sicco getraind te hebben, togen we naar het noorden, waar we om 13.00 uur verwacht werden.

We werden ontvangen met heerlijke broodjes en koffie. In de kantine zag het al aardig zwart van de Groenendaelers. Sicco werd enthousiast begroet door enige broertjes en zusjes. Wat een beer is onze Sicco! Hij was veruit de grootste van het hele stel! Even later kwam ook Jesmar Jarrèl binnen, de vader van het zogenaamde B-nest. Hij zag in Sicco toch al wel een concurrent, want er werd even wat gegromd. Toen de sleutel gevonden was, kon de deur naar het terras open en kon de hele bende naar buiten. Opgewonden stormde de zwarte meute over het veld. Sicco vond het wel leuk, maar hield ons scherp in de gaten. Toen we niet direct naar buiten kwamen, kwam hij even terug om te checken of we er nog wel waren.

Na de eerste speelronde, moest het spul even aan de riem. Eén voor één werden ze door Angela Pos gekeurd. Sicco liet netjes zijn tandjes bekijken. Die oefening kent hij van de training. Gea nam na de keuring nog een "statieportret" van hem. Die hebben we later samen met zijn keurrapport opgestuurd gekregen. Nadat alle honden gekeurd waren, was het tijd voor een familieportret. Pa, ma en oma waren ook aanwezig en mochten op de voorgrond liggen. Het nageslacht zat er achter, in een rij opgesteld.

Hierna was het even tijd voor de tweede speelronde. De hele meute zwermde weer over het veld. Er stonden enige behendigheidstoestellen, waar wat mee geoefend kon worden. Sicco kent nu dus de tunnel. Ook de slurf had hij niet veel moeite mee. Bij de sprongen vond hij het gemakkelijker om erlangs te gaan en bij de paaltjes vond hij het nodig om over de metalen verbindingslat te springen. Alle begin is moeilijk...

De honden gingen weer even aan de riem en het was tijd voor een demonstratie. Een aantal behendige honden mochten laten zien hoe je het parcours moet nemen. Ze sloegen in hun enthousiasme wel wat paaltjes over, maar ach, ze hadden lol. Jarrèl liet zien dat hij dit onderdeel ook beheerst (op een paar paaltjes na).

Het volgende onderdeel was een GG-demonstratie. Er werd begonnen met af-en-blijf. Sicco kan dat goed, dus hij mocht meedoen (als enige van zijn broers en zusjes!). Zo lag hij netjes naast zijn pa en bleef keurig liggen, terwijl Thea zo'n 20 meter verderop naast een keetje stond. Uit zicht heeft ze nog maar niet gedaan, want dat heeft hij nog niet geoefend. Hierna werd met de hele groep een stukje gevolgd. Sicco werd wel afgeleid, maar deed het toch niet slecht. Vervolgens mocht hij laten zien dat hij al enig begrip heeft van de oefening terug-plaats. Gert deed vervolgens met Jodi (ma-lief) voor hoe de oefening eruit ziet als hij helemaal op niveau gaat. Vervolgens mocht pa laten zien hoe het in de GG2 uitgevoerd moet worden (vak sturen). Bij het apporteren en sorteren mocht Jelle ook zijn kunnen laten zien. Hij kwam rechtstreeks uit de auto en moest vervolgens een vreemd apporteerblok terugbrengen. Dat deed hij eerst niet, maar bij een tweede poging wel. Bij het sorteren vond hij het juiste stokje, nam het op en liet het een meter verder weer vallen. Hij had de baas gezien en vond dat hij wel genoeg had laten zien dat hij de oefening begreep. Ook hier herstelde hij zich bij het tweede commando: "oke, als jij dat stokje zo nodig wilt hebben, dan breng ik het wel even". Nooit te beroerd, die hond.

Na de demonstraties was het weer even tijd voor wat ren- en speelwerk. De bazen kregen de stambomen uitgereikt, met een lekkere kluif voor de hond. Elke kluif had een strikje in dezelfde kleur als het bandje dat ze in het nest om hadden. Hierna nam iedereen op het terras nog een drankje en keerde vervolgens huiswaarts. Het was een leuke en geslaagde dag! Prima locatie, prima organisatie! Gert en Gea, bedankt!

Resultaat keuring:

Compleet scharend gebit. Elegant, mooi gebeiteld hoofd. Mooi amandelvormig donker oog.
Mooi oor, iets wijd geplaatst.
Mooi opgebouwde reu. Mooie hals/ruglijn, goede ligging kruis. Staart in haak gedragen.
Goede hoekingen. Diepe borst, voldoende voorborst.
Kalme en vriendelijke presentatie.

(keurmeester: A. Pos)