30-03-03: Agilitywedstrijd bij KC-Pampus van André met Jelle

Zondag 30 maart jongstleden was het dan zover. Onze allereerste officiële Agility-wedstrijd stond op de kalender bij de KC Pampus in Almere. Na een periode van ongeveer 2,5 jaar flink oefenen met Jelle dachten we wel klaar te zijn voor het echte werk.

Ik had er best een goed gevoel over, want bij de afronding van de afgelopen cursus ging het nog hartstikke goed en waren we op de tweede plaats geëindigd. Dan blijkt zo'n officiële wedstrijd toch nog even wat anders te zijn. Jelle was de hele dag ontzettend opgefokt en heel erg snel afgeleid. Dat was ook niet zo vreemd, want dit was een hele nieuwe ervaring voor hem. Ontzettend veel mensen en honden om de ring zorgden voor veel afleiding. Toch ging het best goed. We scoorden niet één keer een "disk" en dat is best knap voor een eerste keer. Bij het eerste onderdeel, het spel, miste Jelle bij het tiende toestel een raakvlak en dat leverde een 17e plaats op van de 60 deelnemers. Het tweede onderdeel was het vaste parcours. Daarop hadden we twee foutjes, één op de paaltjes en hij miste het raakvlak van de wip, goed voor de 31e plaats. Bij het laatste onderdeel, de jumping, was de fut er een beetje uit bij Jelle door alle indrukken van de dag. Het ging niet al te snel meer allemaal, maar hij was wel foutloos! Goed voor de 25e plaats. Al met al was ik best tevreden over de resultaten, ook al had ik het gevoel dat het nog beter had gekund als hij iets minder afgeleid was geweest.

Verder was het een absolute topdag. We vertrokken al om 07.00 uur om een mooi plaatsje te bemachtigen aan de rand van het veld. Dat vroege tijdstip viel niet helemaal mee, vooral omdat juist die nacht de zomertijd was ingegaan, dus maar weinig slaap. We hadden prachtig weer en het was reuze gezellig in ons tentenkamp aan de rand van het veld. Ik moet ook een compliment geven aan de mensen die zijn komen supporteren, echt klasse. Dat was een welkome steun en goed voor het clubgevoel. Buiten mijzelf deden ook Chantal Hoop met Djilly, Dick Slooten met Jasper en Godelieve Bouwes met Joey mee van de HSVD. Chantal scoorde een eerste plaats op de jumping met de snelste tijd en zowel Godelieve als Dick scoorden een "U" op het vaste parcours. Een geweldig resultaat.

Resultaat Jelle:

Onderdeel

Plaatsing Score Tijd W A F

Spel

17 -10 53:25 0 0 0

Vast parcours

31 21:24 58:24 0 0 2

Jumping

25 10:29 45:29 0 0 0


Laatst gewijzigd op:

frames