29-11-03: GH2-examen van Sicco

Thea heeft met Sicco meegedaan aan het GH2-examen. Eerder al hadden ze samen het GH1-diploma in de wacht gesleept, dus het lag voor de hand om "eventjes" nummer 2 mee te pikken. En zo ging het ook. Met speels gemak gingen ze door de oefeningen heen. Tot schrik van velen moesten de verzorgingsoefeningen ineens in de kantine in plaats van buiten. Deze kantine is erg klein, dus met 11 baas-hond-combinaties en wat aanhang was het hutje-mutje-vol. Een aantal honden wilden in deze situatie niet gaan liggen. Sicco maakte het niks uit, hij deed onverstoorbaar zijn oefeningetjes.
Thea was het niet eens met de keurmeester bij de beoordeling van de algemene verzorging van de hond. Ze had Sicco netjes geborsteld en hij zag er picobello uit. Toch werd dit slechts met een plus-minus beoordeeld, omdat de haren tussen de voetzolen te lang zouden zijn. Die hadden bijgeknipt moeten worden. Tja, kwestie van millimeters, volgens Thea niet de moeite van het knippen waard. Volgens de keurmeester kon dit echter problemen geven bij sneeuw. We zullen zien, want knippen doen we niet, althans nu niet. Die haren zijn kort zat!

Het enige andere plus-minnetje was bij het af en om doen van de halsband. Dit is een halve slip. Sicco heeft een flinke kraag, dus het zit nog wel eens een beetje klem. Meestal trekt hij zelf dan zijn hoofd naar achter en dan is de halsband af. Dat deed hij ook op het examen, maar daardoor stond hij op. Dat mocht dus niet, hij had moeten blijven zitten. Ach ja, pech, maar peanuts. De overige onderdelen had hij volle bak.
(Keurmeester Monique Barten)

Wil je weten wat het examen GH2 inhoudt? Ga dan via het bovenmenu naar "Hondenvraagbaak" en kijk onder "Opvoeding" onder "GH"


Laatst gewijzigd op:

frames