27-09-03: G&G1-examen van Sicco en G&G2-examen van Jelle

Wat een kanjers hebben wij! Allebei geslaagd voor hun GG-examen. Elk op zijn eigen niveau. Thea had vooraf best wat de zenuwen. Sicco is nog niet zo stabiel in het volgen en Jelle was de week tevoren begonnen met prutsen. Hij was ineens kwijt hoe hij het vak moest vinden! Ook had hij op de training de neiging om bij de zit-blijf te gaan liggen en bij de af-blijf te gaan zitten.

Sicco mocht als tweede bij de GG1 van start. Hij was flink opgewonden, wat al bleek bij het volgen om de groep. Het blijven staan op commando was hij even kwijt, terwijl hij dat altijd zo netjes doet. De af-blijf ging perfect, zoals gebruikelijk. Zijn volgen was nog iets rommeliger dan normaal: in het begin springen, happen in de riem, rechterbochten te wijd en af en toe scheef zitten. Bij het los volgen ging het ook zo. De terug plaats ging prima, behalve dat hij bij het hierkomen tegen Thea aansprong, scheef ging zitten en scheef aan de voet ging. Bij het apporteren vond meneer het nodig om met het blok een rondje langs de andere honden te maken voordat hij voor kwam. Toen ging hij scheef en wat veraf zitten en ging weer scheef aan de voet. Verder vindt hij het apporteren zo geweldig, dat hij het hele veld bij elkaar kefte. Ach ja, wat kun je verwachten van een hond van 1 jaar en 3 maanden. Beetje kolder in de kop hoort bij die leeftijd en als het een belg is, dan zit er dus veel kolder in de kop. Maar werken doet hij wel en dat diploma is toch maar mooi binnen!

Jelle was niet in vorm. Volgen doet hij normaal mooier, de afstandscommando's reageert hij normaal sneller op en het vak kon hij toch altijd goed vinden. Tot begin deze week, toen was hij de draad kwijt en die heeft Thea er niet meer op tijd in kunnen trainen. De eerste keer vak sturen liep hij finaal verkeerd. Dan maar terughalen en opnieuw inzetten. Toen ging hij met enige aarzeling naar het vak. Daar ging hij iets te snel liggen, waardoor hij teveel voorin het vak lag. De zit-sta-af gingen vervolgens niet vlekkeloos en hij kwam met een pootje buiten het vak. Dat werd gelukkig niet aangerekend. Het apporteren ging wel weer naar tevredenheid. Puntjes aftrek voor scheef zitten. Het sorteren ging weer slechter dan normaal. Als Jelle het juiste houtje heeft, pakt hij het meteen en komt er direct mee terug. Nu dus niet. Kwam het doordat Thea hem slechts kort had vastgehouden en verder alleen in de broekzak had gehad? Jelle aarzelde, liet het houtje los, zocht verder en pakte hem toen toch maar weer op. Aan het begin had Jelle voor de zit-blijf al zijn punten verloren toen hij al was gaan liggen voordat Thea uit zicht was. Bij de af-blijf ging het gelukig wel goed.
Thea dacht eigenlijk dat ze gezakt was, maar tot haar verbazing waren zij en Jelle toch met de hakken over de sloot gekomen. Knap werk voor een eerste keer GG2-examen! Op naar de GG3.

G&G1-puntenlijst Sicco

Oefening

Behaalde
punten
Coefficient Totaal
punten

Gedrag t.o.v. andere honden

10 1 10

Staan en betasten

9 2 18

Gebit tonen

10 1 10

3 Minuten liggen

10 3 30

Volgen aan de lijn

7,5 3 22,5

Los volgen

7,5 4 30

Komen op bevel

8,5 3 25,5

Terug plaats

10 2 20

Vlak apport

5 2 10

Omgang baas / hond

10 1 10

 

Totaal 220 186

(Keurmeester Dirk Belder)
(voor diploma: 165-220 punten)

G&G2-puntenlijst Jelle

Oefening

Behaalde
punten
Coefficient Totaal
punten

2 Minuten zitten

x 3 x

4 Minuten liggen

10 2 20

Los volgen

8 4 32

Af bij volgen

10 2 20

Sta bij volgen

10 2 20

Vak zenden

7 3 21

Zit/Sta/Af/Aansluiten

8 3 24

Vlak apport - metaal

8,5 3 25,5

Apport over de horde

10 2 20

Komen met af

7,5 3 22,5

Sorteren

6 2 12

Omgang baas / hond

10 1 10

 

Totaal 300 227

(Keurmeester Dirk Belder)
Voor diploma: 225-300 punten)


Laatst gewijzigd op:

frames