08-06-03: Agility wedstrijd bij de KC-Flevoland:

Op 8 juni (1e Pinksterdag) organiseerde de KC FLevoland een officiële landelijke Agilitywedstrijd. Zo dichtbij kun je een wedstrijd natuurlijk niet laten lopen. Alle Top-Agilitycursisten waren door Chantal verzocht mee te doen. De weersvoorspellingen waren erbarmelijk slecht: stortregen, onweer en zware windstoten. Niettemin was het toen we om 8 uur 's morgens het veld opkwamen al behoorlijk warm. De tentjes werden opgezet, de startnummers opgehaald en de meute zakte in de meegebrachte stoelen met een koppie koffie.

De organisatie had de weerberichten ook gehoord en vreesde het ergste. Omdat het Vast parcours het belangrijkste onderdeel is, werd hiermee tegen de gewoonte in begonnen. Op zich is dat niet prettig, want je kunt dan niet even "warmdraaien" op een van de andere onderdelen. Maar later zou blijken dat het een heel wijs besluit van de organisatie was! André wist Jelle op het vast percours foutloos rond te sturen, maar hij had wat tijdsoverschrijding. Even was er verwarring, maar uiteindelijk bleek dit nog goed genoeg voor een U-tje. De eerste is binnen, André!

Na het vast parcours begon het te betrekken. In snel tempo kwamen donkeren wolken aandrijven en even later kwam het met bakken uit de lucht. Gelukkig hadden we onze tent om wat te schuilen.
Omdat het weer erg slecht bleef, vertrokken veel deelnemers. Ook onze supporters dunden wat uit. De harde kern bleef echter en deed nog mee met de Jumping en het spel. Jelle had op zich geen moeite met de regen, maar vond het natte doek van de slurf niks. Zoals André al verwachtte schudde hij zich na de slurf eerst uitgebreid uit. Er waren meer honden die dit deden.

Uiteindelijk gingen we vrij vroeg naar huis. Jammer van de regen, maar het was toch een gezellige dag.


Resultaat André met Jelle:

Onderdeel

Plaatsing Tijd Score W F U

Vast parcours

13 47:96 5:96 0 0 U

Jumping

42 45:94 16:94 0 1 .

Spel

20 47:21 8:00 . .