01-03-03: halve finale AVRO's Nationale Bazentest

Thea en Sicco hebben meegedaan aan AVRO's Nationale Bazentest. De voorrondes waren bij de eigen vereniging. Er werd onderscheid gemaakt tussen groene honden (die nog geen of weinig cursussen hebben gevolgd) en gevorderde honden. Sicco mocht bij de groene honden meedoen.

Het veldgedeelte was geen probleem, Sicco haalde daar alle punten. Thea moest vervolgens een theorietoets maken. Daarin stonden veel vragen over getallen (b.v. tot hoeveel hertz hoort een hond) en daar ging ze aardig de mist mee in. Uiteindelijk bleek ze toch het hoogst geŽindigd van de groene honden. Dat betekende dus dat ze de halve finale in het Dierenpark Amersfoort mochten gaan lopen.

Thea moest weer weer een theorietoets doen, maar die leverde (waarschijnlijk) niet zoveel problemen op (de uitslag werd echter niet bekend gemaakt).
Terwijl bij de voorrondes voer gebruikt mocht worden bij de groene honden, mocht dit bij de halve finale niet. Ook speeltjes mochten niet en je mocht ook niet praten tegen je hond. Als eerste onderdeel moesten Thea en Sicco een stukje lopen. Het werd pas achteraf duidelijk dat ze moesten volgen. Omdat geen hulpmiddelen gebruikt mochten worden, dacht Thea dat Sicco alleen niet moest trekken. Waarschijnlijk hebben ze ook door dit onderdeel verloren, want later hoorde Thea dat ze keken hoeveel meter je hond naar je opkeek en dat deed Sicco niet. Hij zag veel teveel dingen om hem heen (de banen lagen vlak naast elkaar). Zonder speeltje of brokje volgt hij ook nog niet goed, dus Thea heeft hem ook geen commando volg gegeven, want dat heeft dan weinig zin. Thea vond het een beetje raar dat ze van een beginnende hond een volgprogramma eisen zonder hulpmiddelen!. Ze was wel trots op hem, want hij deed het hartstikke goed. Dat lopen deed hij zonder te trekken en hij ging op het eind in ťťn commando af.
Het komen op bevel ging perfect. Hij kwam als een speer en ging strak tegen Thea's benen, keurig recht zitten! Daar had hij bij GG1 volle bak voor gekregen!
Toen moest hij op een meter van een bak met worst gaan zitten. Maar hij had best honger (hij had niet zoveel gehad voor we weggingen), dus hij had een extra commando nodig voordat hij zat. Dat deed hij toen wel, maar wat traag en met een strakke blik op de worst... Toen ging de bak worst weg en moest Thea hem zijn tandjes nog laten zien. Maar hij wilde de worst achterna! Ze hadden die wel weggezet, maar hij wist precies waar het stond! Maar goed, toen hij doorkreeg dat het (volgens hem) een rotgrap was, dat hij die worst helemaal niet kreeg, toen liet hij netjes zijn tandjes kijken en zich betasten.

Sicco was de hele dag heel rustig en makkelijk, liet alles toe. Dierenartscontrole? Best, je gaat je gang maar. Het was erg druk en overal liepen mensen, kinderen, honden. Hij vond het allemaal geen punt. Langs de olifanten, leeuwen, tijgers, apen. Het maakte geen indruk op hem. Jelle was ook mee, maar die was best wel angstig. Dat hadden we eigenlijk niet verwacht. Jelle stond met de staart tegen de kont gedrukt, maar Sicco stond er heel ontspannen bij. Zijn eerste grote evenement is hij dus glansrijk doorgekomen. Omdat hij nogal terughoudend is, waren we daar wel opgelucht over, maar aan de andere kant is hij eigenlijk een heel stabiele hond, veel stabieler dan Jelle. Dat kwam er vandaag goed uit.


Laatst gewijzigd op:

frames