Nidoba Tequiero

Timber

Timber, 7 jaar oud

Timber is op 7 juli 2003 om 23.10 uur geboren. Officieel heet hij Nidoba Tequiero. Nidoba is de naam van de cattery en betekent "Vriend" in de taal van de Abnaki-indianen uit de staat Maine. Tequiero is spaans en betekent "Ik hou van jou". Hij heet dus eigenlijk "Vriend, ik hou van jou". Via deze link naar de site van Nidoba kun je meer te weten komen over zijn familie.

Timber is een rasechte Maine Coon in de kleur zwart zilver gemarmerd met wit (MCO ns 09 22). De naam Timber vond ik gewoon leuk klinken. Verder doet het denken aan de Timberwolven, die ook uit Noord Amerika komen en groot en grijs zijn. Ik zocht dus naar een naam die leuk klinkt, maar ook wel past bij een grote stoere vent. Een echte vent is hij trouwens niet meer, want in het nest is hij al geholpen.

Timber is een erg vriendelijke vent. Toen hij op 12 weken leeftijd in huis kwam, was hij geen honden gewend en schrok er eerst wel van. De eerste confrontatie eindigde dan ook in een spetterend blaasconcert met veel vertoon van nageltjes. De honden schrokken zich rot en wisten meteen: het is wel klein, maar er valt niet mee te spotten. De tweede dag was Timber al niet meer zo erg onder de indruk van de honden en de derde dag gaf hij ze zelfs al kopjes! Dat had te maken met het rustige, lieve gedrag van de honden, maar zeker ook met de veerkracht en nieuwsgierigheid van Timber.

Timber, 8 jaar oud Met Tessy, de poes, ging het eerst niet helemaal goed. Ze vond hem een indringer en liet dat goed merken. Omdat hij nog zo klein was, durfde ze tegen hem op te treden. Hij bleef eerst een beetje uit haar buurt, maar was niet echt onder de indruk. Later begon hij zelfs terug te meppen! Na enige tijd waren ze aan elkaar gewend. Tessy blies en mepte eerst nog wel eens naar hem, maar daar liet hij zich totaal niet door imponeren. Nu Tessy wat ouder is, heeft Timber af en toe een "pestbui" en zit hij haar achterna. Dan hoor je haar blazen en krijsen, want hijgaat haar dan echt achterna. Veel meer dan een beetje pestenis het dan echter niet en meestal accepteren ze elkaars aanwezigheid zonder inig probleem. Tessy geniet stiekum toch van zijn aanwezigheid, want sinds hij er is heeft ze nooit meer last gehad van de vage kwaaltjes die ze voorheen had.

Timber heeft in de loop der tijd nogal wat bijnamen gekregen. Meestal wordt zijn naam afgekort tot "Timo". Dat lijkt dan weer een beetje op de weerman Timofeef, dus heet hij soms ook wel "Feef". Ook heet hij soms Harry hangbuik, want een gezellig buikje heeft hij ondertussen wel. Dan heet hij ook wel "Tomba-la-bomba", wat slaat op zijn neiging om alles wat niet standaard ergens hoort te liggen naar beneden te gooien. Je moet dus niet je mobieltje, een pen, je sleutels of wat dan ook laten slingeren, want dat eindigt op de grond. Andere vreemde gewoontes van Timber zijn: het dichtlikken van envelopes en het kapot knagen van alle elastiekjes en bepaalde plastic hoesjes.

Aanvankelijk mocht Timber op de slaapkamer slapen, maar dat was snel afgelopen. Meneer heeft namelijk 's morgens een te goed humeur. Dan komt hij gezellig snorren, geeft je kopjes in je gezicht, geeft je nog meer kopjes, geeft je héél harde kopjes, gaat lekker met zijn nageltjes in je gezicht rommelen en doet dus alles om je aandacht te krijgen. En dat alles onder luid gesnor. Toen hij jonger was gooide hij dan ook nog eens alles van je nachtkastje af, maar tegenwoorddig houdt hij het bij gesnor. Erg vriendelijk, maar dus niet echt een succes. Vandaar dat Timber tegenwoordig in de huiskamer mag slapen.