Eniam Nooc's Caspian Eros

Caspian

Caspian

Caspian is op 16 november 2010 geboren in cattery Eniam Nooc. Via deze link naar de site van Eniam Nooc kun je meer te weten komen over zijn familie.

Caspian is een rasechte Maine Coon in de kleur rood gemarmerd met wit (MCO d 03 22). De naam Caspian heeft hij van de fokster gekregen en komt van het kinderboek Prins Caspian, het vierde deel van de door C.S. Lewis geschreven De Kronieken van Narnia. Dit boek is verfilmd in 2008 onder de titel De Kronieken Van Narnia: Prins Caspian. De naam Eros is toegevoegd, omdat dit de roepnaam van zijn vader is. Ik vond Caspian wel een leuke naam, dus bleef hij zo heten.

Caspian is de gelederen komen versterken toen Tessy ingeslapen was. Daardoor bleef Timber alleen over en ik wilde voor hem graag een maatje. Ik ging op zoek naar een rode kater, want dat leek me wel mooi. Toen ik op de site van Eniam Nooc kwam zag ik daar een foto van Caspian en die sprak me erg aan. Voor mij was een pluspunt dat hij al 28 weken was Ún met honden opgegroeid. Je moet je als kat immers staande kunnen houden tussen 5 Groenendaelers. Als je dan al wat meer "body" hebt en niet bang bent voor honden, is dat mooi meegenomen. Helaas was Caspian net gecastreerd, omdat hij zich tussen de krolse poezen iets teveel als een vent ging gedragen. Ik had hem liever nog iets meer uit willen laten groeien alvorens hem te laten helpen. Maar goed, je kunt niet alles hebben. Caspian 3 jaar oud

Na een bezoekje was het duidelijk dat Caspian was wat ik zocht en de week erop werd hij netjes thuis gebracht. Hij vond het allemaal nog wel wat spannend en bleef eerst maar eens achter de bank de kat uit de boom kijken. Al heel snel kwam hij tevoorschijn als ik hem riep. Zolang er dan niet allerlei honden of katen rondliepen, ging hij wel aan het verkennen. Na twee dagen was hij grotendeels over zijn angst heen en sloot hij vriendschap met Timber. Na drie dagen besloot hij dat hij zich niet door dat hondengespuis van de wijs liet brengen en kwam ineens aanlopen en sprong op de eettafel. De honden stonden naast de eettafel en keken verbaasd toe. Vanaf die tijd ging het steeds beter en voelde Caspian zich steeds meer thuis.

Nu loopt hij tussen de honden door alsof hij nooit anders gedaan heeft. Hij laat niet zo met zich sollen als Timber, daar houdt hij niet van. Maar hij vindt het erg gezellig als de honden er weer zijn en zit vaak boven in het slaapkamerraam op de uitkijk. Als ik dan voor de voordeur sta, zit hij daar keurig te wachten.


Wapenfeiten

6 maart 2011: Tentoonstelling Hoogvliet (NVvK), Jeugdklasse katers 3-6 mnd: Uitmuntend 1, Best in VariŰteit
(keurmeester: T.Appold)
10 april 2011: Internationale raskatten tentoonstelling (NRKV), Purmerend, Jeugdklasse katers 3-6 mnd: Uitmuntend 1
(keurmeester: Mevr. C. Kleinendorst)