Alledag katten 2010

Inhoud:

Waar zou hij dát geleerd hebben ?!... (10 juli 2010)

Timber is op een flat geboren en is bij mij ook nooit buiten geweest tot enkele weken geleden. Ondertussen is hij een aantal keren in de tuin geweest en vindt dat erg leuk. Maar in mijn ogen blijft het een binnenkat, die wat buiten mag lopen. Verder is hij nogal lui van aard, dus meer dan een beetje rondhangen in de tuin verwacht ik niet van hem. Vandaag was ik wat aan het rommelen in de tuin, toen ik hem ineens een duik zag nemen. Dit werd gevolgd door hoog gepiep... Hij had een muis gevangen! En dat niet alleen! Zonder enige aarzeling beet hij het beestje dood en vrat hem op! En dat voor een kat die geen blikvoer en geen compleet vers vlees eet, maar alleen brokjes wil... Ik stond perplex! Zou hij dan ergens in zijn luie huiskattenlijf nog een oer-katten-instinct hebben?

Top

Voor het allereerst naar buiten (26 juni 2010)

De vorige bewoner van mijn huis had een hekel aan katten en dan vooral in zijn tuin. Hij had dus op verschillende plaatsen gazen afdichtingen gemaakt. Dat is niet alleen handig om katten buiten te sluiten, maar ook om ze juist in je tuin te houden. Voorheen had ik nooit de mogelijkheid de katten naar buiten te laten gaan. Natuurlijk kun je een grote ren bouwen of zo, maar even op een simpele manier voorkómen dat je katten binnen veilige grenzen blijven was lastig. Nu mijn tuin dus redelik kat-dicht is, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb mijn katten voor het eerst van hun leven naar buiten laten gaan. Nou, dat vonden ze geweldig! Terwijl de honden tevreden op wat botten aan het kluiven waren, verkenden de katten op hun gemak de hele tuin. Natuurlijk vond Tessy een gaatje om te ontsnappen. tot twee keer toe liep ze bij de buren. Toen had ik door waar ze ontsnapte en heb het gaatje gedicht.
Grappig was, dat de katten het raar vonden om op gras te lopen. Ja, dat gevoel aan hun pootjes hebben ze nooit eerder gehad. Het experiment is geslaagd en gaat ongetwijfeld herhaald worden, dus dat gevoel aan hun pootjes zal wel gaan wennen.
(foto's van dit gebeuren staan hier)

Top

Kattenbak-meubel (maart 2010)

In 2009 meldde ik dat Timber steeds in de hondenbench plastte. Sinds daar aluminiumfolie in lag deed hij dat niet meer, maar er ging ook geen hond in de bench liggen, dus het ding stond er voor niks. Echt een sierstuk is het ook niet bepaald, dus mijn hulp vond terecht dat hij beter weg kon. Maar zelf gebruikte ik het ding om de kattenbak op te zetten als ik hem schoonmaakte. Dan heb je tenminste geen last van nieuwsgierige hondenneuzen, die de kattendrollen onder je handen wegvreten. Ook deed de bench dienst als barričre, zodat de honden geen toegang tot de kattenbak hadden, die ernaast stond. Ik kwam op het idee om de bench te vervangen door een leuk kastje of zo. Dat zou de nuttige functies van de bench over kunnen nemen en daarnaast de boel wat toonbaarder maken.
Na wat snuffelen op internet, kwam ik via Koopjesplein een audiomeubel op het spoor. Dit meubel had zodanige afmetingen dat de kattenbak er precies in kon. De achterwand van het meubeltje heb ik weggelaten, zodat de katten via die kant naar de bak kunnen. De voorkant bestaat uit twee matglazen deurtjes. Via die route kan ik de bak eruit te halen en hem dan bovenop zetten om hem schoon te maken. Dus nu heb ik een kattenbakmeubel. Ook reuze handig om Tessy 's avonds haar brokjes te geven, want de honden kunnen er niet zo makkelijk bij.
(een foto van dit meubel staat hier)

Top

Op 9 in de top 20 (febr. 2010)

In het clubblad van de Rasclub Maine Coon mag je je kat bij de verjaardags-felicitaties laten vermelden als die 10 jaar of ouder is. Dat doe ik al een tijdje met Tessy, die dit jaar de zeer respectabele leeftijd van 17 jaar gehaald heeft. Nu kreeg ik laatst een mailtje van de redactie. Ze willen de opzet veranderen en er een top 20 van oudste Maine Coons van maken. Of Tessy nog leefde. Ja, hoor. Nou, dan staat ze op plek 9. Ik vind het super! Natuurlijk zijn er ook oudere Maine Coons, die niet bekend zijn bij de rasvereniging, maar dat ze een van de oudste Coontjes van Nederland is, is wek zeker!

Top

Laatst gewijzigd op:

frames