Alledag katten 2009

Inhoud:

Alweer verhuizen

Ik ben alweer verhuisd. De dag van de verhuizing heb ik de katten de hele dag in de badkamer in het oude huis opgesloten. 's Avonds moesten we het oude huis schoonmaken en toen hebben ze in hun kattenmandjes gezeten. Daarna mochten ze, eindelijk, mee naar het nieuwe huis.

Zoals altijd is Tessy erg makkelijk met verhuizingen. Ze vindt het eigenlijk wel leuk. Ze struint alle hoekjes en gaatjes af, controleert alle dozen en heeft er duidelijk plezier in. Als ze moe is gaat ze gewoon ergens liggen slapen. Dan kan boven op een doos zijn of op een tafel, het maakt haar niet zoveel uit.

Timber heeft er duidelijk meer moeite mee. De eerste dagen verdween hij achter de schotten op zolder. Omdat dar een schot ontbrak, kon ik hem daar ook niet weghouden. Hij kwam eigenlijk alleen om te eten en ook nog niet eens altijd. Vaak wilde hij niet helemaal beneden komen, dus dan gaf ik hem maar op de trap eten. Na enkele dagen heb ik een extra schot gemaakt, zodat hij niet meer achter de schotten kon. Daarna was hij ook wat beter te pas en kwam wat vaker beneden. Nu is hij inmiddels aardig gewend en struint weer gewoon in de huiskamer rond. Nu alles staat waar het moet staan, hebben alle dieren ook weer hun eigen vaste eetplek. Dat vindt Timber prettig. Het is hem aan te zien dat hij zijn draai weer aardig gevonden heeft.

Top

Tessy is stram

Ja, als je 16 bent, dan worden je botjes wat strammer. Dat proces is al een tijdje aan de gang. Toen ik in het vorige huis merkte dat Tessy af en toe de sprong naar de keukentafel mistte, ben ik haar Glucosamine gaan geven. Gewoon een mespuntje poeder over haar avondmaaltijd. Dat hielp goed, ze werd er weer wat soepeler door. Maar nu ga je toch echt merken dat ze oud wordt. Na de verhuizing zag je dat ze moeite had om op hoogtes te springen. Die waren ook nog een beetje onbekend, wat het springen wat lastiger maakt. En nu staat de kattenbak ook nog hoog… Ik heb er maar een krukje bij gezet, zodat ze een opstapje heeft. Nu ze wat meer gewend is in het nieuwe huis, zie je ook minder aarzeling bij het springen. Ach, mijn ouwe taartje gaat vast nog een aantal jaartjes mee.

Top

Benchplassen na verhuizing

Na de verhuizing van afgelopen september vond ik steeds een plas in de bench van Jelle. Nu is dat een hele simpele plek om schoon te maken (het is een plastic Varikennel), maar het is niet de bedoeling dat daarin geplast wordt. Na een verhuizing belandt er wel vaker een plasje verkeerd, dus ik maakte het goed schoon in de hoop dat het dan over zou zijn.. Maar elke dag was het weer raak. Je gaat dan nadenken waar het aan kan liggen. Wellicht lag het aan het feit dat de kattenbak nu hoog stond, terwijl hij in het oude huis laag stond. Dat wil zegen, de bak die beneden staat, want op zolder staat er nog een. Maar die beneden had ik op twee hondenbenches gezet, met een stuk novilon op de benches om een stevig vloertje voor de kattenbak te maken. Beide katten gebruikten de bak, dus ze wisten allebei waar de bak was. Maar Tessy wordt een dagje ouder en ze krijgt wat moeite met springen. De plasjes vond ik ook steeds aan het eind van de dag of 's avonds. Wellicht kon ze in het donker de sprong omhoog naar de kattenbak niet maken? Als test liet ik een aantal keren het licht aan. Dat hielp dus niet. Soms was de bench droog en soms niet. Dat was dus niet de oplossing. Ik gooide de zaak om en zette de kattenbak laag, naast, of eigenlijk achter de bench van Jelle. Ook nu vond ik nog weer een plasje in de bench. Maar ondertussen was ik al drie weken bezig, dus wellicht dat de bench nu erg naar pies stonk en dus in de ogen van de katten een kattenbak was. En gewoontevorming kon ook wel opgetreden zijn. Dus heb ik zilverfolie in de bench gelegd. De eerste keer maar een dun strookje. Dat hielp niet, er werd naast gepiest. Vervolgens heb ik de hele bodem van de bench met zilverfolie bedekt en nu is het eindelijk al meer dan een week droog. Dit moet dan zo maar een tijdje blijven tot de goede gewoontes weer gevormd zijn en dan maar eens kijken wat er gebeurd als het folie weg gaat…

Top

Laatst gewijzigd op:

frames