Alledag katten 2006

Inhoud:

Nog meer voerwijzigingen (01-12-06)

Tessy zat al jaren op Royal Canin. In haar jeugd kreeg ze Whiskas, maar daarmee had ze altijd heel veel last van haarballen. Toen ben ik op Royal Canin overgestapt, waarin een anti-haarbalpasta zit. Dat ging perfect, ze had er bijna geen last meer van. Ze is echter een zwartzilvertabby poes en naarmate ze ouder wordt komt er steeds meer een bruine gloed over. Van Royal Canin wordt beweerd dat er (teveel) caroteen in zit, wat een rode gloed zou geven. Dus wilde ik eens wat anders proberen. Zoals hieronder aangegeven was Carnibest geen succes. Omdat Timber het zo goed doet op Hill's leek me dat wel een goede optie. In Hill's zit echter standaard geen anti-haarbalpasta, dus ik was wat bang dat het weer fout zou gaan. En de variant met anti-haarbalpasta is weer geen seniorvoer en ze is al 13. Een andere optie was ProPlan, wat de honden krijgen. Die doen het er erg goed op, dus wellicht dat de kattenvariant ook goed is. Ook daarbij is het probleem dat er niet standaard een anti-haarbal-pasta in zit. Wel zit er standaard een extra vezelstructuur in en omdat dat volgens de verpakking tegen haarballen zou werken, heb ik de Senior-variant maar geprobeerd. Ze zit er nu enige tijd op en ze doet het prima. Verschil in haar vacht is echter nog niet te zien. Wellicht hoort het bruine er gewoon een beetje bij...

Top

Plasperikelen 4 (01-08-06)

Combineer twee problemen en je hebt de oplossing. We moesten nog een extra kastje hebben voor de prijzen van de honden én we hadden een katten-piesprobleem bij de deur, dat alleen opgelost kon worden door de plek te barricaderen. Oplossing: twee vitrinekastjes op de bewuste plek. De katten kunnen er niet meer bij, dus nu is het piesprobleem (hopenlijk definitief) opgelost.

Top

Voerwijziging (03-06-06)

Ik vond Timber zijn vacht wat minder sinds hij op zijn dieetvoer zit en ben dus overgeschakeld naar ander voer. Eerst wilde ik hem op Carnibest zetten en dan tegelijk ook Tessy dat geven. Bij een mild blaasgruisprobleem kun je ook compleet vers vlees gaan voeren, dan hebben ze ook vaak geen last van hun blaasgruis. Na enige aarzelende kennismaking, wat aandringen van mijn kant, wat garen in de magnetron, mengen met brokjes, etc. kwamen beide katten tot de zeer stellige conclusie dat dat verse vlees NIET eetbaar is. Ze weigerden er ook maar iets mee te doen, zelfs niet spelen. Dus dan maar naar andere brokjes. Ik zat met Timber op Trovet-dieetvoer, nu ben ik naar Hill's dieetvoer gegaan. Het lijkt erop dat Timber het daar beter op doet, hij heeft in ieder geval minder roos.

Top

Plasperikelen 3 (01-07-06)

Helaas, de ondersteboven-mand helpt ook niet. De katten piesen er gewoon bovenop! Nu hebben we maar rigoreus een bench tegen de deur gezet. Die is dicht, dus de katten kunnen niet meer bij de deur komen en op de gazen bench gaan ze nog niet zitten piesen...

Top

Plasperikelen 2 (01-06-06)

De plasperikelen leken over, maar ze zijn het niet. En ook lijkt het erop dat het niet (alleen) Timber is, maar ook Tessy. Eenmaal werd die namelijk op heterdaad betrapt. En juist Tessy is normaal erg zindelijk, tenzij de bak niet schoon is. Die is echter altijd wel schoon. Voor de zekerheid toch maar even de vulling helemaal ververst (We gebruiken Biokat, dus die hoe je niet zo vaak te vervangen, je schept eruit wat vies is). Maar dat hielp dus niet. Ondertussen is de hondenmand bij de deur de klos en ook het hondenkussen stinkt verdacht. Nadat die gewassen was en dezelfde dag weer volgepiest was, is dit kussen verhuisd naar de huiskamer, waar hij niet meer door de katten bepiest wordt. De mat stonk ondertussen zo erg, dat we die weggegooid hebben. Om het luik naar de kruipruimte af te dekken hebben we een stukje zeil op maat geknipt. Ter ontmoediging hebben we dat eerst ingespoten met een luchtje dat katten zou tegenhouden om er te piesen. Ja, ja, niet die van ons, want dezelfde dag lag er nog een plas op het zeil. Ten einde raad hebben we maar een hondenmand ondersteboven bij de deur gelegd, om zo de katten te ontmoedigen om daar te piesen.

Top

Plasperikelen 1 (08-02-06)

Timber plaste dus aanvankelijk steeds op de deurmat of in de hondenmanden (die bij die deur staan). Dit is nu helemaal opgelost. Het is eigenlijk langzaam gesleten. De Feliway (die ik regelmatig op de mat en in de bewuste hoek spoot) zal er best bij geholpen hebben, want ik ben ervan overtuigd dat het bij Timber toch een kwestie was van niet helemaal op zijn gemak zijn. Hij zat ook vaak ineengedoken naar die hoek van de deurmat te kijken. Dat doet hij niet meer, hij loopt nu door het huis als een tevreden huisbaas. Nadat ik eerst de hondenmanden weggehaald had, heb ik ze langzaam weer geďntroduceerd toen de problemen verholpen leken. En alles blijft droog.

En wat zijn blaasgruis betreft: daar heeft hij geen last meer van gehad, maar hij zit standaard op blaasgruisdieet. Behalve zijn snoepjes, dat zijn gewone (anti-haarbal)snoepjes.

Timber is dus weer in alle opzichten een lekker tevreden mannetje (nou ja, tje... metertje kat of zo..).

Top

Laatst gewijzigd op:

frames