(click here for english site)

Nestverwachting eind 2020

B - nest:Epic Ellis di Terra Luna

OB1, VZH
Agility A1
HD-A (Pennhip: DI=0.19)
ED-0
Rug: 7 wervels en gezond
Gebit: complete schaar
Schouders: gezond
Ogen: geen afwijkingen (2018)
Gentesten: SDCA1: vrij; SDCA2: vrij; CJM: vrij
homozygoot zwart
Gedragstest: Sociaal+; Verdediging: Goed;
Schot: Goed
Exterieur: Goedgekeurd voor de werkhondenfokkerij door de NVBH
x

Bonfire von der Nidderspitz "Roi"

IPO3, HK1
HD-A/A
ED-0/0
Gebit: complete schaar
Rug: 7 wervels en gezond
Ogen: geen afwijkingen (2017)
Gentesten: SDCA1: vrij; SDCA2: drager
Gedragstest: LTE 205
schotvast
Exterieur: ZG

Ellis is een grote, zelfstandige en dominante teef met veel rust in haar hoofd. Ze is zeer sociaal, iedereen kan aan haar zitten en ze wil graag geknuffeld worden. Ellis is een natuurtalent als het gaat om neuswerk. Ze vindt detectie-werk geweldig! Ook is ze een goede speurder met een natuurlijke lage neus. Manwerk bij IGP vindt ze geweldig en ze kan zeer goed schakelen tussen gehoorzamen en 'los gaan op de pakwerker'. Appèl is niet haar ding. Ze leert snel, maar vindt er niks aan en laat dat ook blijken. Dan blijkt ook haar sterke eigen wil, want het kost veel moeite om haar te overtuigen om de oefeningen toch te doen. Hard optreden maakt haar dan alleen maar nukkiger. Ze is geen geboren apporteur, maar brengt alles terug, ook metaal.
Ellis ziet er atletisch uit, heeft een prima motoriek en is een zeer goede springer. Ze is daarbij zéér sterk. Dat is soms lastig, want als ze in haar kop heeft om ergens op af te gaan, dan doet ze dat vol overtuiging. Probeer dat dan maar staande te houden! Een ander lastig punt is, dat Ellis nogal reactief is naar alles wat beweegt (fietsers, hardlopers, wild).
 
Roi is een nestbroer van mijn Pella. Het hele nest van Pella blinkt uit in werklust én vriendelijkheid naar mens en dier. Daarbij zijn ze zelfbewust, moedig, maar niet spijkerhard. Roi is daar geen uitzondering op. Hij is gemakkelijk naar andere honden, ook reuen, en is zeer sociaal naar mensen. Hij werkt graag en heeft het IPO3 diploma behaald.
Ik hoop met Roi meer will-to-please in mijn lijn te brengen zonder verlies van stabililteit in karakter. Qua uiterlijk kan Roi ook veel verbeteren. Roi heeft een gemiddelde grootte, een goede vacht van juiste lengte en is prima gehoekt. Hij is wat lang in de rug, zoals de meeste werklijn-honden. Roi is drager van het gen voor Ataxie (SDCA2). Dragers zijn 100% gezond. Doordat Ellis vrij is van dit gen kunnen er nooit zieke nakomelingen geboren worden.

Ik hoop met deze combinatie een allround sport/werk-Groenendaeler te fokken, stevig gebouwd, maar niet overdreven groot en grof, met een stabiel en sociaal karakter en een enorme 'will-to-please'. Qua uiterlijk zullen de nakomelingen niet geschikt zijn voor shows, maar hopelijk wel iets meer vacht hebben dan de moeder. Er worden alleen zwarte puppen verwacht.

Dit is een werkhonden-combinatie! Deze honden hebben meer fysieke kracht dan de gemiddelde Groenendaeler en hebben niet genoeg aan een wandeling en een wekelijks trainingsuurtje. Alleen als ze hun energie in 'sporten/werken' kwijt kunnen, zullen ze een aangename huisgenoot zijn. Daarbij zullen deze honden naar verwachting behoorlijk dominant zijn en zal de eigenaar stevig in zijn of haar schoenen moeten staan!

Voor deze combinatie zal toestemming aangevraagd worden bij de NVBH.
Omdat de combinatie aan alle eisen voldoet zal naar verwachting gefokt worden met goedkeuring van de Nederlandse Vereniging voor Belgische Herdershonden

Laatst gewijzigd op:

frames