(click here for english site)

Nest 2020

Geboren : 10 december 2020

B - nest:Epic Ellis di Terra Luna

IGP1, OB1, VZH
Agility A1
HD-A (Pennhip: DI=0.19)
ED-0
Rug: 7 wervels en gezond
Gebit: complete schaar
Schouders: gezond
Ogen: geen afwijkingen (2018)
Gentesten: SDCA1: vrij; SDCA2: vrij; CJM: vrij; DM: vrij
homozygoot zwart
Gedragstest: Sociaal+; Verdediging: Goed;
Schot: Goed
Exterieur: Goedgekeurd voor de werkhondenfokkerij door de NVBH
x

Charly von der Nidderspitz

BH, OB1, RO1
HD-A1
ED-0/0
Hart: OK
Gentesten: SDCA1: vrij; SDCA2: vrij; CJM: vrij; DM: vrij
Gebit: complete schaar
Exterieur: ZG
Fokgeschiktheid BSD e.V.

Ellis is een grote, zelfstandige en dominante teef met veel rust in haar hoofd. Ze is zeer sociaal, iedereen kan aan haar zitten en ze wil graag geknuffeld worden. Ellis is een natuurtalent als het gaat om neuswerk. Ze vindt detectie-werk geweldig! Ook is ze een goede speurder met een natuurlijke lage neus. Manwerk bij IGP vindt ze geweldig en ze kan zeer goed schakelen tussen gehoorzamen en 'los gaan op de pakwerker'. Appèl is niet haar ding. Ze leert snel, maar vindt er niks aan en laat dat ook blijken. Dan blijkt ook haar sterke eigen wil, want het kost veel moeite om haar te overtuigen om de oefeningen toch te doen. Hard optreden maakt haar dan alleen maar nukkiger. Ze is geen geboren apporteur, maar brengt alles terug, ook metaal.
Ellis ziet er atletisch uit, heeft een prima motoriek en is een zeer goede springer. Ze is daarbij zéér sterk. Dat is soms lastig, want als ze in haar kop heeft om ergens op af te gaan, dan doet ze dat vol overtuiging. Probeer dat dan maar staande te houden!
 
Charly is een halfbroer van mijn Pella, zelfde moeder, andere vader. De vader van Charly was een zeer goede, stabiele allround werkhond, die helaas door een tragisch ongeval veel te jong gestorven is. De nakomelingen van de moeder van Pella blinken uit in werklust én will-to-please. Daarbij zijn ze zelfbewust, maar niet spijkerhard. Charly is daar geen uitzondering op. Hij loopt over van werklust, wat een Obedience keurmeester de opmerking ontlokte "het is een 1000 Volt hond". Hij is super balgek en werkt ook heel graag voor voer, een ideale combinatie! Charly is in training voor OB2 en Mondioring. Hij doet ook aan canicross en heeft in 2018 samen met zijn geleider een eerste plaats behaald bij het FMBB.
Ik hoop met Charly meer will-to-please in mijn lijn te brengen zonder verlies van stabililteit in karakter. Qua uiterlijk kan Charly ook veel verbeteren. Hij heeft een gemiddelde grootte, een goede vacht van juiste lengte en is prima gehoekt. Hij is wat lang in de rug, zoals de meeste werklijn-honden.

Ik hoop met deze combinatie een allround sport/werk-Groenendaeler te fokken, stevig gebouwd, maar niet overdreven groot en grof, met een stabiel en sociaal karakter en een enorme 'will-to-please'. Qua uiterlijk zullen de nakomelingen niet geschikt zijn voor shows, maar hopelijk wel iets meer vacht hebben dan de moeder. Er worden alleen zwarte puppen verwacht.

Dit is een werkhonden-combinatie! Deze honden hebben meer fysieke kracht dan de gemiddelde Groenendaeler en hebben niet genoeg aan een wandeling en een wekelijks trainingsuurtje. Alleen als ze hun energie in 'sporten/werken' kwijt kunnen, zullen ze een aangename huisgenoot zijn. Daarbij zullen deze honden naar verwachting meer het karakter van een Mechelaar hebben en zal de eigenaar stevig in zijn of haar schoenen moeten staan!

Deze combinatie voldoet volledig aan de fokeisen van de Nederlandse Vereniging voor Belgische Herdershonden (NVBH)


Geboren: 10 december 2020:
1 reutjes en 7 teefjes

klik hier voor: dracht - bevalling - week 1 - week 2 - week 3 - week 4 - week 5 - week 6 - week 7 - week 8

Klik hier voor een grafiek van het gewichtsverloop

Klik hier voor individuele foto's van de pups

Puppen Naam Overig Kenmerk
reutje rood Bright Lasse Blijft bij mij grote witte borstvlek, witte tenen achter en LV
teefje geel Bright Baukje naar Assendelft
roepnaam Whiskey
grote witte borstvlek, witte tenen voor en achter
teefje wit/zwart Bright Lobke naar Den Haag wit borststerretje, RA iets witte tenen
teefje lila/roze Bright Binti Naar Veendam witte tenen achter
teefje mint/groen Bright Bonnie naar Lochem
roepnaam Silke
LA witte tenen
teefje oranje Bright Selly naar Aalten
roepnaam Razou
Wit borstvlekje, LA witte tenen, iets wit andere tenen
teefje paars Bright Wikke naar Arnhem
roepnaam Blue
RA witte tenen
teefje blauw Bright Bieke naar Nijland
roepnaam Senna
2 Witte borstvlekjes, witte tenen achter en LV, witte voet RV


Laatst gewijzigd op:

frames