Bright Lasse of Dazzling Black
..

Lasse

Lasse, 8 maanden oud
Uit het nestje van Ellis wilde ik een pup aanhouden, maar omdat ik twee vechtende teven heb, kon dat geen teef worden. Dus was het plan om een reu aan te houden. De eerste pup die geboren werd was meteen een reu. Ik schrok van de hoeveelheid wit die hij had en hoopte nog wat reutjes met minder wit. Helaas, er kwamen nog 7 teven, maar geen reutje meer. Naarmate de pups ouder werden bleek Lasse zeer op mij gericht en langzaamaan pakte hij mij helemaal in. Qua karakter ontwikkelde hij zich ook zodanig, dat ik er niet omheen kon om hem aan te houden. En dus bleef hij. Zijn witte borst is weliswaar een minpuntje (hoewel niet diskwalificerend en dus eigenlijk geen probleem), maar hij is verder prima gebouwd en lijkt het beste van beide ouders te hebben geŽrft.

Lasse blijkt een ventje dat erg graag wil werken en op die momenten totaal niet met zijn omgeving bezig is. Hij is gek op eten, gek op spelen en heeft veel buitdrift. Ideaal dus! Aanvankelijk bleek het hele nest erg terughoudend naar mensen, maar dat trekt steeds meer weg. Lasse laat zich nog niet door iedereen heel makkelijk benaderen, maar hij wordt er steeds makkelijker in, dus ik verwacht dat dit als hij wat ouder is geen probleem meer zal zijn.

Qua jachtinstinct lijjkt Lasse een wat normalere houding te hebben dan Ellis. Ik ben er erg alert op, maar hij vertoont niet meer dan normale belangstelling en gaat dorgaans lekker zijn eigen gang. Wel heeft het mannetje geen gebrek aan zelfvertrouwen als het gaat om andere honden. In het bos gaat hij erop af en 'regelt' het even, zonder dat hij daarvoor de andere honden nodig heeft. Daarom gaat hij tegenwoordig wat eerder aan de riem, zodat hij leert dat hij niet overal op af moet gaan.
Een onhebbelijkheid van Lasse is, dat hij alles oplost met blaffen: onzekerheid, opwinding, drammerigheid, alles wordt met driftig keffen opgelost. Hij is er helemaal schor van! Ik ben er wel mee bezig dit op te lossen, maar dat is soms er lastig als je in het bos loopt en van afstand hem in de auto hoort keffen.
Lasse, 8 maanden oud


De plannen met Lasse zijn niet veel anders dan met mijn andere honden: obedience, IGP, agility en verder alles wat zich voordoet. Ik ben al met IGP en obedience begonnen. Hij blijkt een prima speurder te zijn en vindt het 'pakwerk' erg leuk. Ook voor de obedience oefeningen is hij heel goed te motiveren en hij werkt met heel veel drive en enthousiasme. Dat heeft hij echt van zijn vader! Van zijn moeder heeft hij een grappig trekje: als ik niet duidelijk ben, haakt hij af. Ellis heeft dat nog wat sterker, maar Lasse houdt ook niet van onduidelijke criteria in de training. Pella zou dan gewoon lekker doorrommelen, maar Ellis en Lasse houden daar niet van. Prima, dan word ik ook gedwongen om het goed te doen. Met agility zijn we nog niet begonnen, maar wat basis-richtings-dingetjes en het vlakje gaan binnenkort wel getraind worden. En dan zal hij als hij volwassen is samen met zijn moeder mee gaan met canitrailen. Genoeg plannen voor het mannetje.
Laatst gewijzigd op:

frames