Epic Ellis di Terra Luna
VH, OB1

Ellis

Ellis, 1 jaar oud
Ik was van plan om een nestje met Pella te fokken en daar een pup van aan te houden. Qua opvolging voor de sport kwam dat ook goed uit. Toen de plannen met Pella helaas niet door konden gaan, was een logische stap om dan op zoek te gaan naar een pup. Weer uit werklijnen, dus de keuze was wat beperkt. Ook heb ik mijn ideeën over bloedlijnen, dus ook daardoor werd de keuze smaller. Uiteindelijk bleek in Zwitserland een nestje in de planning, dat mij zeer aanstond. Tot mijn vreugde bleken er genoeg teefjes in het nestje te zitten en zo kwam uiteindelijk Ellis naar Nederland.

Ellis komt uit een sportieve familie: haar moeder loopt 3e graad agility, een zus van haar moeder loopt wedstrijden Ob3 en de Spaanse vader van Ellis loopt op hoog niveau in de Franse ringsport (Ring 3). Tussen het Mechelaar-geweld is dat een hele prestatie!
Ellis, 11 maanden oud


Ellis is duidelijk een hardere tante dan Pella, maar toch wil ze best voor je werken. Ze is naar honden super-sociaal, niet wild of lomp, maar keurig zosls het hoort. Naar mensen is ze zeer vriendelijke en enthousiast, maar vaak wel wat té lomp. Met haar flinke formaat is het dan oppassen, anders heb je een blauw oog of een tand door je lip.

De plannen met Ellis zijn niet veel anders dan met mijn andere honden: agility, obedience, IPO, reddingshondenwerk en verder alles wat zich voordoet. De eerste indruk is dat Ellis graag werkt en zich daarbij niet snel laat afleiden door activiteiten om zich heen. Maar ze heeft een heel duidelijke eigen wil! Speuren vindt ze geweldig en pakwerk is nog geweldiger. Het appèl vond ze eerst niet echt spannend. Ze deed het, maar wel in sloftempo. Recent heb ik mijn training wat aangepast en doet ze het wel goed. Ze is daarbij superslim en pikt alles razendsnel op. Ik heb goede hoop dat ze dit ook goed gaat doen. Hetzelfde geldt wat voor agility: eerst was ze niet echt enthousiast, maar nu begint het te komen. De toekomst zal tonen of alle dromen verwezenlijkt zullen worden.
Laatst gewijzigd op:

frames