Epic Ellis di Terra Luna
IGP2, OB1

Ellis

Ellis, 1 jaar oud
Ik was van plan om een nestje met Pella te fokken en daar een pup van aan te houden. Qua opvolging voor de sport kwam dat ook goed uit. Toen de plannen met Pella helaas niet door konden gaan, was een logische stap om dan op zoek te gaan naar een pup. Weer uit werklijnen, dus de keuze was wat beperkt. Ook heb ik mijn ideeën over bloedlijnen, dus ook daardoor werd de keuze smaller. Uiteindelijk bleek in Zwitserland een nestje in de planning, dat mij zeer aanstond. Tot mijn vreugde bleken er genoeg teefjes in het nestje te zitten en zo kwam uiteindelijk Ellis naar Nederland.

Ellis komt uit een sportieve familie: haar moeder loopt 3e graad agility, een zus van haar moeder loopt wedstrijden Ob3 en de Spaanse vader van Ellis loopt op hoog niveau in de Franse ringsport (Ring 3). Tussen het Mechelaar-geweld is dat een hele prestatie!

Ellis is duidelijk een hardere tante dan Pella. Ze is naar honden sociaal, niet wild of lomp, maar keurig zoals het hoort. Alleen als een hond spanning uitstraalt weet ze niet goed wat ermee te doen en kiest dan voor de aanval. Naar mensen is ze zeer vriendelijke en enthousiast, maar vaak wel wat té lomp. Met haar flinke formaat is het dan oppassen, anders heb je een blauw oog of een tand door je lip. Een lastig punt is dat ze veel jacht-instinct heeft en sterk reageert op bewegende objecten.

De plannen met Ellis waren niet veel anders dan met mijn andere honden: agility, obedience, IGP en verder alles wat zich voordoet. Ik ben bijvoorbeeld met haar begonnen met canitrailen. Ellis bleek een wat ander typetje te zijn dan in gewend was. Ze is veel zelfstandiger en veel moeilijker te motiveren. Ze wil wel werken, maar heeft daarbij een heel eigen mening en een heel duidelijke eigen wil! Speuren vindt ze geweldig en pakwerk is nog geweldiger. Het appèl vond ze eerst erg stom. Ze deed het, maar wel in sloftempo en met een blik die alles zei. Ze is daarbij superslim, pikt alles razendsnel op, maar vindt het daardoor ook snel saai en gaat dan haar eigen variaties eraan geven. Ik heb mijn obedience-training aangepast en nu gaat het wel beter, maar het zal nooit haar favoriet worden. Hetzelfde geldt wat voor agility: eerst was ze niet echt enthousiast, maar nu begint het te komen en is ze soms zelfs sneller dan Pella. Een nadeel bij Ellis is dat ze veel met haar omgeving bezig is en daar ook op reageert als de training zelf haar niet boeit.
Ellis, 3,5 oud
Ondanks deze moeilijkheden heeft ze inmiddels de nodige certificaten behaald. Er zullen er zeker nog volgen!

Eind 2020 heeft Ellis haar eerste nest gehad. Ze bleek een fantastische moeder, die alle taken heel natuurlijk op zich nam. De geboorte verliep heel soepel, Ellis deed alles zelf met een rust en vanzelfsprekendheid alsof ze dit vaker gedaan had! Ze had veel melk en de 8 puppen kwamen niks tekort. Voor dit nest heb ik een reu gekozen die haar tekortkomingen qua trainbaarheid kan compenseren. Afhankelijk van hoe dit nest uitgroeit komt er eventueel nog een nest met Ellis.
Laatst gewijzigd op:

frames