23-02-2020: OB3-selectiewedstrijd, Raad van Beheer (indoor) - Pella

Een wedstrijd met selectiekansen voor het FCI-WK. Pella is niet stabiel, dus ik achtte mijn kansen voor die selectie klein in, want ze mag dan in de resterende selectiewedstrijden geen foutje maken. Ik ging dus aardig relaxed de wedstrijd in, meer alsof het een gewone wedstrijd was.

De blijfoefeningen gingen zoals de laatste tijd weer goed, met wat puntjes aftrek voor een hupje in de zit, maar volle bak voor de af met hierkomen.

Ring 1 begon met volgen en dat deed ze best goed, hoewel de acheruit stuk was. Cirkel-vak sturen ging perfect, komen met sta en af ging goed, hoewel ze die beter kan. Oefening 8 ging perfect, zelfs zonder kauwen, een tien!

Ring 2 begon Met posities tijdens het volgen, haar zwakke punt. Maar ze deed ze boven verwachting goed. Helaas ging ze aan het eind traag en scheef naast me zitten. Tja, er is ook altijd wel wat... Hierna kwam haar tweede zwakke oefening, afstandsappèl. Die deed ze beter dan ooit met minimale verplaatsing! Sorteren deed ze keurig, wel iets kauwen en wat wijd aan de voet. Richting-apport ging prima, maar ze vond het weer nodig om de bol te targetten, dus die vloog weer een stukje door de lucht en dat kost punten. Ook ging ze wat wijd en acher zitten met het blok. Dat doet ze ook wel in de training, dus daar moet ik aan gaan werken.

De eindscore schatte ik redelijk goed in, ik dacht da he zeker een ZG zou zijn. Tot mijn verbazing was het veel meer en ruim boven de U. Daarmee was Pella de beste Nederlandse deelneemster. Alleen een Belgische deelneemster was beter. Pella ging dus met een mooie tweede prijs naar huis. Gegeven het feit dat de voltallige top van Nederland de wedstrijd had gelopen, was ik daar zéér trots op!

OB3-puntenlijst Pella 23-02-2020

Oefening Coef. Punten
Dirk
Totaal Opmerkingen
2 Minuten zitten uit zicht 2 7 14 verzit
1 Minuut af (in zicht) met komen 2 10 20  
Los volgen 3 9 27 netjes en attent, 90 graden achteruit
Vak zenden en aansluiten 4 10 40 netjes
Komen met staan en af 4 8 32 af beetje door
Om pion met richtingapport over horde 4 10 40 netjes
Oefening Coef. Punten
Monique
Totaal Opmerkingen
Posities tijdens volgen 3 8 24 1e pos. (zit) ok; 2e pos. (af) pasje door; 3e pos. (sta) ok; erg scheef zit en traag
Posities op afstand 4 8 32 1e af heel ttraag, verplaatsing 1/5 hond
Sorteren 3 8 24 licht bijten, wijd voet (-1)
Richting-apport 3 7 21 pion verplaatst bij targetten, wijd en achter zitten met blok
  32   273 Uitmuntend

Keurmeesters: Dirk Belder, Monique Barten
Kwalificatie: 2e plaats (van 12 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames