26-05-2018: OB-wedstrijd KCM, Bemmel - Ellis

Na haar debuut bij de KC Rotterdam, waar ze haar OBB certificaat behaalde, ben ik door gaan trainen voor de OB1. Ellis is er nog niet klaar voor, maar de wedstrijd in Bemmel vond ik een leuke testwedstrijd om te zien hoever ze was. Het is een gemoedelijke wedstrijd en het gaat eigenlijk nergens om (behalve de dagprijs dan).

Ellis was 's middags aan de beurt. Het was bloedheet, niet bepaald het weer waarbij ze nog iets doet! Verder was het flink rumoerig, want direct naast het veld was een agilitywedstrijd en verderop op het terrein was de clubmatch. Moeilijke omstandigheden dus! Maar goed, we zouden zien.

Het begon met de blijfoefening. Die heb ik nog nooit samen met vreemde honden getraind, alleen een keer met eigen honden. Ellis bleef heel lang rustig zitten, maar je zag haar gaan twijfelen "moet er niet wat gebeuren?". Ze stond op het punt om naar me toe te komen, dus gaf ik een Blijf. Ze bleef, maar ging wel liggen. Geen probleem, als ze maar op haar plek bleef.

Het individuele deel begon met het komen op bevel. Ellis deed het perfect. OK, klein sprongetje bij het aan de voet gaan, maar hé het is een jonge hond! Hierna kwam het rond de pion sturen en dat deed ze ook perfect, wel wijd (doet ze altijd) en wat springerig. Vervolgens kwam het volgen met staan. Dat kent ze nog niet, dus het verbaasde me niet dat ze ging zitten. Ik hielp haar en maakte er een training van. Hierna was het volgen met af. Dat kan ze goed, maar tot mijn verbazing bleef ze staan. Dat is Ellis: je traint en ze denkt erover na en brengt het dan in uitvoering. Dus eigenlijk heel positief! De sprong over de horde ging goed, maar ze raakte hem zwaar aan. Ze was duidelijk niet echt meer zo actief in die hitte! Hierna moest ze naar het vak. Dat vond ze niet echt een leuke oefening, dus heb ik de laatste tijd vooral getraind op het leuk maken van het vak met een bakje voer. Nu lag er niks. Ze ging er perfect snel heen, maar wist vervolgens niet zo goed wat ze er moest doen. Zo ver is ze in de training nog niet, dus dat vond ik niet zo erg. Uiteindelijk lag ze wel in het vak. Het apporteren was grappig. Ellis heeft nog nooit een vreemd apport teruggebracht. Sowieso is het niet haar beste oefening. Ze ging vlot naar het lok, maar had toen zoiets van "hé, die ken ik niet!". Toch pakte ze hem op en kwam ermee terug. Ze was wat aan het rommelen, dus maande ik haar wat aan. Gezien het niveau dat ze op training laat zien, vond ik dit eigenlijk nog helemaal niet verkeerd! De volgende oefening was distance control. Die kan ze wel, mar de 5 meter heb ik nog niet vaak gedaan en is nog erg moeilijk voor haar. Ik had dus niet verwacht dat dit goed zou gaan. Tot mijn verbazing ging het echt perfect! Als laatste kwam het volgen aan bod. Daar was ik haar volledig kwijt. Op de video valt het nog mee, maar ik had echt het idee dat ze meters van me vandaan liep. Het is al geen actieve volger, maar nu leek het nergens meer op. De hitte zal hier zeker meegespeeld hebben.

De balans opmakend is het duidelijk dat er nog werk aan de winkel is, maar dat Ellis het eigenlijk helemaal niet zo verkeerd doet. Zeker gezien de moeilijke omstandigheden heeft ze goed gepresteerd! Ze is totaal niet onder de indruk van vreemd terrein. Ondanks de lage score ben ik dus heel tevreden!

OB1-puntenlijst Ellis 26-05-2018

Oefening Coef. Punten
Ton
Totaal Opmerkingen
1 Minuut zit (in zicht) 3 X X verschuift, af
Komen op bevel 3 10 30  
Rond de pion 3 8 24 wijd
Sta tijdens volgen 3 X X zit, oefening
Af tijdens volgen 2 X X staan, oefening
Sprong over de horde 3 6 18 ec, stoot tegen horde
Vak zenden 3 X X na com. af buiten vak
Vlak apport 4 5 20 vallen, kauwen
Afstands appèl 3 10 30  
Los volgen 3 6 18 bij start achter, deels netjes, ec (wijd)
Algemene indruk 2 8 16  
  32   156 Onvoldoende

Keurmeester: Ton Hoffmann
Kwalificatie: 7e plaats (van 8 deelnemers)


Laatst gewijzigd op:

frames