16-06-2018: OB1-examen KC Zeist - Ellis

Eind mei deed ik voor het eerst met Ellis mee in de OB1. Ze was er toen nog niet klaar voor, maar ik wilde graag zien hoe er ze was. Het was toen heel warm en daar kan Ellis niet tegen, althans, dan doet ze simpelweg niks meer. Sinds die tijd hebben we flink getraind. Ellis is superslim en pakt de dingen razendsnel op. Ik was ook tweemaal wezen trainen bij de KC Zeist, waar het examen was. Het examen zou op het aangrenzende voetbalveld zijn en daar had ik ook ingetraind. Ondanks de afspraak met de voorzitter van die voetbalclub, bleek vandaag ineens het veld niet beschikbaar, omdat er een toernooi was. Dat was om twee redenen balen: te eerste moesten we nu op een klein zijstukje van het veld van de KC, ten tweede hadden we als afleiding op de achtergrond het voetballen. En aangezien Ellis alles leuk en interessant vindt, was dat best een dingetje.

We begonnen met de blijf, die ze prima uitvoerde. Wel had madam een frats in petto, want toen de ringmeester 'oefening start' zei, vloog Ellis dolenthousiast op haar af. In een wedstrijd zou dat een nul zijn, maar in een examen krijg je dan toch nog een kans.

Het individuele deel ging deels heel goed. De oefeningen voerde Ellis eigenlijk heel erg goed uit. Het recht aan de voet was, net als in eerdere wedstrijden een lastig punt. Ze doet het in de training keurig, maar in wedstrijden rommelt ze wat aan en dan moet je aandringen dat ze toch recht gaat zitten. Uit ballorigheid gaat ze dan ook nog een keer een feestrondje maken, dus je hebt je handen er vol aan. Maar goed, als ze eenmaal zit, dan gaat het prima. Volgen was ze erg afgeleid, maar verder zag het er beter uit dan ik op het moment dacht. Ze loopt wat achter, waardoor je steeds denkt dat ze helemaal weg is, maar dat is dus niet zo. Waar ze een week geleden nog niets begreep van de pasjes achteruit, deed ze die nu heel netjes. Volgen met sta kan ze prima, maar dan blijft ze bij het volgen met af vaak ook staan. Dat deed ze gelukkig nu niet. Het vak vindt ze ook nog moeilijk, ze weet niet precies waar ze moet zijn. Ik zag dat ze richting de pion linksvoor liep en daar het vak in ging. Dat was voor mij een teken dat ze aan het dwalen was. Zodra ze goed en wel in het vak was, riep ik daarom direct 'af'. Ellis ging als een blok liggen, perfect in het hekje van het vak. Maar wel keurig binnen de lijntjes, dus prima! Apporteren is ook nog niet echt haar ding, maar ook daar maakt ze flinke stappen vooruit. Vandaag deed ze het supersnel heen en behoorlijk snel terug, dat is beter dan op training (hoewel ik wel aan snelheid en motivatie gewerkt heb). Kauwen is nog wel een probleem en dat komt er op zo'n dag dubbel en dwars uit, maar dat zal ook binnenkort opgelost zijn, daar ben ik zeker van. Het afstandsappèl doet ze superstrak. Als laatste kwam de pion. Ellis zag echter een kwikstaartje over het veld hupsen en dat vond ze veel interessanter. Dus zat ze met haar kop haaks op de pion en dat kreeg ik niet meer recht. Op mijn commando 'rond' vloog ze naar het vogeltje. Gelukkig kwam ze vlot weer terug en kon ik nog een tweede poging doen. Die ging perfect.

Al met al wist ik wel dat we geslaagd zouden zijn, maar ik dacht op niveau ZG. Dat is internationaal niet genoeg, dus ik was me al aan het bedenkend at ze dat dan maar in de wedstrijden halen moest. Tot mijn grote verbazing bleek Ellis ruim voldoende punten gescoord te hebben om haar brevet te behalen, dus het diploma wat je krijgt als je een uitmuntend haalt. Dat had ik niet verwacht!

We moeten nog hard werken om de stabiliteit erin te krijgen, wat meer precisie en wat meer enthousiasme, maar als we zo door gaan, dan is deelname aan het FMBB 2019 niet ondenkbeeldig!

OB1-puntenlijst Ellis 16-06-2018

Oefening Coef. Punten
Ton
Totaal Opmerkingen
1 Minuut zit (in zicht) 3 9 27 iets onrustig bij teruglopen en erachter opstellen
Los volgen 3 8 24 soms wat achter, paar keer ec
Sta tijdens volgen 3 10 30  
Komen op bevel 3 8 24  
Af tijdens volgen 2 8 16 iets inwerken
Vak zenden 3 10 10  
Vlak apport 4 7 28 kauwen
Afstands appèl 3 10 30  
Sprong over de horde 3 9 27 scheefzitten
Rond de pion 3 8 24 afgeleid door vogeltjes
Algemene indruk 2 8 16  
  32   276 Uitmuntend

Keurmeester: Ton Hoffmann


Laatst gewijzigd op:

frames