Agility wedstrijden Ellis

Wedstrijden 2018:

29-09-2018 : NVBH-wedstrijd Bemmel Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 52 / 78 Disk       Martin Schoffelmeer

-

geen zin in paaltjes
(30 deelnemers)
VP2 60 / 90 Disk       Martin Schoffelmeer

-

teruggezet bij start
JP 52 / 78 Disk       Martin Schoffelmeer

-

sprong in plaats van tunnel
   

De derde wedstrijd met Ellis verliep ongeveer gelijk aan de vorige: ze was hier en daar wat baldadig, was wel vrolijk, maar had lang niet altijd zin in de paaltjes. Die kan ze ook nog niet zo goed, dus als ze niet uitkomt, denkt ze "laat maar".

Het eerste VP ging best goed, maar Ellis had weinig zin in de paatljes. Verder ging ze een keer langs een sprong, doordat we nog niet goed op elkaar ingespeeld zijn.

Het tweede VP startte Ellis te vroeg en heb ik haar teruggezet. Dat leverde een disk op. Verder liep het best goed met hier en daar wat beginnersfoutjes.

De jumping was een tunnelknoopsel, waarbij je verschillende keren van de ene naar de andere tunnel moest. Het was nogal een gevlecht en daar raakte ik wat de weg in kwijt. Ellis hobbelde vrolijk rond, pakte dan zelf maar wat en zo was de disk een feit. Maar wel deed ze keurig de paatlejs op het einde!

15-09-2018 : Competitie-wedstrijd KC Uden Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 45 / 68 Disk       Arjen van Gastel

-

flyer schut en wip
(60 deelnemers)
VP2 51 / 77 Disk       Arjen van Gastel

-

geen zin in paaltjes
JP 49 / 75 Disk       Adri van den Bosch

-

verkeerde sprong
   

De tweede wedstrijd met Ellis. Best weer spannend, want zou ze bij me blijven in het parcours? Dat bleek geen probleem. Na het eerste parcours pakte ik haar in haar nek om te voorkomen dat ze het hele terrein over zou gaan. Ik zag aan haar blik dat ze dat niet leuk vond. Bij het tweede parcours heb ik dus een andere tactiek toegepast: mijn jas met wat lekkers bij de uitgang van de ring. En dat werkte super, dus dat wordt onze tactiek.

Het eerste parcours was een VP. Daar kon je duidelijk zien dat Ellis niet gewend is om op snelheid de toestellen te nemen. Ze maakte een enorme flyer op de schutting (die leverde een disk op) en erna nog een op de wip.

Het tweede VP ging al beter, ze maakte geen flyer meer op de schutting. Wel blijven haar paaltjes wat wiebelig, als ze niet uit komt, dan geeft ze er de brui aan.

De jumping was een lekker racerondje. Ik handelde iets teveel alsof ik een ervaren hond had, dus daar gingen we de mist in. Maar verder deed ze eht erg leuk!

18-08-2018 : Selectie-wedstrijd - KC Zoys (Leusden) Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 46 / 69 Disk       Sandy Ammerlaan

-

verkeerde sprong
(48 deelnemers)
JP 45 / 68 16 50.18 3.19 2  0  0 Mark Fonteijn

-

palen opnieuw, langs sprong
VP2 50 / 75 Disk       Mark Fonteijn

-

latje, wip opnieuw vanwege flyer
       

De allereerste wedstrijd met Ellis! Enerzijds best spannend, want ja, de eerste keer. Maar anderzijds niet, want door gebrek aan ervaring wist ik dat het zeer onwaarschijnlijk zou zijn dat ze foutloe rondjes zou lopen. Dat was dus ook niet het primaire doel. Veel meer was het doel 'ervaring opdoen' en voor meelf kijken wat ik van haar kan verwachten onder wedstrijdomstandigheden. Doordat het in een manege was, was het mooi afgebakend, dus veilig (Elllis kan nog wel eens uitvallen naar andere honden).

Ellis is koel in de kop en dat bleek uit de start. Ze bleef keurig netjes zitten. Het eerste rondje had ze zelfs even niet door dat ze al mocht starten. Helaas heeft dat ook wel wat te maken met haar gedrevenheid, die (nog) niet zo hoog is. Maar dat kan nog wel komen. Ik was in ieder geval blij verrast hoe ze de parcoursen liep: lekker vrolijk en helemaal niet zo traag als ze soms in de training doet. In de training begint ze ook steeds meer snelheid te krijgen, dus wie weet waar dat eindigt.

Bij het erste rondje vloog ze half over de schutting heen. Dat heeft te maken met het feit dat ze die nog bijna nooit op volle snelheid genomen heeft. Hetzelfde geldt voor de wip, waar ze in het tweede rondje een flyer op had. Hoewel ze daar totaal niet mee zat, heb ik het over laten doen, even een training ervan maken. De paaltjes deed ze in het eerste parcours fout, werd daarna wat baldadig, maar nadat ik har even tot rust gebracht had, deed ze ze prima. In het tweede rondje deed ze ze foutloos en dat vond ik erg knap! In het derde rondje ging ze even fout, maar daarna deed ze de paaltjes prima.

Ellis en ik moeten nog wel een team worden. Dat bleek uit het feit dat ze soms de meest verrassende richtingen op ging. Typisch Ellis, een eigen wil! Ook maakte ik in het derde rondje de klassieke fout 'ervaren handler denkt dat de hond het wel zal doen'. Ik trok Ellis dus langs een sprong, waarvan ik dacht dat die op haar lijn lag. Ellis kwam gewoon braaf achter me aan en ging dus langs de sprong.

Al met al was ik eigenlijk heel erg tevreden! Met zo weinig ervaring al zo lopen vond ik echt heel erg knap! En Ellis? Die had lol en zo hoort het!

Laatst gewijzigd op:

frames