Agility wedstrijden Ace

Wedstrijden 2018:

Wedstrijden andere jaren:

02-06-2018 : Promotie-wedstrijd - KC Delft Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 45 / 68 8 49.02 3.67 2  0  1 Arjen van Gastel

-

insteek palen, raakvlak
(18 deelnemers)
VP2 42 / 63 Disk       Arjen van Gastel

U, W

 
JP 34 / 51 7 35.86 4.18 0  0  0 Arjen van Gastel

-

tijdfout
   

De wedstrijd in Delft was een leuke, met leuke parcoursen en heel warm weer.

Ace heeft op wedstrijden geen afstandsstart meer en vliegt over de raakvlakken, die hij in de training wel netjes doet. Ik heb het wat opgegeven om er wat aan te doen: Ace is 10 jaar oud, is waarschijnlijk aan zijn laatste seizoen bezig, dus ach, wat maakt het uit. We hebben samen lol, hij vindt het prachtig. Vandaag waren de paaltjes ook wat teveel van hem gevraagd. Als de insteek lastig wordt en hij mist hem, dan gaat hij in de blaf-modus en is niet goed meer op gang te krijgen.

Het laatste rondje, de jumping verliep wel goed, Ace deed ook de paaltjes netjes. Helaas had ik een kleine hapering bij een sprong die waarschijnlijk de kleine tijdsoverschrijding veroorzaakt heeft. De tijd stond ook heel erg strak.

Ach, het was weer leuk, we hebben plezier gehad.

26-05-2018 : NVBH KCM wedstrijd - Bemmel Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
VP1 54 / 69 16 46.81 3.48 0  0  3 Jan Langius

-

raakvlakken
(36 deelnemers)
VP2 48 / 75 Disk       Jan Langius

-

sprong overgeslagen
JP 36 / 54 Disk       Jan Langius

-

sprong van verkeerde kant
   

De wedstrijd tijdens de KCM, voor mij een leuke trainingswedstrijd. Ik liep ook nog met Pella en ik liep met Pella en Ellis ook in de Obedience. Een drukke dag dus.

Ace heeft flink ingeboet aan snelheid, kracht en zekerheid sinds zijn gezondheidsperikelen vorig jaar. Ik moet er nog aan wennen dat hij niet meer voor me uit werkt, dat ik hem echt moet brengen. En doordat ik hem zover moet brengen, haal ik het vervolg dan weer niet, want zó traag is hij nou ook weer niet. Uiteindelijk wordt het dan een rommeltje. Verder blijft hij totaal niet meer zitten bij de start en zijn zijn raakvlakken een puinhoop. Tja, hij wordt binnenkort tien jaar en loopt waarschijnlijk zijn laatste seizoen. Ik maak me er dus niet meer zo druk om, we hebben gewoon lol.

01-04-2018 : Competitie-wedstrijd - KC Canida, Venlo, open klasse Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
JP 36 / 54 6 31.62 4.40 0  0  0 Jurgen Smit

-

(23 deelnemers)
VP1 44 / 66 Disk       Jurgen Smit

-

terug over sprong
VP2 48 / 72 Disk       Jurgen Smit

-

schut i.p.v. slalom
   

Eindelijk weer eens een wedstrijd. Vorig jaar heeft Ace door allerlei gezondheidsperikelen flink ingeboet op spierkracht. Hij wordt dit jaar 10 en ik denk dat het zijn laatste wedstrijdjaar wordt. Ik de competitie gaat hij niet meer hoog scoren, dus ik ga met Ace niet meer apart daarvoor rijden. Hij mag lekker racen in wedstrijden, waar Pella ook meedoet. Vandaag was zo'n wedstrijd, waar Pella 2e graad liep en Ace in de open klasse mocht starten. Hij is duidelijk trager dan hij was, maar hij heeft er nog veel plezier in. We liepen zelfs een foutloze jumping! In het eerste VP maakte ik een stomme inschattingsfout bij de een-na-laatste sprong, waardoor Ace terug sprong en een disk had. Het tweede VP was een lastige omhaal, war ik verkeerd handelde. Ik dacht dat Ace me voorbij zou gaan, waarna ik hem mee kon nemen, maar hij bleef voor mijn neus staan en besloot toen maar de schut te nemen. Die moest niet, dus een disk.

17-02-2018 : Promotie-wedstrijd - SWAT, WW-hal, 3e graad Top

Parcours SPT/MPT Plaats Tijd m/s W A F Keurmeester Pnt Opmerking
JP .. / .. 4 35.63   0  0  0 Michiel Lazeroms

-

(12 deelnemers)
VP1 .. / .. 2 50.60   0  0  2 Michiel Lazeroms

-

verkeerde insteek palen, afloop schut
VP2 .. / .. Disk       Ron van Straten

-

sprong i.p.v. wip
   

Eindelijk weer eens een wedstrijd. Ik had gekozen voor een promotiewedstrijd, waarin zowel 2e als 3e graad gelopen kon worden. Ace en Pella konden dus beide aan de bak. Het was een binnenwedstrijd op kunstgras, maar Ace had geen problemen met de ondergrond.

Het begon met een jumping. Pella deed het goed en kwam zowaar foutloos rond! Hett ging niet helemaal vlekkeloos, want ik was halverwege even mijn parcours kwijt. Hierdoor stond ik verkeerd en moest even wat rommelen om Ace goed rond te krijgen. Maar het lukte!

Het eerste VP kwam Ace om onduidelijke redenen uit de palen. Later sprong hij nog hoog van de schut af en miste dus het raakvlak. Verder ging het best goed.

Het tweede VP was een zooitje. Ace kwam al te vroeg, daardoor kreeg ik hem niet goed over de tweede sprong. De paaltjes had hij vervolgens geen idee hoe hij die in moest steken. Verderop liep het wel weer wat, maar ik gaf de wip niet duidelijk aan, waardoor hij een sprong nam. Nog iets verder was een vreemde tunnelcombinatie, waar Ace mij niet snapte en terug de tunnel in dook. Tja, dit was niet ons rondje..

Uiteindelijk niet ontevreden. Ik heb het wat opgegeven dat Ace ooit nog de raakvlakken of een afstandsstart goed gaat doen, het wordt eigenlijk steeds erger. Ook wordt het voor hem blijkbaar steeds lastiger om na te denken, dat ie ik ook in de trainingen. Ach, hij wordt dit jaar 10, we hebben nog lol en daar gaat het om.

Laatst gewijzigd op:

frames